Αναμενόμενες δυσκολίες νέας ομάδας...

Αναμενόμενες δυσκολίες νέας ομάδας...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα ισοπαλία του ΠΑΟΚ σε έναν κομβικό αγώνα του στον ευρωπαϊκό όμιλο που τον βάζει εξ αρχής σε πίεση.

Η καρδιά της EuroLeague χτυπά στη bwin με ακόμα περισσότερες επιλογές! |21+

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με την Ομόνοια, ήταν καλύτερος, αλλά… και πάλι δεν κέρδισε! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους με τους οποίους έχει αγωνιστεί στα δέκα επίσημά του παιχνίδια (εξαίρεση η Μπενφίκα), αλλά κατάφερε να κερδίσει μόνο τα τέσσερα από αυτά…

Το «ΓΙΑΤΙ» πρέπει να απασχολήσει πάρα πολύ τους υπευθύνους της ομάδας οι οποίοι τα πάντα μπορούν να σκεφθούν, εκείνο που απαγορεύεται όμως είναι να ψάξουν άλλοθι στο ρόστερ. Αλίμονο… Αυτά τώρα τελείωσαν! Ό τι ήταν να γίνει έγινε… Δηλαδή τι λογική θα έχει να ειπωθεί τώρα, στα τέλη Οκτωβρίου, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί με ΤΙΠΟΤΑ, να καλύψει το κενό του Ελ Καντουρί όταν αυτός απουσιάζει; Αυτά ειπώθηκαν πολύ νωρίτερα και τώρα η κουραστική επανάληψη δεν έχει αξία.

Χωρίς τον δεύτερο καλύτερό του παίκτη λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα είχε έτσι και αλλιώς δύσκολο έργο να διασπάσει την πολύ δυσκολοκατάβλητη άμυνα της Ομόνοιας. Σε τέτοια ματς, το πρώτο γκολ παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο και αυτό το πέτυχαν από… το πουθενά οι Κύπριοι στο 16΄. Στη φάση, πράγματι κοιμήθηκε η μισή ομάδα του Δικεφάλου! Το γεγονός, έκανε το έργο του ΠΑΟΚ πολύ-πολύ πιο δύσκολο.

Το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς πολλά-πολλά και με τις κινήσεις του ο Φερέιρα άλλαξε την εικόνα του δευτέρου μέρους. Η είσοδος του Ντόουγκλας Αουγκούστο (επέστρεψε από χιαστούς) και το μεγάλο ρίσκο με την προώθηση του Σβαμπ (η ομάδα έπαιζε 3-1-5-1 στην επανάληψη) πέτυχε για τον ΠΑΟΚ κάτι που απέναντι σε τόσο κλειστή άμυνα, έδειχνε ακατόρθωτο. Σε 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ έκανε 12 τελικές! (Μερικές πολύ καλές ευκαιρίες). Αυτή ήταν επιτυχία…

Αποτυχημένες (κρίνοντας εκ των υστέρων) ήταν οι τελευταίες δύο αλλαγές. Ειδικά η έξοδος του Μουργκ, ήταν κάτι που μάλλον έπρεπε να αποφευχθεί από τον Φερέιρα, μια και ο Αυστριακός είναι ξεκάθαρα ο παίκτης που αυτή την εποχή βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ, είτε δημιουργικά, είτε εκτελεστικά. Σε αντίθεση με τον Αυστριακό, η κρίση, η γκίνια και η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στη θέση «9», αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτής της δεδομένης χρονικής περιόδου. Κάποτε, η ομάδα «δούλευε» πολύ λιγότερο, αλλά με Πρίγιοβιτς έπαιρνε τους βαθμούς για... πλάκα.

Δεν έχουμε πολλά άλλα να γράψουμε για το ματς, που πραγματικά αφήνει πίσω τον ΠΑΟΚ που τώρα πρέπει να κάνει υπερβάσεις με Γρανάδα και κυρίως στα δύο ματς με την PSV για να μην μείνει έξω από την υπόθεση πρόκριση.

Είναι αλήθεια λοιπόν, ότι αυτή η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ μπροστά και πίσω (οι αντίπαλοι χρειάζονται 1-2 επιθέσεις για να του κάνουν τη ζημιά, σε περίοδο που αυτός έχει μπροστά 1/15 τελικές) τον βάζουν σε πιο πιεστική κατάσταση και στην Ευρώπη, όπως δηλαδή είναι και στην Ελλάδα.

Εδώ είναι το θέμα…

Ποιος εκπλήσσεται; Ποιος δεν περίμενε μία τέτοια πιθανότητα, έπειτα από αυτό το καλοκαίρι των σημαντικών αλλαγών; Τι περίμεναν όσοι ζητούσαν... σκούπες και φαράσια;

Ποιος περίμενε δηλαδή να μειώνει το μπάτζετ του ο ΠΑΟΚ, να αλλάζει την ομάδα του και να ολοκληρώνει το ρόστερ του με σημαντικές παρεμβάσεις τον Οκτώβριο, να εμπιστεύεται 8-10 παίκτες 20-22 ετών, να φτιάχνει μία νέα και νεανική ομάδα και να… πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία; Όταν δηλαδή όλοι αυτοί πανηγύριζαν για τον ερχομό του Νινούα, του Τσόλακ, του Περέιρα, του Ουαγκέ, του Σβαμπ και των άλλων που θα αντικαθιστούσαν τους παλιούς που είχαν την όποια συνοχή είχαν, τι περίμεναν;

Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μήνα Σεπτέμβριο έπαιζε μπροστά με Πέλκα-Τζόλη και Άκπομ και τώρα αγωνίζεται με Ζίφκοβιτς, Μουργκ, Τσόλακ, χωρίς μάλιστα στα τελευταία ματς να δίνει το παρών και ο αναντικτάστατος Ελ Καντουρί;

Από την άλλη…

Πόσο αναμενόμενο ήταν αυτό που τώρα γίνεται και βάζει στο επίκεντρο της ευθύνης τον Αμπέλ Φερέιρα...

Αν και είναι κουραστικό να θυμίζω τι έγραφα ΚΟΝΤΡΑ σε όλο το κλίμα του καλοκαιριού, προειδοποιώντας για τα δύσκολα που έρχονται, θυμίζω ότι στις 27/9 σημείωνα: «Με βάση αυτόν χτίστηκε και η ομάδα, που ΟΛΟΙ πρέπει να καταλάβουν ότι φέτος θα αντιμετωπίσει προβλήματα αστάθειας. Ο προπονητής για παράδειγμα το έχει καταλάβει ήδη και ξέρει ότι σε λίγο καιρό το βάρος της κριτικής θα πέσει και πάλι πάνω του! Γι’ αυτό και παίρνει τα...μέτρα του».

Αλήθεια τώρα… Όλοι εσείς πιστεύετε ότι αν φύγει ο Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ που διαμορφώθηκε με κύριο στόχο να είναι βιώσιμος, με τις τελικές αλλαγές να αποφασίζονται μήνα Οκτώβριο(!) αν φύγει ο Φερέιρα και έρθει ο καλύτερος, αν έρθει ο Σάντος, θα καταφέρει να κάνει τον ΠΑΟΚ να πετάει;

Αστεία πράγματα… Και φυσικά θα είναι αστείο μετά από όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν το καλοκαίρι από όλο τον ΠΑΟΚ, να τεθεί θέμα για τον προπονητή… Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα καταφέρει ο Πορτογάλος, αλλά αυτή την εποχή είναι άδικο να πέφτει όλο το βάρος επάνω του.

Η ομάδα είναι νέα, νεανική, πολλές αλλαγές έγιναν στο τέλος, η εικόνα δεν είναι κακή, υπάρχει μεγάλο θέμα αναποτελεσματικότητας, τα ποιοτικά κενά στα χαφ τώρα δεν μπορούν να αλλάξουν και δεν μένει άλλο παρά μόνο… πολλή δουλειά (στο γήπεδο, στην τακτική και στη νοοτροπία) έτσι ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που θα ηρεμήσουν τους πάντες.

* Στο τακτικό κομμάτι ποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ φοβάται να βγάλει στόπερ, αφού ξέρει τι χαφ (δεν) έχει; Μακάρι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που τώρα επιστρέφει, να του αλλάξει άποψη. Όταν απέναντι σε κλειστές άμυνες λείπει και ο Ελ Καντουρί, ενώ τα φορ δυσκολεύονται ακόμη και στα κοντρόλ παίζοντας με πλάτη, η μπάλα ΠΩΣ να μην πάει στα πλάγια και στον κορυφαίο της ομάδας Γιαννούλη, που είτε θα την σηκώσει, είτε θα ψάξει κάποια άλλη τελική πάσα;

* Άλλο το ΠΑΟΚ-Ομόνοια όμως και… άλλο το Γρανάδα-ΠΑΟΚ που ακολουθεί… Όσοι καλοί και αν είναι οι Ισπανοί (φαβορί πλέον για την πρωτιά) στο ματς της ερχόμενης εβδομάδας ο ΠΑΟΚ θα βρει χώρους και επιτέλους δεν θα παίξει απέναντι σε ομάδα που θα κλειστεί. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πολλά θα παιχθούν πλέον στα δύο διαδοχικά ματς με την Αϊντχόβεν. Εκεί ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τουλάχιστον 3-4 πόντους. Αν όχι, τότε… έσφιξε.

Έτσι και αλλιώς όμως, από εδώ και πέρα… θα παίζει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με περισσότερη πίεση. Λογικό είναι όταν στα δέκα πρώτα ματς, έχεις τέσσερις νίκες. Έπρεπε να έχει περισσότερες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.