ΠΑΣ Γιάννινα: Με πολλές αλλαγές, ίδια συνταγή και ίδιους στόχους

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα: Με πολλές αλλαγές, ίδια συνταγή και ίδιους στόχους

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και φέτος άλλαξε πολλά στην ομάδα από πολλούς παίκτες μέχρι προπονητή, ακολούθησε όμως την ίδια συνταγή και στοχεύει και πάλι στην όσο γίνεται πιο γρήγορη σωτηρία με το βλέμμα στα playoffs.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο ΠΑΣ Γιάννινα άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος. Οι Ηπειρώτες του Ηρακλή Μεταξά όχι μόνο δεν κινδύνεψαν με υποβιβασμό, αλλά κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα playoffs, πραγματοποιώντας όμορφες εμφανίσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της Super League.

Το καλοκαίρι ωστόσο άλλαξαν πολλά για τους Γιαννιώτες, αρχής γενομένης από τον πάγκο στον οποίο θα κάθεται ο Θανάσης Στάικος. Πολλές οι αλλαγές και στο έμψυχο υλικό, μιας και εκτός ομάδας είτε επειδή έληγαν τα συμβόλαιά τους, είτε επειδή πωλήθηκαν και σε εξαιρετική τιμή, θα είναι οι Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Σάλιακας, Περέα, Κάργας που ήταν βασικά «γρανάζια» την περσινής «μηχανής» και συνολικά 14 ποδοσφαιριστές, ενώ αποκτήθηκαν επίσης 14.

Με νέο προπονητή αλλά όχι νέο στον οργανισμό του ΠΑΣ, καθώς ο Στάικος ήταν ο συνεργάτης του Μεταξά την χρονιά που ολοκληρώθηκε, οι Ηπειρώτες έχουν και πάλι τον ίδιο στόχο. Να μπορέσουν δηλαδή να εξασφαλίσουν όσο γίνεται πιο νωρίς την σωτηρία τους και εν συνεχεία να παλέψουν να βρεθούν και πάλι στην πρώτη εξάδα. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά σε αυτή την ομάδα όπως έχει δείξει, της αρέσουν τα δύσκολα.

ΗΡΘΑΝ: Φοφανά (μέσος), Λεό (επιθετικός), Τζίμας (μέσος), Παμλίδης (επιθετικός), Μπαγκαλιάνης (αμυντικός), Ριένστρα (μέσος), Σόρια (αμυντικός), Πριόρ (τερματοφύλακας), Μπιλμπάο (μέσος), Τσάβες (αμυντικός), Σταματελόπουλος (επιθετικός), Κιάκος (αμυντικός), Ροσέρο (επιθετικός), Πήλιος (αμυντικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Περέα (επιθετικός), Γκαρντάφσκι (μέσος), Στάνκο (μέσος), Κάργας (αμυντικός), Καραγιάννης (αμυντικός), Π. Τριάδης (μέσος), Α. Τριάδης (μέσος), Σνάιντερ (επιθετικός), Σιόντης (μέσος), Πίρσμαν (αμυντικός), Οικονομόπουλος (αμυντικός), Λοντίγκιν (τερματοφύλακας), Σάλιακας (αμυντικός), Μπρένερ (επιθετικός), Μίνα (επιθετικός).

Στάικος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Για ακόμα μία χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει ευκαιρία σε νέο Έλληνα προπονητή. Στον πάγκο φέτος θα κάθεται ο Θανάσης Στάικος, ένας άνθρωπος που ξέρει τους Ηπειρώτες, καθώς πέρσι ήταν συνεργάτης του Ηρακλή Μεταξά. Ο 42χρονος τεχνικός θέλει να κάνει το άλμα στην καριέρα του όπως έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια ο Χριστόπουλος, ο Γιαννίκης, αλλά και ο Μεταξάς. Οι «κυανόλευκοι» θα στηρίξουν τον Στάικο που ουσιαστικά κάνει το άλμα στην καριέρα του και θέλουν και οι δύο στο τέλος της χρονιάς να βγουν κερδισμένοι.

Κόντε

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μπορεί η επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα να μην ήταν όπως την ήθελε, καθώς τραυματίστηκε και έχασε όλη την χρονιά, ωστόσο φέτος ο Πέδρο Κόντε θέλει να γίνει η καλύτερη μεταγραφή των Ηπειρωτών. Ο Ισπανός είναι ένας παίκτης που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα όσο λίγοι και αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και φέτος. Αν τα καταφέρει οι Γιαννιώτες όντως θα έχουν κάνει μια ακόμα σημαντική μεταγραφή...

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... : Τα πράγματα για τον ΠΑΣ είναι απλά. Θα χαμογελάσουν αρχικά αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν (όσο αυτό είναι εφικτό λόγω των play out) την παραμονή τους και να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή να μπουν στα playoffs. Και όλα αυτά παίζοντας το ίδιο όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξαν και πέρσι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...: Οι Ηπειρώτες θα στεναχωρηθούν αν η ομάδα δεν έχει την περσινή πορεία. Αν δηλαδή κινδυνέψουν με υποβιβασμό και δεν παίξουν το ποδόσφαιρο που έπαιξαν την περσινή χρονιά. Δεν συζητάμε καν το να πέσει κατηγορία, ειδικά μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε πέρσι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Και είναι γιατί μπορεί πέρσι οι Ηπειρώτες να πραγματοποίησαν μια εξαιρετική χρονιά, αλλά η φετινή ομάδα σε σχέση με την περσινή δεν έχει καμία σχέση. Έφυγαν πολλοί και κυρίως κομβικοί παίκτες, ήρθε νέος προπονητής, αλλά και πάλι η αισιοδοξία παραμένει. Οι «κυανόλευκοι» δύσκολα θα κινδυνέψουν, αλλά από την άλλη δύσκολα θα μπορέσουν να κάνουν την ίδια πορεία. Αν από την άλλη τα καταφέρουν θα δείξουν πως έχουν αποκτήσει μέταλλο, κάτι που θα είναι πιο σημαντικό και από ενδεχόμενη συμμετοχή στα playoffs>

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα