Η... 11άδα του Βατσλίκ στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Ολυμπιακού (vids)

Η... 11άδα του Βατσλίκ στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Ολυμπιακού (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Η... 11άδα του Βατσλίκ στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Ολυμπιακού (vids)

bet365

Ο Τόμας Βατσλίκ ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού και στις αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Κύπρου, τη Μακάμπι Χάιφα και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας έκανε αθροιστικά 11 εντυπωσιακές/δύσκολες/κομβικές επεμβάσεις.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τόμας Βατσλίκ ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Απόλλωνα Λεμεσού και πήρε την πρόκριση για τους Ομίλους του Europa League, καθώς ο Τσέχος πορτιέρε απέκρουσε τρία πέναλτι στην αντίστοιχη ψυχοφθόρο διαδικασία και... κατέβασε ρολά.

Ετσι έδωσε συνέχεια στο θετικό του σερί στην προκριματική ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρολεύκων» αφού και στη «ρώσικη ρουλέτα» της Μπρατισλάβας είχε... φωνάξει παρών, ενώ ευρύτερα στα έξι ματς με τους πρωταθλητές Κύπρου, την Μακάμπικαι τη Σλόβαν έκανε ορισμένες εντυπωσιακές/δύσκολες/κομβικές επεμβάσεις.

Η κορυφαία του 11άδα σε αυτά τα παιχνίδια είναι η κάτωθι...

*Στη Χάιφα είπε στο 78' εξ' επαφής «όχι» στον Πιερότ, που σε εκείνη τη φάση πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

*Στις καθυστερήσεις του ίδιου ματς αντέδρασε εξαιρετικά στη μακρινή «οβίδα» που εξαπέλυσε ο Σερίμ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

*Στη ρεβάνς με τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός γνώρισε «βαριά» ήττα με 4-0. Στον έξτρα χρόνο του πρώτου μισού και με το σκορ στο 0-1 ο Ντέιβιντ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντί του, αλλά τον «νίκησε».

*Στο πρώτο παιχνίδι με τη Σλόβαν οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν 1-1 στους Σλοβάκους. Στο 22' της αναμέτρησης και με το παιχνίδι χωρίς σκορ ο 33χρονος γκολκίπερ απέκρουσε το τετ α τετ που είχε με τον Μπαργκεσιάν.

*Στον ίδιο αγώνα και ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι «φλέρταραν» στο 89' με τη νίκη, αλλά ο Τσέχος αντέδρασε εξαιρετική στην κοντινή τελική του Ροντρίγκες.

*Στη Μπρατισλάβα οι Πειραιώτες παραλίγο να... αυτοκτονήσουν, αφού δέχθηκαν γκολ τόσο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση. Πριν το 1-1 του 90λεπτου (2-2 στην παράταση) ο Σάπονιτς «φλέρταρε» με το γκολ, αλλά εκείνος ήταν και πάλι «εκεί».

*Ετσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου απέκρουσε την εκτέλεση του Τσακβεντάτζε και έβαλε τις βάσεις για την «ερυθρόλευκη» πρόκριση.

*Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα (26/8), αφού η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Αρχικά στην κανονική διάρκεια (51') έπεσε σωστά στη γωνία του και ενώ είχε άλλη φορά, όταν η μπάλα άλλαξε πορεία μετά την προβολή που έκανε ο Μπα στην προσπάθειά του να την απομακρύνει.

*Ετσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου πρώτο του «θύμα» ήταν ο Χάμπος.

*Λίγο αργότερα «ψάρεψε» τον Ονγκέντα.

*Και στο φινάλε τον Ελ Χατζί Μπα.

Ετσι η... 11άδα του Βατσλίκ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι, πέντε σε κοντινές/εξ' επαφές/τετ α τετ δύσκολες τελικές αντιπάλων του, μία σε «βολίδα» που του έγινε έξω από τα καρέ του και ακόμη μία σε παρολίγον αυτογκόλ συμπαίκτη του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα