Ολυμπιακός: Τι πραγματικά ισχύει με τον Μπάρντι

Ολυμπιακός: Τι πραγματικά ισχύει με τον Μπάρντι

Ολυμπιακός: Τι πραγματικά ισχύει με τον Μπάρντι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τη μεταγραφική υπόθεση Μπάρντι στον Ολυμπιακό.

Χθες το πρωί η Mundo Deportivo έγραψε ότι δεν υπάρχει συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε για τον Ενίς Μπάρντι. Το βράδυ, ο αθλητικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, ο Μινάμπριες, δήλωσε, «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Μπάρντι». Τι ισχύει τελικά με τη μεταγραφή του Σκοπιανού μεσοεπιθετικού;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχουν δύο πράγματα.

Ένα, ο Ολυμπιακός όντως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Λεβάντε για να αγοράσει τον 27χρονο (2 Ιουλίου 1995) άσο, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περί πολλού, καθώς τον θεωρούν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δύο, ο Ολυμπιακός ακόμη δεν τα έχει βρει με τον ίδιο τον Μπάρντι, διότι οι μάνατζερ του παίκτη εγείρουν αξιώσεις που κρίνονται «κατά κοινή ομολογία» υπερβολικές. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν σταματήσει, αλλά όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα καλύτερα να μην κάνουμε προβλέψεις. Είναι μία ανοικτή μεταγραφή, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να θέλει τον παίκτη, κάτι που από μόνο του σημαίνει πολλά.

Ο Μπάρντι είναι πέντε ολόκληρα χρόνια στη Λεβάντε, από τα 22 του (τον είχε αγοράσει 1,5 εκ. Ευρώ από την ουγγρική Ουίπεστ) και κάποια στιγμή, πριν δύο χρόνια, η χρηματιστηριακή αξία του είχε φτάσει τα 20 εκ. Ευρώ! Τώρα έχει πέσει στα 8 εκ. Ευρώ και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην καριέρα του, παρότι έχει συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2024. Την περασμένη σεζόν είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Στην Ισπανία έχει 148 παιχνίδια στα πόδια του, όλα στην Α΄ κατηγορία, άρα κατά μέσο όρο 30 ανά σεζόν (όπερ σημαίνει ότι δεν βγάζει εύκολα τραυματισμούς), με 23 γκολ και 13 ασίστ στο ενεργητικό του. Σε άλλα 14 παιχνίδια στο Κύπελλο έχει ένα γκολ και δύο ασίστ. Στην Εθνική ομάδα των Σκοπίων είναι 47 φορές διεθνής με 11 γκολ κι έξι ασίστ. Παίζει κατά κύριο λόγο ως πλέι μέικερ, αλλά επανειλημμένως έχει χρησιμοποιηθεί κι από τα πλάγια, ιδίως από τα αριστερά.

Είναι μία μεταγραφή που θέλει να την κάνει ο Μαρινάκης, αλλά θα εξαρτηθεί κι από την στάση των ατζέντηδων του παίκτη, που μέχρι τώρα ζητάνε τρελά πράγματα…

Παρεμπιπτόντως, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός για τη θέση Νο 10 έχει τους Ζίνκερναγκελ, Καρβάλιο, Αγκιμπού, Βαλμπουενά. Και είναι ακόμη στο ρόστερ του ο Φορτούνης.

Άσχετο: Έχω την αίσθηση ότι «ψήνεται» πρόταση για τον Ρέαμπτσιουκ. Πρόταση που μπορεί να φτάσει τα 6 εκ. Ευρώ, τα υπέρδιπλα δηλαδή απ΄ όσα είχε δώσει ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει από την Πορτογαλία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.