Κορμπεράν: «Yπερηφάνεια να είμαι προπονητής ενός συλλόγου με πλούτο την κοινωνική μάζα του και τη νοοτροπία νικητή»

Κορμπεράν: «Yπερηφάνεια να είμαι προπονητής ενός συλλόγου με πλούτο την κοινωνική μάζα του και τη νοοτροπία νικητή»

Δημήτρης Τομαράς
Κορμπεράν: «Yπερηφάνεια να είμαι προπονητής ενός συλλόγου με πλούτο την κοινωνική μάζα του και τη νοοτροπία νικητή»

bet365

Ο Κάρλος Κορμπεράν μίλησε στο Match Programme για το πως οραματίζεται τον δικό του τον Ολυμπιακό, τα συν και τα πλην του αλλά και τη διαδρομή του.

Ο Κάρλος Κορμπεράν μίλησε στο Match Programme για το Ολυμπιακός - Απόλλωνας Λεμεσού. Όχι μόνο για τα όνειρά του αλλά και για την πορεία του αλλά και το τι παρακαταθήκη θέλει να αφήσει στον Ολυμπιακό. Ειδικότερα μεταξύ άλλων ο Κορμπεράν τόνισε...

- Ποιες είναι οι τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν ως προπονητή;
«Παθιασμένος, τελειομανής και άνθρωπος που του αρέσει να παρακινεί».

- Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με την προπονητική;
«Στα 18 μου, όταν ακόμα έπαιζα ποδόσφαιρο, ξεκίνησα τις σπουδές μου στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο και προπονούσα την ομάδα κάτω των 12 ετών του χωριού μου. Μετά στην Κ18 και στην Κ23. Από εκείνη τη στιγμή, το πάθος μου για την προπονητική ξεπέρασε αυτό του παίκτη. Σε ηλικία 23 ετών αποφάσισα να αφήσω το ποδόσφαιρο ως παίκτης και να αφοσιωθώ επαγγελματικά στο να είμαι προπονητής στη Βιγιαρεάλ».

- Ποιος προπονητής σε ενέπνευσε;
«Καθώς είμαι από τη Βαλένθια, το ξεκίνημά μου σημαδεύτηκε από τη Βαλένθια του Ράφα Μπενίτεθ, με τον οποίο η ομάδα κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα UEFA, δουλεύοντας με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους προπονητές εκείνης της εποχή. Αργότερα ο Γκουαρδιόλα ήταν το μέγιστο σημείο αναφοράς μου και φυσικά ο Μπιέλσα, με τον οποίο δούλεψα για δύο χρόνια ως βοηθός στη Λιντς».

- Ποιο είναι το προπονητικό χαρακτηριστικό σου το οποίο θα ήθελες να βελτιώσεις;
«Μπορούμε πάντα να βελτιωνόμαστε. Έτσι, αυτό που προσπαθώ είναι κάθε μέρα να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη. Πολλές φορές μέσα στο προτέρημά μας βρίσκεται και το ελάττωμά μας. Μέσα στην υπέρβαση των προτερημάτων που με περιγράφουν, βρίσκονται τα ελαττώματά μου».

- Πώς θα είναι ο Ολυμπιακός που ονειρεύεσαι εντός αγωνιστικού χώρου;
«Μια νικήτρια ομάδα με αποτελέσματα και παρουσίαση ενός στυλ παιχνιδιού. Ονειρεύομαι έναν Ολυμπιακό που δεν θα δίνει στον αντίπαλο επιλογές στο γήπεδο. Ικανό να παίρνει πρωτοβουλίες, να έχει την μπάλα και να είναι επιθετικός όταν τη χάνει».

- Πότε θα δούμε την ομάδα του Κορμπεράν και όλη τη φιλοσοφία του στο 100%;
«Δύσκολο να απαντήσω. Ελπίζω να είναι σύντομα γιατί αυτή είναι η επιθυμία μου. Υπάρχουν πράγματα που αρχίσαμε να κάνουμε αλλά είναι ακόμα δύσκολο να τα διατηρήσουμε για πολλή ώρα. Πρέπει να καθιερώσουμε τις ιδέες μας ώστε να γίνουν συνήθειες στο παιχνίδι μας».

- Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που κοιτάς σ' έναν παίκτη για να είναι μέλος της ομάδας σου;
«Ποιότητα, αντίληψη, ενέργεια, προσωπικότητα και προσφορά».

- Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από πέντε χρόνια;
«Νομίζω ότι τα σχέδια δεν υπάρχουν στη ζωή. Υπάρχει το παρόν. Και έχω την τιμή το παρόν μου να λέγεται Ολυμπιακός. Ελπίζω σε πέντε χρόνια να έχω συμβάλει στο να γίνει ο Ολυμπιακός ακόμα καλύτερος. Αυτή είναι η επιθυμία μου».

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου;
«Μια πανέμορφη χώρα με πολύ, πολύ υψηλή ποιότητα ανθρώπων. Με τεράστια πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά. Μια χώρα που έχει αναπτυχθεί σεβόμενη το παρελθόν και την ουσία της. Και επίσης μια χώρα που ζει το ποδόσφαιρο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο».

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις σου από τον κόσμο της ομάδας; Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Για εμένα είναι υπερηφάνεια να είμαι προπονητής ενός συλλόγου με αυτόν τον λαό. Ο μεγαλύτερος πλούτος ενός συλλόγου είναι η κοινωνική του μάζα και η νοοτροπία νικητή του. Ελπίζουμε να τους δώσουμε λόγους μέσα από τον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν να νιώθουν υπερήφανοι για την ομάδα τους. Η ενότητα μάς κάνει πιο δυνατούς».

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα