Ο Ατρόμητος κλείνει τα 100 χρόνια ανανεωμένος και διψασμένος (vids)

Ο Ατρόμητος κλείνει τα 100 χρόνια ανανεωμένος και διψασμένος (vids)

Μάκης Σταθάτος
Ο Ατρόμητος κλείνει τα 100 χρόνια ανανεωμένος και διψασμένος (vids)

bet365

Στη σεζόν που θα κλείσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, ο ανανεωμένος Ατρόμητος στοχεύει να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το «χαστούκι» της περυσινής σεζόν ήταν ένα γερό μάθημα για τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2022 έγιναν αρκετές και εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις στο πλαίσιο της ολικής ανανέωσης που αποφάσισε η διοίκηση των Περιστεριωτών σε όλα τα επίπεδα. Η επιλογή του Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο της ομάδας δεν βγήκε, ενώ ούτε και ο Γιώργος Παράσχος κατάφερε να αλλάξει την κακή εικόνα όταν ανέλαβε. Το καμπανάκι του υποβιβασμού ήχησε δυνατά και η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Κρις Κόλμαν, ο οποίος στο τέλος έσωσε την παρτίδα.

Με τον Ουαλό να κερδίζει την παραμονή του στον πάγκο, ο Ατρόμητος για δεύτερο σερί καλοκαίρι προχώρησε εκ νέου σε ριζικές αλλαγές σε ότι αφορά στο ρόστερ του και παράλληλα επένδυσε στην αναβάθμιση-βελτίωση των εγκαταστάσεων του. Οι άνθρωποι της ομάδας άλλαξαν τακτική στον μεταγραφικό σχεδιασμό, επιλέγοντας ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, χωρίς παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνολικά αποχώρησαν 11 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν 6, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκκρεμότητες (αμυντικό χαφ, δεξί μπακ). Παράλληλα, ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει τους Γιαννιώτη (ανανέωση) και Ροτάριου (επέκταση δανεισμού). Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι φέτος είναι μια σημαδιακή χρονιά για τους Περιστεριώτες, καθώς κλείνουν τα 100 χρόνια ιστορίας και θέλουν να συνδυάσουν την επέτειό τους με επιστροφή στις επιτυχίες και στις διακρίσεις των περασμένων ετών.

ΗΡΘΑΝ: Ανδρέας Γιαννιώτης (τερματοφύλακας), Ντάνι Σουάρεθ (στόπερ), Λόρενς Ντε Μποκ (αριστερό μπακ), Αντρέας Κούεν (χαφ), Έντερ Γκονζάλες (χαφ), Ντορίν Ροτάριου (δεξί χαφ), Γκαετάν Ρομπάιγ (αριστερό χαφ), Βίνταρ Κιάρτανσον (επιθετικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Κυριάκος Παπαδόπουλος (στόπερ), Αντώνης Τριμμάτης (επιθετικός), Ευθύμης Κουλούρης (επιθετικός), Σπύρος Νάτσος (χαφ), Ντάνι Καστεγιάνο (αριστερό μπακ), Τόμας Μπεντινέλι (χαφ), Πάτρικ Σάλομον (χαφ), Γιώργος Νταβιώτης (δεξί χαφ), Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (δεξί χαφ), Τζόρτζε Ντένιτς (χαφ), Ντένις Άλιμπεκ (επιθετικός).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κρις Κόλμαν ανέλαβε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο τον Ατρόμητο και χάρη στην προσωπικότητά του, αλλά και την στήριξη της διοίκησης κατάφερε να την βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα. Ο Ουαλός με το σπουδαίο βιογραφικό, παρά την πίεση των αποτελεσμάτων και της ανάγκης συγκομιδής βαθμών, έδωσε με το καλημέρα χαρακτήρα στην ομάδα του και άλλαξε προς το καλύτερο την αγωνιστική της ταυτότητα. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν, η προσπάθειά του εκτιμήθηκε και έτσι κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή του στον πάγκο. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γι αυτόν, καθώς θα κοουτσάρει μια ομάδα που έχει σχεδιάσει και προετοιμάσει ο ίδιος.

Κρις Κόλμαν

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Γκαετάν Ρομπάιγ αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον φετινό Ατρόμητο μετά την αποχώρηση του Ευθύμη Κουλούρη. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός με παραστάσεις από το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας της Γαλλίας (Ligue 2), με τις φανέλες των Βαλενσιέν, Λανς, Γκινγκάμπ πρόλαβε να δείξει κάποια δείγματα της κλάσης του στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Κόλμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γάλλου, την ικανότητά του στο ένας με έναν, αλλά και την έφεσή του στο σκοράρισμα, αγωνιζόμενος τόσο ως εξτρέμ αλλά και ως σέντερ φορ. Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις του στον Ατρόμητο, όλοι μιλούν για έναν άριστο επαγγελματία και θεωρούν ότι είναι ο παίκτης που θα κάνει φέτος την διαφορά.

Γκαετάν Ρομπάιγ

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ… ο Κρις Κόλμαν καταφέρει να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια. Από εκεί και πέρα αν οι Περιστεριώτες βρουν χημεία και παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, τα πλέι οφ είναι ο στόχος που υπάρχει πάντα στο μυαλό των ανθρώπων του Ατρομήτου. Εξάλλου, πρόκειται για έναν στόχο που πριν από τρία χρόνια ήταν δεδομένος για την ομάδα του Περιστερίου. Επομένως, η είσοδος στην εξάδα θα φέρει τα χαμόγελα στο Αστέρι.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ… ο Ατρόμητος εμφανίσει την αγωνιστική εικόνα των τριών τελευταίων ετών. Ειδικά η περυσινή χρονιά αποτέλεσε ένα γερό μάθημα για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι δεν θέλουν με τίποτα να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Άλλωστε, τη φετινή σεζόν η ομάδα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να αλλάξει την αγωνιστική της εικόνα και να διακριθεί, διότι θα συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή της. Επομένως, αν ο Ατρόμητος δεν καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, θα θεωρηθεί αποτυχία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το φετινό κίνητρο διάκρισης για τους Περιστεριώτες και επιστροφής στο δρόμο των επιτυχιών είναι διπλό. Τρία χρόνια μακριά από τα πλέι οφ και εκτός Ευρώπης είναι πολλά για τον Ατρόμητο της εποχής Σπανού. Από την άλλη, υπάρχει και η συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Κάθε αγωνιστική αναμένεται να είναι γιορτή για το Αστέρι, σε μια χρονιά που θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις για τον κόσμο. Με τις θέσεις της Ευρώπης να έχουν μειωθεί, ο Ατρόμητος γνωρίζει ότι ένα εισιτήριο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο είναι ικανός να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και από εκεί και πέρα να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Χειρότερα από την περυσινή σεζόν δεν μπορεί να τα πάει. Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι είναι προσεγμένες, αλλά ακόμα κι αν κάποια πράγματα δεν βγουν στην πορεία, η διοίκηση όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, έχει την διάθεση να τα διορθώσει. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Ατρόμητος δεν θα μπει στις περυσινές περιπέτειες και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στα πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα