ΑΕΚ – Προοδευτική 4-0: Σε κέφια ο Πινέδα στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Βίντα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ – Προοδευτική 4-0: Σε κέφια ο Πινέδα στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Βίντα

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 της Προοδευτικής στο φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα τριών 45λεπτων στο «Σεραφείδειο». Ανεπίσημο ντεμπούτο ο Βίντα που αγωνίστηκε για 65 λεπτά. Σε κέφια ο Πινέδα με δύο γκολ, σκόραραν και οι Γιόνσον και Μοχαμαντί.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της σε μία εβδομάδα με αντίπαλο τη Λαμία για την πρώτη αγωνιστική μπήκε η ΑΕΚ, η οποία στο τελευταίο της φιλικό ματς της καλοκαιρινής της προετοιμασίας επικράτησε με 4-0 της Προοδευτικής στο «Σεραφείδειο» με τον Πινέδα να σημειώνει δύο γκολ και τον Γιόνσον να χρίζεται επίσης σκόρερ στο πρώτο 45λεπτο. Το τελικό 4-0 έγραψε στο τρίτο 45λεπτο ο Μοχαμαντί. Το φιλικό ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρχαν καν νούμερα στις φανέλες των παικτών.

Η είδηση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ είχε να κάνει με την παρουσία του Βίντα, ο οποίος πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Ένωση, ανεβάζοντας ρυθμούς για να προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των κιτρινόμαυρων την πρώτη αγωνιστική απέναντι στη Λαμία. Ο Κροάτης στόπερ αγωνίστηκε για 65 λεπτά και αντικαταστάθηκε στο εικοστό λεπτό του δευτέρου 45λεπτου από τον Ρότα.

Ο Ματίας Αλμέιδα, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ΑΕΚ με τριάδα στην άμυνα, σχηματισμό που έχει καθιερώσει σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και στον οποιο αναμένεται να στηριχθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Τζαβέλλας, Βίντα και Χατζισαφί η τριάδα των στόπερ, ο Τσούμπερ ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά, ο Άμραμπατ στη δεξιά, οι Γιόνσον, Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν στον άξονα και ο Μάνταλος έπαιζε ελαφρώς πίσω από τον Αραούχο στην επίθεση σε ένα 3-5-2.

Βίντα

Ασταμάτητος ο Πινέδα με δύο γκολ και 3-0 ο Γιόνσον

Η Ένωση μπήκε από την αρχή επιθετικά. Στο 8' ο Αραούχο είδε τον Αστρά να σταματάει το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός φορ μέσα από την περιοχή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιόνσον πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μάνταλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Ο Αραούχο πλησίασε ξανά το γκολ στο 15' όταν ο Χατζισαφί έβγαλε την παράλληλη πάσα από αριστερά, αλλά η προβολή του «Τσίνο» στο πρώτο δοκάρι πέρασε μόλις άουτ. Τελικά στο 20' οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο γκολ με σκόρερ τον Πινέδα. Μετά από ενέργεια και πάσα του Τσούμπερ από τα αριστερά, ο Μεξικανός χαφ βρήκε δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ο Πινέδα είχε κέφια. Είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 28' με τον Αστρά να βγάζει δύσκολα το σουτ, ενώ ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με ένα εξαιρετικό τέρμα έκανε το 2-0. Ο Μεξικανός χαφ της ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε, ντρίμπλαρε τον αντίπαλό του και με ένα ιδανικό πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ έφερε και ένα τρίτο τέρμα, με σκόρερ τον Γιόνσον αυτή τη φορά. Ο Άμραμπατ πάσαρε στον Σιμάνσκι, αυτός κινήθηκε κάθετα και βρήκε αριστερά μέσα στην περιοχή τον Δανό χαφ, ο οποίος με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Πινέδα

Ευκαιρίες για τέταρτο γκολ, έπαιξε για 65 λεπτά ο Βίντα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου η ΑΕΚ άφησε το πόδι από το γκάζι με την πρώτη της καλή στιγμή να έρχεται στο 16' του δευτέρου μέρους όταν ο Τσούμπερ, έπειτα από πάσα του Άμραμπατ, σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Λίγο αργότερα ο Αλμέιδα ξεκίνησε τις αλλαγές. Αρχικά ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε στη θέση του Μάνταλου παίζοντας μαζί με τον Αραούχο μπροστά και στη συνέχεια ο Ρότα αντικατέστησε τον Βίντα, με τον σχηματισμό να διατηρείται ο ίδιος.

Η Ένωση είχε στο 23ο λεπτό του δευτέρου 45λεπτου μια μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Γιόνσον τροφοδοτήθηκε από τον Άμραμπατ, αλλά είδε τον Αστρά να αποκρούει την προσπάθειά του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάι Γκαρσία μετά από σέντρα του Άμραμπατ δεν μπόρεσε να σκοράρει με την μπάλα να σταματάει πάνω σε αμυντικό της Προοδευτικής. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Ρότα, ενώ στο 33' του β' μέρους η ΑΕΚ που είχε ανεβάσει εμφανώς ξανά ρυθμό ο Λιβάι πέρασε τρεις παίκτες από τα αριστερά, πάσαρε στον Τσούμπερ, αλλά ο Αστράς πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Ελβετού.

Γιόνσον

Οκτώ αλλαγές ο Αλμέιδα στο τρίτο 45λεπτο, σκόρερ και ο Μοχαμαντί

Με την έναρξη του τρίτου 45λεπτου η ΑΕΚ είχε πλέον εντελώς διαφορετική σύνθεση σε σχέση με την αρχική της ενδεκάδα καθώς ο Αλμέιδα προχώρησε σε άλλες οκτώ αλλαγές. Αθανασιάδης, Ραντόνια, Μήτογλου, Λάτσι, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον και Γιούσης πέρασαν στο γήπεδο με τους Μοχαμαντί, Ρότα και Λιβάι Γκαρσία να διατηρούνται.

Η Ένωση επέστρεψε στα γκολ στο τρίτο 45λεπτο του φιλικού όταν στο ένατο λεπτό ο Μοχαμαντί επιχείρησε μια σέντρα σουτ από αριστερά, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα του αντιπάλου και να καταλήγει στα δίχτυα της Προοδευτικής για το 4-0. Λίγο αργότερα ο Αλμέιδα πέρασε άλλους τρεις παίκτες με τους Κοσίδη, Μισελέν και Αλμπάνη να αντικαθιστούν τους Ραντόνια, Γιούση και Λάτσι αντίστοιχα. Μάλιστα ο Κοσίδης στο 31' του τρίτου μέρους πλησίασε στο πέμπτο γκολ της ΑΕΚ, αλλά στην κεφαλιά που έπιασε μετά τη σέντρα του Μοχαμαντί είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Αλμέιδα

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (90' Αθανασιάδης), Τζαβέλλας (90' Ραντόνια, 110' Κοσίδης), Βίντα (65' Ρότα), Χατζισαφί (90' Μήτογλου), Γιόνσον (90' Λάτσι, 110' Αλμπάνης), Σιμάνσκι (90' Μιτάι), Τσούμπερ (90' Μουστακόπουλος), Αμραμπατ (82' Μοχαμαντί), Πινέδα (90' Φράνσον), Μάνταλος (62' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο (90' Γιούσης, 110' Μισελέν)

Προοδευτική: Αστράς, Αλεξίου, Παρασκευόπουλος, Ποτουρίδης, Αλεξίου, Πατσατζόγλου, Παντελίδης. Μεγαρίτης, Πίσσας, Θεοδωρίδης, Ευθυμίου, Κυριαζής

Αγωνίστηκαν και οι Καραργύρης, Νταβιώτης, Σινκ, Τζανουλίνο, Αγγελόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γκαργκαλατζίδης, Παυλίδης, Γιαννιτσάνης

Βίντα

Γιόνσον

Βίντα

Αλμέιδα

ΑΕΚ-Προοδευτική

ΑΕΚ-Προοδευτική

Μάνταλος

Λιβάι

Τσούμπερ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα