Ο ΠΑΟΚ για τον Φερνάντες και οι Φερέιρα, Γκαρσία, Πέλκας, Τσόλακ…

Ο ΠΑΟΚ για τον Φερνάντες και οι Φερέιρα, Γκαρσία, Πέλκας, Τσόλακ…

Ο ΠΑΟΚ για τον Φερνάντες και οι Φερέιρα, Γκαρσία, Πέλκας, Τσόλακ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταπιάνεται με πολλές περιπτώσεις παικτών και προπονητών που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν βέβαια και τα μεταγραφικά ζητήματα όπως αυτό του Φερνάντες.

Τι σημαίνει λοιπόν εσωστρέφεια και πώς εκφράζεται στον ΠΑΟΚ κάθε φορά που η ομάδα περνάει κρίση; Το παράδειγμα του Τσόλακ αυτές τις ημέρες έρχεται να μας θυμίσει και πάλι αυτή τη φοβερή κατάσταση.

Ο Τσόλακ ήρθε (με μεταγραφική δαπάνη 3,5 εκατομμυρίων) το καλοκαίρι του 2020 όταν στον ΠΑΟΚ προπονητής ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα. Ξεκίνησε να παίζει σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να δείξει κάτι θετικό. Όταν μάλιστα ο ΠΑΟΚ αποφάσιζε να απομακρύνει-να παραχωρήσει τον Πορτογάλο προπονητή, η κακή απόδοση του Τσόλακ ήταν ήδη ένα μεγάλο θέμα. Ο Τσόλακ έπαιξε και με Γκαρσία προπονητή. Βασικός ή όχι, η κακή εικόνα δεν άλλαζε μέχρι που ο Ουρουγουανός ο οποίος τον έβλεπε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, παρακαλούσε για άλλον φορ. Έτσι ήρθε ο Κρμέντσικ τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Τσόλακ έπαιξε στον ΠΑΟΚ και με τον Λουτσέσκου. Άλλα 23 ματς, σε μία πολύμηνη συνεργασία! Προσπάθησε, δούλεψε, αλλά… δεν. Τρεις προπονητές, σε διαφορετικές περιόδους και συνθήκες, με άλλους συμπαίκτες, αλλά ο Τσόλακ δεν τα κατάφερνε! Μετά από όόόόλα αυτά όλος ο κόσμος περίμενε την αντικατάστασή του. Έβριζαν γιατί ο ΠΑΟΚ τον κρατούσε, αφού δοκιμάστηκε τόσες πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι «έπρεπε». Και τώρα λοιπόν, επειδή «πρέπει» να επικρατεί αυτή η μόνιμη γκρίνια, οι ίδιοι (ή άλλοι) άνθρωποι, βρίζουν και αναθεματίζουν επειδή ο ΠΑΟΚ έδωσε τον Τσόλακ και αυτός βάζει γκολ σε άλλη ομάδα!

Τα ίδια δεν έγιναν με τον Αμπέλ Φερέιρα; Ο Πορτογάλος άκουσε (και διάβασε βέβαια) τα χίλια μύρια όσα. Σχόλια… ό τι να ναι από χιλιάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έκαναν συγκρίσεις με τον Λουτσέσκου! Όταν έφυγε ο Φερέιρα και μετά, επειδή κέρδισε πράγματα στη Βραζιλία, άλλοι τόσοι χιλιάδες τον επικαλούνται και τον αποθεώνουν, με στόχο να γκρινιάξουν για το… τι έχασε ο ΠΑΟΚ. Απίστευτη γκρίνια όταν ήταν εδώ, τρομακτική εσωστρέφεια και επειδή έφυγε!

Με τον Γκαρσία έγιναν τρισχειρότερα! ΠΑΟΚτσήδες τον έσκιζαν τον Γκαρσία. Ως άνθρωπο, ως προπονητή, ως επαγγελματία. Γκρίνια και μιζέρια για το ότι… «μαθαίνει στου κασίδι το κεφάλι». Αυτό, ήταν ένα από τα ηπιότερα που γράφονταν τότε. Έφυγε ο Γκαρσία και τώρα που «πρέπει» να επικρατήσει γκρίνια για τον Λουτσέσκου, πάρα πολλοί αναπολούν τον Ουρουγουανό! Φοβερά πράγματα… (Και επειδή ξέρω τι θα απαντηθεί… θυμηθείτε εδώ και εδώ μερικά από όσα έγραφα τότε εγώ για Φερέιρα και Γκαρσία, για να μην παρεξηγηθούμε. Περισσότερο από εμένα δεν τους υπερασπίστηκε κανείς).

Ή μήπως στα ίδια πλαίσια να θυμηθούμε τι έγινε με τον Πέλκα, την παρουσία του και όσα ακολούθησαν την παραχώρησή του;

ΠΑΟΚ-ΜΠΕΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Ο Μπέος πριν λίγες ημέρες δήλωσε: «Πήραμε τον Τάχατο από τον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες να κάνει καριέρα. Ο ΠΑΟΚ μας έχει συνηθίσει να κάνει λάθος επιλογές». Έτσι είπε με αφορμή τον Τάχατο!

Συνέχισε: «Αυτά είναι θέματα του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποί του είναι αυτοί που σχεδιάζουν και αποφασίζουν όπως όταν πάνε και παίρνουν έναν παίκτη ηλικίας 30-31 ετών και του δίνουν 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα δεν θα έπαιζε ούτε στην Κ-19 του Βόλου. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα χαρτζιλίκια και τα ποσοστά που μπαίνουν, αφού τα επιτρέπουν καλά κάνουν». Πάλι για τον ΠΑΟΚ όλα τα παραπάνω!

Και όχι μόνο: «Για τον Λάμπρου δεν θα πω αν είναι καλός ή κακός παίκτης κι αν αξίζει να είναι στον ΠΑΟΚ ή όχι, αλλά συμβόλαιο 450.000 ευρώ δεν ντρέπεστε; Αν μπω στον ΠΑΟΚ θα φάτε πολύ ξύλο».

Έτσι είπε και χάρηκαν πολύ, όσοι αυτή την περίοδο ψάχνουν το πώς θα παραταθεί και θα επεκταθεί η εσωστρέφεια στον Δικέφαλο του Βορρά. Έτσι είπε ο ποδοσφαιράνθρωπος ο οποίος παραδίδει μαθήματα με τις συνεργασίες που έχει με διάφορους προπονητές. Αλλά το θέμα δεν είναι ο Μπέος και όσοι τον ακούν. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι κάνει ο ΠΑΟΚ και πώς αντιδρά σε τέτοιες δυσφημιστικές απόψεις-απειλές οι οποίες συζητούνται σε όλη την Ελλάδα.

  • Πρώτο ενδεχόμενο: Απαντάει και τον βάζει στη θέση του, γιατί ως γνωστόν το θέμα είναι… «ποιος λέει τι…».
  • Δεύτερο ενδεχόμενο: Τον αγνοεί επιδεικτικά, γιατί ένα μέγεθος σαν τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δίνει αξία σε τέτοια σχόλια.
  • Τρίτο ενδεχόμενο: Πάει άμεσα μετά τις απειλές και τα ξεφωνητά για άλλες επιλογές και τον πληρώνει 500-600-800 χιλιάρικα ή ένα εκατομμύριο ευρώ, για να αγοράσει παίκτη από τη δική του ομάδα!

Παρεμπιπτόντως, ο Πάολο Φερνάντεζ παίζοντας στο Βόλο δείχνει καλά στοιχεία. Είναι, αν μη τι άλλο, θεαματικός. Προσωπικά, δεν έχω την απάντηση που πάντα τίθεται σε αυτές τις περιπτώσεις: Μπορεί ο παίκτης του Βόλου (έχει έξι γκολ και 3 ασίστ σε 30 ματς πέρσι) να πρωταγωνιστήσει στον ΠΑΟΚ; Σε έναν ΠΑΟΚ που σε αυτή την τελευταία επιλογή, πρέπει οπωσδήποτε να βρει εκείνη την προσωπικότητα που θα έρθει και θα στηρίξει (αγωνιστικά και όχι μόνο) τους πάμπολλους νεαρούς του ρόστερ που ήδη δυσκολεύονται.

* Επανέρχομαι σε επικοινωνιακά ζητήματα που φανερώνουν πόσο έχει αλλάξει το στάτους ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε με τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ τον Ιούνιο. Εξετάστηκαν τα οικονομικά δεδομένα της περίπτωσης και αυτή ΔΕΝ προχώρησε κυρίως λόγω των 2,5 εκατομμυρίων που απαιτούνταν για τη δεύτερη σεζόν συμβολαίου. Έτσι αποφάσισε ο ΠΑΟΚ. Δεν τα έδινε. Αυτό και τέλος. Από αυτό μέχρι το ότι… «τον Αύγουστο ο Μπερνάρ επέλεξε Παναθηναϊκό από ΠΑΟΚ» υπάρχει απόσταση και μια μεγάλη επικοινωνιακή ανάγκη που λογικά καλύπτει μαθητές Δημοτικού και μερικούς στα καφενεία που ψάχνουν να πικάρουν ο ένας τον άλλο. Τέτοια γίνονταν και στον ΠΑΟΚ (σίγουρα και στον Ολυμπιακό) πριν 5-10 χρόνια όταν… πάντα «έπρεπε» να φανεί ότι ένας παίκτης προτιμούσε εμάς και όχι τον αντίπαλο. Έτσι θεωρούνταν… ακόμη πιο μεγάλη η επιτυχία.

(Από όλο το παραπάνω είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και εκείνοι που θα καταλάβουν ότι εγώ υποτιμώ τον παίκτη ή την μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση -πάντα λέω- ότι είμαι υπεύθυνος για όσα γράφω και λέω και για όχι για όσα καταλαβαίνει καθένας). Επί της ουσίας (κι’ επειδή θεωρώ ότι δεν απευθύνομαι σε παιδάκια) ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν πάρα πολύ καλό παίκτη και θα φανεί σε ένα βάθος χρόνου αν οι πράσινοι είχαν δίκιο που έδωσαν τα εκατομμύρια για τον Βραζιλιάνο και όχι οι ασπρόμαυροι που δεν τα έδωσαν. Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα κάνει τους παίκτες. Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς έχει καλές βάσεις σαν ομάδα κι αυτός ο παίκτης και άλλοι καλοί που ήρθαν, έχουν περισσότερες ελπίδες να «πιάσουν» και να παίξουν.

Στο τέλος-τέλος και σε ό τι σχετίζεται αποκλειστικά με τον ΠΑΟΚ «ναι» είναι θέμα το ότι πλέον ΔΕΝ δίνει 1-1,5 εκατομμύριο ετησίως σε συμβόλαια, αλλά δίνει 1-2-3 εκατομμύρια για μεταγραφές νεαρών -ως επί το πλείστον- ποδοσφαιριστών. Είναι μία συνειδητή επιλογή και πολιτική που κρίνεται τώρα, θα κριθεί καλύτερα και τα επόμενα χρόνια. Όπως κρίθηκε ο ΠΑΟΚ και όταν έδινε 1.5-2 εκατομμύρια ετησίως σε ποδοσφαιριστές τύπου Μπερμπάτοφ.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα