ΠΑΟΚ: O Σοτέλδο μας… τελείωσε! Επειγόντως ένα «δεκάρι»

ΠΑΟΚ: O Σοτέλδο μας… τελείωσε! Επειγόντως ένα «δεκάρι»

ΠΑΟΚ: O Σοτέλδο μας… τελείωσε! Επειγόντως ένα «δεκάρι»

bet365

Ο ΠΑΟΚ αφήνει στην άκρη την περίπτωση του Γιέφερσον Σοτέλδο και παραμένει το βασανιστικό κενό στη θέση «10», εκεί όπου ο «Δικεφάλος», μετά τη φυγή του Δημήτρη Πέλκα, δεν έχει… σταυρώσει παίκτη!

Τον προηγούμενο μήνα ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε αρκετά με την περίπτωση του Γιέφερσον Σοτέλδο, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από την Τίγκρες.

Ο Ζοσέ Μπότο επιχείρησε να φέρει στην Τούμπα τον 25χρονο Βενεζουελάνο, ωστόσο όπως έχουμε αναφέρει στο Gazzetta από τις 25/7 τα υψηλά εμπόδια οδηγούσαν σε ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, κάτι που επιβεβαιώνουν εν πολλοίς και τα μεξικάνικα ΜΜΕ.

Ο Σοτέλδο, όπως τονίζουν στις τελευταίες αναφορές τους στο Μεξικό, παρότι δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής (στη χτεσινή προπόνηση αποχώρησε λόγω ενός χτυπήματος) έχει ενταχθεί πλήρως στο γκρουπ της ομάδας του Πανεπιστημίου, «μετά το διάστημα όπου υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα φύγει με μεταγραφή στην Ευρώπη κι έχοντας αφήσει πίσω τις περιπέτειες που είχε εκτός γηπέδου».

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την «αστοχία» του ΠΑΟΚ να βρει στην αγορά, επιτέλους, ένα «δεκάρι» που τόσο πολύ θέλει και το οποίο ψάχνει στις τελευταίες τέσσερις μεταγραφικές περιόδους!

Γιατί, κακά τα ψέματα, επί δύο χρόνια ένα από τα σημαντικά προβλήματα για τους «ασπρόμαυρους» είναι η έλλειψη επιτελικού μέσου.

Από την εποχή που αποφασίστηκε να ανοίξει η πόρτα της εξόδου στον Δημήτρη Πέλκα, στην Τούμπα ψάχνουν και δεν βρίσκουν ή δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν μ’ έναν ποδοσφαιριστή με παρόμοια χαρακτηριστικά.

ΠΑΟΚ: Φανέλα 2022 - Κουαλιάτα

Μετά την παραχώρηση του Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε ο «Δικέφαλος» έφερε βιαστικά και δίχως την ανάλογη προσοχή στα χαρακτηριστικά, τον Τόμας Μουργκ ως αντικαταστάτη του, απέκτησε τον Σίντζι Καγκάβα, μπας και ο Ιάπωνας σούπερ σταρ της Ντόρτμουντ και της Μαν. Γιουνάιτεντ έβρισκε τον εαυτό του, έβαλε μέχρι και τον Ντάγκλας Αουγκούστο να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο, κανένας τους δεν μπόρεσε να σταθεί στο γήπεδο και να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς τις απαιτήσεις της θέσης.

Μέσα σ' όλα να θυμίσουμε ότι σχεδόν ένα ολόκληρο καλοκαίρι, πέρσι, πέρασε με τον ΠΑΟΚ να περιμένει τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο.

Φέτος, αποκτήθηκε ως «δεκάρι» ο Νίκο Κουαλιάτα. Ο 23χρονος Ουρουγουανός είχε παίξει τα μισά και παραπάνω (41 από τα 78) παιγνίδια με τους Γουόντερερς του Μοντεβιδέο στην συγκεκριμένη θέση, αλλά στην Ελλάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει μόνιμα «καρφωμένο» στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, εξτρέμ μ' άλλα λόγια, δεν τον έχουμε δει ούτε δευτερόλεπτο να παίζει στον άξονα ως επιτελικός μέσος.

Ο Τιάγκο Ντάντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Αντίθετα, είδαμε σε πολλά φιλικά τον Φιλίπε Σοάρες να παίζει σ' αυτή τη θέση, ενώ δεν είναι καθαρό «δεκάρι», είδαμε στα παιχνίδια με τη Λέφσκι τον Τιάγκο Ντάντας να χάνεται ανάμεσα στις γραμμές προσπαθώντας να υποστηρίξει τον συγκεκριμένο ρόλο, αν και ουδέποτε υπήρξε «δεκάρι», πρόκειται για ένα «εξάρι» που έχει την ποιότητα να οργανώσει το παιγνίδι από τις πίσω ζώνες.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την χρησιμοποίηση του Ομάρ Ελ Καντουρί ως «δεκάρι», ωστόσο με τον Μαροκινό ποδοσφαιριστή, που τραυματίστηκε εκ νέου στη διάρκεια προετοιμασία και παραμένει ακόμα εκτός προπονήσεων, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να παίξει μπάλα για έναν-δύο μήνες συνεχόμενους χωρίς να βγάλει μυϊκό πρόβλημα;

Ποιος είναι εκείνος που περιμένει –ακόμη- πράγματα από αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Κανείς δεν το πιστεύει πλέον, ούτε ο ίδιος ο Ελ Καντουρί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα