Ολυμπιακός: Μετά το τέλος της εποχής Μαρτίνς θέλει το ιδανικό restart

Ολυμπιακός: Μετά το τέλος της εποχής Μαρτίνς θέλει το ιδανικό restart

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Μετά το τέλος της εποχής Μαρτίνς θέλει το ιδανικό restart

bet365

Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Μαρτίνς μόλις μπήκε στον 5ο του χρόνο μετά τον αποκλεισμό - σοκ με τη Μακάμπι Χάιφα και επιζητά ένα reset με το οποίο θα πετύχει τους στόχους του.

Το τέλος της τετραετούς σχέσης Πέδρο Μαρτίνς και Ολυμπιακού ήρθε με το που μπήκε ο Πορτογάλος τεχνικός στον πέμπτο του χρόνο και ενώ είχε πάρει τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με την ομάδα και είχε πετύχει προκρίσεις όπως με Άρσεναλ και Μίλαν. Η αποδέσμευση του Πορτογάλου προπονητή μετά το βαρύ 4-0 με τη Μακάμπι Χάιφα και τον αποκλεισμό από το Champions League ήταν το πιο δυνατό και δύσκολο γεγονός - έως τώρα - για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και που τον έφερε σε δύσκολα αγωνιστικά μονοπάτια και με ευθύνες για όλους (προπονητή, παίκτες και διοίκηση). Ήταν δε το γεγονός πως για 2η σερί σεζόν ο Ολυμπιακός μένει εκτός Champions League.

Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε κάπως αλλά όχι για τα καλά στο επόμενο ευρωπαϊκό του ζευγάρι, αποκλείοντας τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα προκριματικά του Europa League (για να πέσει μετά στα play offs με τον Απόλλωνα Λεμεσού από την Κύπρο με τον οποίο στο πρώτο ματς ήρθε 1-1). Ο 39χρονος Ισπανός και άλλοτε βοηθός του Μπιέλσα, Κάρλος Κορμπεράν, διαδέχθηκε τον Μαρτίνς κάνοντας ντεμπούτο στο 1-1 του Φαλήρου με τη Σλόβαν. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε και άλλο μεταγραφικά και στοχεύει στο να πατήσει το κουμπί του αγωνιστικού και συνολικού reset για να πετύχει η χρονιά του σε μία σεζόν που μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε και ενώ είχε προηγηθεί μία προετοιμασία με αρκετές ήττες σε φιλικά και όχι τόσο καλή εικόνα (τα δύο τελευταία φιλικά ήταν η νίκη με Άλκμααρ στο Φάληρο και η ήττα με Άρη στη Θεσσαλονίκη).

Σε άλλα ζητήματα ένα θέμα που απασχόλησε αισθητά την επικαιρότητα του Ολυμπιακού ήταν πως τέθηκε τελείως εκτός πλάνων και προς αποχώρηση ο Φορτούνης. Αυτό έγινε επί Μαρτίνς και δεν άλλαξε επί Κορμπεράν. Όπως και η ηχηρή μεταγραφή του Βρσάλικο, ήταν εκείνη που ξεχώρισε από τις νέες προσθήκες από πλευράς ονόματος. Από αγωνιστικής πλευράς δέσποσε και η προσθήκη του Κορεάτη χαφ Χουάνγκ.

Επίσης από πλευράς στελεχών αποχώρησαν οι Φρανσουά Μοντέστο και Λίνα Σουλούκου. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η πληροφόρηση πως ο 48χρονος Ζουλιάν Φουρνιέ θα κλείσει τον Σεπτέμβριο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

ΗΡΘΑΝ: Χουάνγκ (μεσοεπιθετικός), Λάιντνερ (αμυντικός), Βρσάλικο (αμυντικός), Αμπουμπακάρ Καμαρά (επιθετικός), Ζίνκερναγκελ (μεσοεπιθετικός), Άβιλα (αμυντικός), Ντε Λα Φουέντε (μεσοεπιθετικός) και Αλίγιαγκιτς (μεσοεπιθετικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Καρμπόβνικ (αμυντικός), Λόπες (μεσοεπιθετικός), Μάρκοβιτς (αμυντικός), Σεμέδο (αμυντικός), Πέπε (μέσος) Μπαγκαλιάνης (αμυντικός), Ονιεκούρου (μεσοεπιθετικός), Πινακάς (επιθετικός), Σουρλής (μέσος), Τικίνιο (επιθετικός), Καραργύρης (τερματοφύλακας) και Ξενιτίδης (μέσος).

Κ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε το έργο της διαδοχής του Πέδρο Μαρτίνς στον σύλλογο. Στα 39 του χρόνια έχει στα... παράσημα της προπονητικής του πορείας ότι ήταν συνεργάτης του Μαρσέλο Μπιέλσα στην ομάδα της Λιντς. Μετά τη Λιντς ο Κορμπεράν ανέλαβε τη Χάντερσφιλντ και από εκεί βρέθηκε στον Ολυμπιακό. Στη Χάντερσφιλντ έπαιζε αρκετά σχήματα και του άρεσε ιδιαίτερα να αγωνίζεται με τριάδα στόπερ πίσω. Έχει εργαστεί και στη Σαουδική Αραβία αλλά και στην Κύπρο σε δύο διαφορετικές ομάδες. Επελέγη κυρίως λόγω του background του στην Αγγλία και της δουλειάς που είχε κάνει εκεί και ως βοηθός και ως πρώτος προπονητής.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Θέλει και ερώτημα; Μα βέβαια θα είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παρά τα χρόνια του. Μπορεί να αποκτήθηκε ο Βρσάλικο και να θεωρείται και να είναι... μπαμ για τα ελληνικά δεδομένα αλλά ο Μαροκινός διεθνής στράικερ - που έκλεισε το τρίτο του συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και έτσι μπορεί να κλείσει στην Ελλάδα την ποδοσφαιρική καριέρα του -παραμένει ένα top όνομα του ρόστερ. Ήταν και ο παίκτης που σκόραρε στον πρώτο αγώνα με τη Σλοβαν στο Καραϊσκάκη για το 1-1 κρατώνας όρθιο για τη ρεβάνς τον Ολυμπιακό. Στους Πρωταθλητές Ελλάδας έχει 153 αγώνες με 78 γκολ και 19 ασίστ.

Και ο Βρσάλικο βέβαια είναι ένα πολύ δυνατό όνομα με βαρύ βιογραφικό αλλά και τη θητεία του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από τις δε μεταγραφές του Ολυμπιακού φέτος είναι το πιο hot και μεγάλο όνομα. Οπότε εδώ μπορούν να μπουν μαζί ο Ελ Αραμπί με τον Σίμε Βρσάλικο αλλά με ένα... κλικ πιο πάνω στον Γαλλομαροκινό λόγω της προσφοράς του στην ομάδα, όπου βρίσκεται από το 2019 και μετά.

ΒΡΣΑΛΙΚΟ

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... : Δεν υπάρχει τίποτε άλλο από τον Ολυμπιακό πλην της κατάκτησης του Πρωταθλήματος ακόμα και με μικρή βαθμολογική διαφορά. Για αυτόν τον σύλλογο είναι μονόδρομος κάθε χρόνο αυτός ο τίτλος και αρκετές φορές υπάρχει κριτική ακόμα και όταν δεν έρχεται το νταμπλ (το να συνδυαστεί δηλαδή Πρωτάθλημα με Κύπελλο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία φορά). Να θυμίσουμε πως από το 2020 και μετά ο Ολυμπιακός κατακτά κάθε χρόνο το ελληνικό Πρωτάθλημα, έχοντας έτσι τρεις σερί τίτλους ενώ σε σχέση με τα τελευταία χρόνια από το 2011 έως το 2017 είχε επτά διαδοχικούς τίτλους Πρωταθλήματος στο παλμαρέ του. Άρα μόνο έτσι θα χαμογελάσει ο Ολυμπιακός.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...: Ενδεχόμενη απώλεια Πρωταθλήματος θα συνιστά μία σημαντική αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Ιδανικά ο Ολυμπιακός θα ήθελε και το Κύπελλο αλλά και μία καλή πορεία στην Ευρώπη αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με την ελληνική Super League και μόνο άλλος δρόμος πέραν εκείνου της κατάκτησης του τίτλου δεν υπάρχει για τους Πειραιώτες και το ιδεατό θα ήταν να συνδυαστεί και με καλή απόδοση. Και ειδικά για τη νέα χρονιά με την πίεση που υπάρχει αλλά και τον κόσμο να θέλει καλύτερο ποδόσφαιρο, αποτελέσματα και φυσικά ξανά τίτλους αλλά και πιο καλή εικόνα στην Ευρώπη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Είναι δύσκολα τα πράγματα έτσι όπως ξεκίνησε η σεζόν για τον Ολυμπιακό (με αλλαγή προπονητή αλλά και διαφοροποιήσεις από πλευράς ρόστερ και ακόμα και σημαντικών στελεχών, όπως η αποχώρηση του Φρανσουά Μοντέστο αλλά και της Λίνας Σουλούκου, η οποία αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Καραπαπά) και κάθε εκτίμηση έχει μία δόση ρίσκου με τα υπάρχοντα δεδομένα για την ομάδα. Ωστόσο ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός θα πρέπει να θεωρείται έστω οριακά φαβορί για το Πρωτάθλημα σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Θα πρέπει δε να θεωρείται δεδομένο πως θα... ζοριστεί σαφώς περισσότερο - ίσως και πολύ περισσότερο - σε σχέση με πέρυσι και σε μία περίεργη / ιδιαίτερη χρονιά και λόγω Μουντιάλ, σύμπτυξης προγράμματος αλλά και διακοπής του Πρωταθλήματος για έναν μήνα. Έχει αξία το πως θα ξεκινήσει στο Πρωτάθλημα και γενικά τα πρώτα του παιχνίδια στη χρονιά. Η... αφετηρία του δηλαδή. Εάν ξεκινήσει καλά αυτό θα είναι θετικό δείγμα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα