Βόλος: Όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα

Βόλος: Όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα

bet365

Ο Βόλος έχει σταθεροποιήσει την παρουσία του στη Super League και για ακόμα μια σεζόν ο πήχης είναι ψηλά με τους Βολιώτες να στοχεύουν να πλασαριστούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, παίζοντας παράλληλα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Η περσινή σεζόν για τον Βόλο ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες και κανείς δεν έκρυβε πως ο στόχος ήταν η υπέρβαση της εισόδου στα play off. Οι Βολιώτες έχοντας σταθεροποιήσει την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στη Super League έβαλαν δικαιωματικά τον πήχη ψηλότερα με την αναβάθμιση που είχε γίνει στο ρόστερ. Με τον Ισπανό τεχνικό Γκιγέρμο Αμπασκάλ στον πάγκο και με ένα ποιοτικό σύνολο μεσοεπιθετικά η ομάδα της Μαγνησίας προσδοκούσε ακόμα και την είσοδο στην εξάδα. Το ξεκίνημα ήταν εκρηκτικό με σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων και τον Βόλο να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στις πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αγωνιστική κοιλιά που ακολούθησε, άφησε πίσω τους Βολιώτες.

Το διαζύγιο με τον Αμπασκάλ ήταν αναπόφευκτο με τον Κώστα Μπράτσο, ωστόσο, να καταφέρνει έπειτα να σουλουπώσει την κατάσταση παραμένοντας με το σπαθί του στον πάγκο ως το τέλος της σεζόν. Ο στόχος της εξάδας βέβαια ήταν πλέον αδύνατο να επιτευχθεί με τον Βόλο να τερματίζει στη 10η θέση, καταλαμβάνοντας στη συνέχεια την 4η στο μίνι πρωτάθλημα των play out. Το καλοκαίρι οι αλλαγές στις αφίξεις-αποχωρήσεις του ρόστερ ήταν ξανά πολλές. Η εξαγορά δεν προχώρησε, με τον Αχιλλέα Μπέο να συνεχίζει στην προεδρία και τον εκλεκτό στην άκρη του πάγκου να βρίσκεται στο πρόσωπο του Γάλλου τεχνικού, Οσβάλντ Τανσό. Επίσης αλλαγή υπήρξε και στη θέση του τεχνικού διευθυντή με τον Άκη Πέτρου που είχε αφήσει ένα επιτυχημένο έργο να αποχωρεί και τον Στέλιο Πετσιμέρη να τον αντικαθιστά.

ΗΡΘΑΝ: Ματίγια (κεντρικός μέσος), Ουεντραόγκο (κεντρικός μέσος), Λούνα (αριστερός μπακ), Εσκοβάλ (κεντρικός αμυντικός), Πίρινεν (κεντρικός αμυντικός), Ντέλετιτς (μεσοεπιθετικός), Μεσκίδα (μεσοεπιθετικός), Αυγερινός (τερματοφύλακας), Τσέλιος (κεντρικός μέσος), Σταμένκοβιτς (επιθετικός), Λυμπεράκης (αριστερός μπακ), Τάχατος (δεξιός μπακ), Οικονομόπουλος (αριστερός μπακ), Βίκτορ Φερνάντεθ (μεσοεπιθετικός), Ασλανίδης (κεντρικός αμυντικός), Ουές (αμυντικός)

ΕΦΥΓΑΝ: Ριένστρα (κεντρικός μέσος), Φεράρι (αριστερός μπακ), Μπαρτόλο (μεσεοεπιθετικός), Γκιουλέν (κεντρικός αμυντικός), Ροσέρο (μεσοεπιθετικός), Σοάρες (κεντρικός μέσος), Ρινέρ (κεντρικός αμυντικός), Πουρίτα (δεξιός μπακ), Ρομέρο (κεντρικός αμυντικός), Νίνης (κεντρικός μέσος), Ορός (μεσοεπιθετικός), Κορέα (μεσοεπιθετικός), Ρεγκατέν (μεσοεπιθετικός)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το φετινό καλοκαίρι ο Βόλος στη θέση του προπονητή δεν πήγε στην αγαπημένη του ισπανική αγορά, αλλά κινήθηκε στη Γαλλία φτάνοντας σε συμφωνία με τον Οσβάλντ Τανσό. Ο 49χρονος Γάλλος τεχνικός έχει εμπειρία στους πάγκους της δεύτερης κατηγορίας της χώρας του. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες της τρίτης κατηγορίας, στη Λα Βιτρίν και στην Βέντε Πουαρέ. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χάβρης, στην οποία έμεινε για μια τριετία. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν η Αμιάν, στην οποία ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέμεινε στον πάγκο της ως το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας στην 7η θέση της Β' Γαλλίας.

Τανσό

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αναμφίβολα στη συγκεκριμένη κατηγορία όλα τα ονόματα του ρόστερ τα... κερδίζει κατά κράτος ο Τομ Φαν Βέερτ. Ο 32χρονος Ολλανδός φορ υπέγραψε πέρυσι στον Βόλο από τη δανέζικη Άαλμποργκ και κλήθηκε να... μπει στα παπούτσια του Τάσου Δουβίκα και να βρει τα γκολ του Έλληνα φορ. Και όχι μόνο το πέτυχε, αλλά σκοράροντας 17 τέρματα την πρώτη του χρονιά με την ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε στο τέλος να βγει και πρώτος σκόρερ της Super League! Ο Φαν Βέερτ είναι «κίνδυνος – θάνατος» για κάθε άμυνα μέσα στην περιοχή, έχει το εύκολο γκολ με κάθε τρόπο, και στον Βόλο στηρίζονται πολύ σε αυτόν και φέτος. Οι περσινές του εμφανίσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων, ενώ πρόταση υπήρξε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ιταλική ΣΠΑΛ, ωστόσο ο Βόλος πολύ σωστά ζητούσε ένα σημαντικό ποσό. Έτσι ο Ολλανδός φορ παρέμεινε τελικά στο ρόστερ και θα ηγηθεί στην επίθεση και φέτος.

Φαν Βέερτ

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... : Ο πήχης παραμένει ψηλά στον Βόλο και όσο ψηλότερα τερματίσει η ομάδα, τόσο το καλύτερο. Ο στόχος της εξάδας και της εισόδου στα play off δεν είναι φυσικά εύκολος με αρκετές ομάδες στα κυβικά του Βόλου να έχουν ανάλογες βλέψεις. Η γρήγορη παραμονή είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο και από εκεί και πέρα η ομάδα της Μαγνησίας θα είναι ευχαριστημένη αν πλασαριστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Δεν τίθεται θέμα πως αν επιτευχθεί στο τέλος η υπέρβαση στην εξάδα θα μιλάμε για μια άκρως επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά. Επίσης οι Βολιώτες θέλουν να παρουσιάσουν ξανά ένα σύνολο που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και τα εφόδια για κάτι τέτοιο υπάρχουν στο ρόστερ.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...: Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Βόλος έχει καθιερώσει τη θέση του στη Super League και ότι κάθε χρόνο παρουσιάζει βελτίωση, θα είναι αποτυχία αν για παράδειγμα μπλέξει σε περιπέτειες. Το ρόστερ που έχει διαμορφώσει και φέτος, ειδικά μεσοεπιθετικά, δεν είναι για να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο πήχης και φέτος παραμένει ψηλά και υπάρχουν προσδοκίες. Συνεπώς αν κάτι στραβώσει και οι Βολιώτες κρατηθούν χαμηλά κατά τη διάρκεια της σεζόν, τότε δεδομένα θα μιλάμε για μια κακή χρονιά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Επειδή ο Βόλος κάθε καλοκαίρι προχωράει σε σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του το πρώτο ζητούμενο είναι να «δέσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν αυτό γίνει, με τη μεσοεπιθετική ποιότητα που διαθέτει το σύνολο της ομάδας της Μαγνησίας (με παίκτες όπως ο Ματίγια, ο Πάολο Φερνάντες, ο Μεσκίδα, ο Μπαριέντος, ο Ντέλετιτς και ο Φαν Βέερτ) έχει τη δυνατότητα και ωραίο ποδόσφαιρο να παρουσιάσει, όπως σχεδόν κάθε χρονιά, και να μπορεί να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο πλασάρισμα σε σχέση με το περσινό. Αν με τον Τανσό δεν συμβεί ότι και πέρυσι με τον Αμπασκάλ, όπου από ένα σημείο και μετά ο Βόλος «έκατσε» αγωνιστικά, και περιοριστούν τα ατομικά λάθη στο αμυντικό κομμάτι (τα οποία επίσης κόστισαν πέρυσι σε διάφορα ματς) τότε ο Βόλος σίγουρα θα μπορέσει να παρουσιάσει και φέτος μια ομάδα που θα βάλει δύσκολα σε όλους. Η λογική λέει ότι και τη φετινή σεζόν δεν θα μπλέξει και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα