Τοράρινσον, ο νέος μπακ του ΟΦΗ διαπρέπει ως μουσικός και έχει το «κλειδί» της Νέας Υόρκης (vids)

Τοράρινσον, ο νέος μπακ του ΟΦΗ διαπρέπει ως μουσικός και έχει το «κλειδί» της Νέας Υόρκης (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Τοράρινσον, ο νέος μπακ του ΟΦΗ διαπρέπει ως μουσικός και έχει το «κλειδί» της Νέας Υόρκης (vids)

bet365

O Γκούντμουντουρ Τοράρινσον που θα συνεχίσει στον ΟΦΗ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων τραγουδιστών αλλά και συνθετών της Ισλανδίας, ενώ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην κούπα που πήρε η Νέας Υόρκη FC.

Ο πληθυσμός της Ισλανδίας μόλις και μετά βίας «αγγίζει» τις 400 χιλιάδες ψυχές και το Σέλφος έχει πάνω-κάτω 10.000 κατοίκους, αλλά στο νησί της Βόρειας Ευρώπης έχουν αποδείξει πως «παράγουν» ποδοσφαιριστές. Εκεί λοιπόν μεγάλωσε και γεννήθηκε ο Γκούντμουντουρ Τοράρινσον που μπήκε στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» ελέω ΟΦΗ, αφού συμφώνησε με τους Κρητικούς και θα γίνει κάτοικος Ελλάδας για λογαριασμό τους.

Σε αυτή τη μικρή πόλη ανδρώθηκε και ποιος θα του το έλεγε όταν ήταν πιτσιρικάς πως πλέον στο σαλόνι του σπιτιού του θα βρίσκεται το «κλειδί» της Νέας Υόρκης, του ίσως πλέον κοσμοπολίτικου μέρος του κόσμου. Το Μπρονξ μόνο έχει τετραπλάσιους και βάλε μόνιμους κατοίκους από όλη τη χώρα του, αλλά ο «Βίκινγκ»... κατέκτησε (και) τις ΗΠΑ. Βλέπετε ήταν αναπόσπαστο μέλος της Νέας Υόρκης FC που το 2021 πήρε το Κύπελλο και ο Μπιλ ντε Μπλάσιο, τότε δήμαρχός της, του το έδωσε στις 14 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Την ίδια στιγμή λένε πολλοί πως η μπάλα είναι τέχνη και σε μεγάλο βαθμό η παραπάνω ατάκα αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Μάλιστα 30χρονος αριστερός μπακ που θα αγωνίζεται πλέον στα γήπεδά μας (εκτός αν συμβεί κάτι το πολύ απρόοπτο) διαθέτει πολλαπλά σχετικά ταλέντα που δεν περιορίζονται μόνο στα εντός των αγωνιστικών χώρων δρώμενα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ξεκίνησε από την ομάδα της γενέτειράς του, συνέχισε στη Νορβηγία για χάρη των Σάρπσμποργκ, Νόρτζελαντ, Ρόζενμποργκ, το 2017 βρέθηκε στη Σουηδία και τη Νόρκεπινγκ μέχρι που τον Γενάρη του 2020 πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της Νέας Υόρκης. Μέχρι να βρεθεί στο MLS χρίστηκε διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (συνολικά 12 εμφανίσεις), ενώ το 2016 κατέκτησε το νταμπλ με τη Ρόζενμποργκ.

Στο Yankee Stadium βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη», αφού μεταξύ όλων των άλλων χαρακτηρίστηκε ως εκ των κορυφαίων του club στην πορεία του μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου και σε συνολικά 49 εμφανίσεις του σημείωσε δύο γκολ και έδωσε πέντε ασίστ (διαθέτει καλά χτυπήματα στις στατικές μπάλες).

Ηθελε όμως να επιστρέψει στην Ευρώπη και για αυτό τον Φλεβάρη που ολοκληρώθηκε η εκεί σεζόν υπέγραψε για μερικούς μήνες στην Ααλμποργκ με σκοπό να μείνει ενεργός και το καλοκαίρι, αυτό που «τρέχουμε» δηλαδή, να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που τελικά θα είναι το «Γεντί Κουλέ».

Να επανέλθουμε όμως στα της τέχνης που αναφέραμε παραπάνω, καθώς ο Τοράρινσον είναι και ένας εκ των καλύτερων τραγουδιστών αλλά και συνθετών της Ισλανδίας! Οχι απλά επειδή έχει γράψει 2-3 τραγούδια, αλλά με διακρίσεις και σχετικές επιτυχίες!

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια, ίσως και επειδή πρόκειται για οικογενειακό «χάρισμα» αφού ο μεγαλύτερός του αδερφός του Ινγκο βρίσκεται επίσης στο χώρο. «Μεγάλωσα βλέποντάς τον να τραγουδά και να παίζει κιθάρα», είπε ο ίδιος για σε ανύποπτη στιγμή. Ετσι δεν ήταν τυχαίο πως το 2012 έγραψε και τραγούδησε το «Bálskotinn» που διαδόθηκε μέσω του Youtube και παράλληλα με το ποδόσφαιρο «καλλιέργησε» και αυτό το ταλέντο του, αν και τονίζει συνεχώς πως «η μπάλα έρχεται πάντα πρώτη».

Μάλιστα το 2018 βρέθηκε κοντά ώστε να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην τότε Γιουροβίζιον με το «Litir», αφού φίλοι του έστειλαν στην επιτροπή δύο τραγούδια του και το συγκεκριμένο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του διαγωνισμού που έγινε στην πατρίδα του ώστε να επιλεχθεί το καλύτερο, αν και ο «ήρωας» της ιστορίας μας δεν ήξερε κάτι!

Το αποτέλεσμα αυτού; Επειδή μόνο εκείνος μπορούσε να αποδώσει το κομμάτι όπως έπρεπε και παρότι αγωνίζονταν στη Σουηδία, πήγε στο Ρέικιαβικ και εμφανίστηκε ενώπιον της κριτικής επιτροπής. «Ξαφνικά με πήραν τηλέφωνο πως δύο τραγούδια μου ήταν στην τελική φάση. Προσπάθησα να βρω κάποιους να τα πουν, όμως μόνο για ένα κατέστη εφικτό. Ετσι το έκανα εγώ, αλλά ήρθαμε τέταρτοι», σχολίασε σχετικά.

Ως μεγαλύτερή του επιτυχία είναι το «Sommerglæde» που το 2019 έφτασε μέχρι την κορυφή των ισλανδικών charts και μάλιστα θεωρήθηκε η «απάντησή» του για το ότι ένα χρόνο πριν δεν επιλέχθηκε για τη Γιουροβίζιον, ενώ τα περισσότερα τραγούδια του μιλούν για την αγάπη.

Πάντως σε ανύποπτη στιγμή ανέφερε για το ύφος της μουσικής του πως «δεν χρειάζεται να αφιερώνεις τέτοια τραγούδια σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο». Ετσι αποτυπώνεται πως... βγαίνουν από μέσα του, ενώ για την ιστορία υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως Sony και Universal βρίσκονται σε επαφές μαζί του ώστε να τον πείσουν και να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους.

Ο Τοράρινσον λοιπόν που θα μας «συστηθεί» σύντομα προβάλει μία πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή αλλά και ανθρώπου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα