ΠΑΟΚ: Να μην ξεμείνει κι απ’ τους στόπερ, όπως το έπαθε με τους φορ…

ΠΑΟΚ: Να μην ξεμείνει κι απ’ τους στόπερ, όπως το έπαθε με τους φορ…

ΠΑΟΚ: Να μην ξεμείνει κι απ’ τους στόπερ, όπως το έπαθε με τους φορ…

bet365

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, η… πολυκοσμία στους στόπερ έφερε την παραχώρηση του Ενέα Μιχάι, αλλά ο τραυματισμός του Ιβάν Νέσμπεργκ διαφοροποίησε τα δεδομένα.

Πριν από ένα μήνα ο Αντόνιο Τσόλακ παραχωρήθηκε στους Ρέιντζερς την ώρα που ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε μπει στα «πιτς», λόγω των δύο σπασμένων πλευρών, ο Γιώργος Κούτσιας έκανε διακοπές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και ο Μπράντον Τόμας απολάμβανε τον ήλιο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Με τα παιχνίδια κόντρα στη Λέφσκι (ναι, αυτή που αποκλείστηκε από την… τρίτη ομάδα της Μάλτας) να βρίσκονται μπροστά ο ΠΑΟΚ κάλεσε άρον άρον τον Κούτσια στην Ολλανδία και προχώρησε στην απόκτηση του Μπράντον, που ήταν όχι μόνο ήταν ανέτοιμος, αλλά ίσως και να μην είχε αποκτηθεί ποτέ, αν Μπότο και Λουτσέσκου ήξεραν ότι θα ξέμεναν από επιθετικούς ενόψει των δύο ευρωπαϊκών αγώνων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο «Δικέφαλος» έπαιξε το πρώτο παιχνίδι στη Σόφια με βασικό φορ τον 18χρονο Έλληνα επιθετικό και στη ρεβάνς επιστράτευσε έναν ακραίο (Νάραϊ) για να παίξει αυτό το… κάτι σαν φορ.

Η συνθήκη μοιάζει να είναι σχεδόν ίδια μ’ αυτή που πάει να επαναληφθεί και στη θέση του στόπερ. Εκεί, όπου υποτίθεται η… πολυκοσμία προκάλεσε επιτακτικά την ανάγκη για να αποχωρήσει ένας εκ των πέντε (συν τον Μιχαηλίδη, έξι στο σύνολο) κεντρικών αμυντικών. Ο Ίνγκασον είναι ακλόνητος στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας, οι νεοφερμένοι Κάργας και Νέσμπεργκ χρειάζονται χρόνο για να κριθούν, ενώ ο Κουλιεράκης προέκυψε μέσα από την προετοιμασία, φαντάζει να είναι το μέλλον του «Δικεφάλου» στην συγκεκριμένη θέση.

Με πολύ λιγότερα παιχνίδια φαντάζει να είναι σωστή η απόφαση, αν και σ’ ότι αφορά τον Ενέα Μιχάι, από την αρχή του καλοκαιριού ο Αλβανός στόπερ είχε πάρει το… μήνυμα, απλώς τα δύο παιχνίδια με τη Λέφσκι και τον Νέσμπεργκ να είναι ακόμα στη Νορβηγία φρέναραν τους «ασπρόμαυρους» από το να προχωρήσουν το θέμα, έστω κι αν ο Μιχάι έμεινε εκτός αποστολής από την πρώτη αναμέτρηση με τους Βούλγαρους και ήταν στην αποστολή στη ρεβάνς της Τούμπας χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

Η απόφαση για την παραχώρησή του 24χρονου κεντρικού αμυντικού είναι ειλημμένη, εδώ και καιρό, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Μιχάι να συμφωνεί με τη Φαμαλικάο (δεν έχει επισημοποιηθεί η μεταγραφή) την ίδια μέρα που ο Ιβάν Νέσμπεργκ έβγαινε νοκ άουτ με μυϊκό πρόβλημα (θλάση δευτέρου βαθμού στον τετρακέφαλο) για ένα μήνα, είναι κάτι που το λες και déjà vu.

To έζησαν με τους σέντερ φορ, ας μη το ζήσουνε και με τους στόπερ…

Ο Νορβηγός αμυντικός θα απουσιάσει σίγουρα από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος (Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Άρης, Λαμία) ούτε είναι βέβαιο ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος για το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 5η αγωνιστική.

Σ’ αυτά τα τέσσερα ή πέντε παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα πάει σίγουρα με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Ίνγκασον Κάργα, ενώ μοναδική εναλλακτική λύση θα είναι ο νεαρός και δίχως παραστάσεις Κουλιεράκης.

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα