Με το «βλέμμα» στα play offs ο ΟΦΗ (vids)

Με το «βλέμμα» στα play offs ο ΟΦΗ (vids)

Newsroom
 Με το «βλέμμα» στα play offs ο ΟΦΗ (vids)

bet365

Ο ΟΦΗ «φλέρταρε» πέρσι με την εξάδα, το καλοκαίρι προχώρησε σε ριζικές αλλαγές και φαίνεται πως στοχεύει ψηλά.

Από τη «ζέστη» στο «κρύο» βρέθηκαν πέρσι στον ΟΦΗ, καθώς η 6η Μαρτίου οπότε και ολοκληρώθηκε η regular season τον βρήκε, μετά το 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, να πανηγυρίζει την είσοδό του στα play offs, λίγες ημέρες μετά όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε πίσω τους βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί και τον αντικατέστησε στην εξάδα.

Ετσι συμμετείχε στα play outs και τελικά κατέλαβε την 8η θέση αν και στο μίνι πρωτάθλημα που ακολούθησε γνώρισε ορισμένες ήττες που τον «πόνεσαν», όπως το «βαρύ» 5-0 του Πανθεσσαλικού.

Πάντως η «σούμα» της σεζόν ήταν θετική, ενώ κατά διαστήματα έπαιξε καλή μπάλα και πήρε «μεγάλες» νίκες (π.χ. με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Το καλοκαίρι θέλησε να αλλάξει πολλά, έφυγαν ορισμένοι παίκτες του «κλειδιά» (π.χ. Επασί, Λάμπρου, Φελίπε) αλλά προσέθεσε ποιότητα, ενώ ως club προσφέρει σταθερότητα. Πάντως ξεκάθαρη εικόνα για όλους τους «νέους» δεν προέκυψε από τα φιλικά, καθώς ορισμένοι παίκτες που προορίζονται για βασικοί αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και δεν έχουν παίξει πολύ. Ωστόσο νίκες όπως αυτή με τη Φίτεσε του προσέφεραν αυτοπεποίθηση. Παράλληλα διαθέτει και μία «σκληρή» έδρα, αφού παραδοσιακά το «Γεντί Κουλέ» είναι ένα... δύσκολο γήπεδο για τον οποιοδήποτε αντίπαλο.


ΗΡΘΑΝ: Στέφενς (τερματοφύλακας), Ντιουσέ (μέσος), Ντίκο (επιθετικός), Τοράρισον (αμυντικός), Γιοχού (αμυντικός), Γρίβας (επιθετικός), Λάρσον (αμυντικός).
ΕΦΥΓΑΝ: Επασί (τερματοφύλακας), Ντε Γκουζμάν (μέσος), Φελίπε (επιθετικός), Λάμπρου (μεσοεπιθετικός), Λυμπεράκης (αμυντικός), Φερέιρα (μεσοεπιθετικός), Καστάνιος (επιθετικός), Σελίμοβιτς (αμυντικός), Κοροβέσης (αμυντικός), Νοικοκυράκης (μεσοεπιθετικός), Σμπώκος (αμυντικός), Βάτερμαν (τερματοφύλακας), Χαλκιαδάκης (μέσος), Φαν Ντάινεν (επιθετικός)


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Νιόπλιας
Ο Νίκος Νιόπλιας έχει συνδέσει το όνομά του με τον ΟΦΗ αφού για χρόνια και με επιτυχία «υπηρέτησε» το club ως ποδοσφαιριστής και πλέον «τρέχει» την 3η του σεζόν με την ιδιότητα του προπονητή του στη μεγάλη κατηγορία. Είχε προηγηθεί ένα παλαιότερο πέρασμά του σε Γ' και Β' Εθνική, μέχρι που ανέλαβε ξανά τα «ηνία» πριν τα play outs του 2021, σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό αλλά την οδήγησε τότε σε μία άνετη παραμονή. Ετσι συνέχισε και πέρσι όπου προς στιγμήν «φλέρταρε» με τα play offs παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όμως στο φινάλε και ύστερα από ανακατατάξεις που υπήρξαν δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην εξάδα. Η ανανέωση της εκατέρωθεν εμπιστοσύνης προέβαλε δεδομένη και έτσι ο 57χρονος κόουτς συνεχίζει και φέτος στον πάγκο του συλλόγου, που μάλιστα είναι μόλις ο τρίτος της αντίστοιχης καριέρας του που ξεκίνησε το 2009 από τον Παναθηναϊκό και ακολούθησε ένα μικρό πέρασμά του από το Περιστέρι και τον Ατρόμητο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Χουάν Νέιρα
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ενδέχεται να μην είναι «κολόνα» όπως λέμε, καθώς μπήκε πλέον στα 33 του χρόνια. Παράλληλα επί χάρτου ίσως και να μην έχει «καταγράψει» την ίδια καριέρα με άλλους συμπαίκτες του στην ομάδα, αλλά από το 2018 που βρίσκεται στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ έχει δείξει πως ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Στα μέρη μας ήρθε ως το «10άρι» παλιάς κοπής, αν επιτρέπεται η φράση, εκείνος δηλαδή που μπορεί με μία ενέργειά του να κρίνει την εξέλιξη του αγώνα, αν και με την πάροδο του χρόνου «γύρισε» στο «8». Ωστόσο παραμένει μία υπερπολύτιμη λύση και το δεξί του πόδι – όπως και το αριστερό – θυμίζει ορισμένες φορές «διαβήτη». Συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα του club σε 104 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, όπου σημείωσε 24 γκολ και έδωσε, μέχρι στιγμής, 12 ασίστ.


ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... :
Στο Ηράκλειο υπάρχει σαφής πρόθεση να συνδυάσουν δύο... άξονες τη νέα σεζόν και πιο συγκεκριμένα να «παλέψουν» για είσοδο στα play offs και ταυτόχρονα να παίξουν καλή μπάλα. Οχι πώς αν π.χ. μπουν στην εξάδα χωρίς σούπερ θέαμα θα είναι κάτι το αρνητικό ή αν την απολέσουν στις λεπτομέρειες αλλά παρουσιάσουν στο γήπεδο μία ωραία εικόνα. Στην προκειμένη περίπτωση στεκόμαστε στο ιδανικό σενάριο που είναι το συγκεκριμένο. Εφόσον προκύψει θα φέρει πάρα πολλά χαμόγελα στο «Γεντί Κουλέ», όπως και οποιαδήποτε από τις δύο εναλλακτικές που τέθηκαν επί τάπητος. Αλλωστε αν ως ομάδα διαθέτεις καλή αγωνιστική εικόνα τότε και θα μπορέσεις να «στοχεύσεις» ψηλά.


ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...:
Στον ΟΦΗ φαίνεται πως έχουν βάλει τον πήχη ψηλά και «βλέπουν» play offs, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν και σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους. Αυτόματα εάν δεν διεκδικήσουν έστω την είσοδό τους στην εξάδα, τότε το πρόσημο θα είναι αρνητικό και θα προκύψει κατήφεια. Εννοείται πως σχετικό συναίσθημα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό θα παρατηρηθεί σε περίπτωση που μπλέξουν σε οποιαδήποτε σενάρια υποβιβασμού και υπό αυτές τις συνθήκες κάθε τι άλλο πέραν της ουσιαστικής «μάχης» για παρουσία στα play offs θα δώσει αρνητική χροιά στη σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA:
Χρονιά αλλαγών δείχνει η τρέχουσα για το club και υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Ετσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη το ενδεχόμενο σε κάποιο παιχνίδι της ομάδας η «μισή» ενδεκάδα της να στελεχώνεται από καλοκαιρινές προσθήκες κάτι που ελαχιστοποιεί τον παράγοντα ομοιογένεια, αφού ορισμένοι παίκτες αποκτήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Το παραπάνω δεδομένο ωστόσο εξισορροπείται από την ποιότητα που παρατηρείται στο έμψυχο δυναμικό και η οποία πολλές φορές εκμηδενίζει κάθε τι άλλο. Στο Ηράκλειο δείχνουν ικανοί να μπουν στα play offs, αλλά παραμένει «ερωτηματικό» εάν θα μπορέσουν να βρουν κάποιο ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Πάντως στην αφετηρία στέκονται με «δεδομένο» πως «βλέπουν» εξάδα και δεν αναμένεται να κινδυνέψουν, άρα πάμε για τις θέσεις 6 ως 8 και βλέπουμε...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα