Ολυμπιακός: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με αριθμούς

Ολυμπιακός: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με αριθμούς

Newsroom
Ολυμπιακός: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με αριθμούς

bet365

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό με την ιδιότητα του γενικού αρχηγού και το Gazzetta σας θυμίζει τίτλους και «ερυθρόλευκα» νούμερα ως ποδοσφαιριστής.

«Ο εμβληματικός Αρχηγός της ομάδας μας, Αβραάμ Παπαδόπουλος αναλαμβάνει χρέη Γενικού Αρχηγού», αυτό ανέφερε η σημερινή (1/8) ανακοίνωση του Ολυμπιακού και αυτόματα έπεσαν οι τίτλοι τέλους της σπουδαίας καριέρας του διεθνή κεντρικού αμυντικού. Ενός παίκτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και θα συνεχίσει στους Πειραιώτες από άλλο πόστο.

Ο 38χρονος στόπερ... έπιασε για πρώτη φορά λιμάνι πριν από 14 έτη προερχόμενος τότε από τον Αρη και παρότι ενδιάμεσα αγωνίστηκε σε Τουρκία (Τραμπζονσπόρ), Κίνα (Σανγκάη Γκρίνλαντ), Ιαπωνία (Τζούμπιλο Ιβάτα) και Αυστραλία (Μπρισμπέιν) πάντα έμοιαζε να παραμένει μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. Την οποία και υπηρέτησε πιστά δύο φορές, η πρώτη από το καλοκαίρι του 2008 ως εκείνο του 2014 και ύστερα από τον Γενάρη του 2019 μέχρι και το τρέχων διάστημα όπου και παραμένει αναπόσπαστο μέλος της.

Ας δούμε λοιπόν τους αριθμούς του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή του 2011 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπου πια θα είναι στον πάγκο του με άλλη ιδιότητα.

4
Ιουλίου του 2008 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από το club, κάτι που αποτελούσε και δική του επιθυμία. Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως είχε πει τότε στους ανθρώπους του Αρη πως «ή πάω στον Ολυμπιακό ή μένω στον Aρη και φεύγω ελεύθερος του χρόνου».

2,5
εκατομμύρια ευρώ κόστισε τότε στους «ερυθρόλευκους», αφού τόσα ήταν τα χρήματα που φέρεται να έδωσαν οι Πειραιώτες για να τον αποκτήσουν. Σε μία μεταγραφή που για όσους θυμούνται είχε γίνει «σήριαλ». Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού είχε πει τα εξής: «Είμαι πολυ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και τον κύριο Χρυσικόπουλο που έδειξε ότι με εμπιστεύεται. Ηρθα σε μια μεγάλη οικογένεια και θέλω να ευχαριστήσω και τον Αρη. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ιδανική επιλογή και δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».
...

8
είναι τα πρωταθλήματα που κατέκτησε στο λιμάνι, πιο συγκεκριμένα τις χρονιές 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2020, 2021 και 2022. Παράλληλα είχε συμμετοχή και σε εκείνο του 2015 καθώς έπαιξε στην πρεμιέρα (3-1 τη Νίκη Βόλου) και ύστερα στο φινάλε εκείνης της μεταγραφικής περιόδου (31/8) πήγε στην Τραμπζονσπόρ (ύστερα συνέχισε στη Σανγκάη Γκρίνλαντ).

4
είναι τα Κύπελλα που πήρε με τα «ερυθρόλευκα», το 2009, το 2012, το 2013 και το 2020. Στα δύο πρώτα έπαιξε και στον τελικό κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα.

211
είναι τα επίσημα ματς όλων των διοργανώσεων όπου έπαιξε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Το ντεμπούτο του ως παίκτης του Ολυμπιακού ήταν στις 13 Αυγούστου του 2008 και στο 3-0 που είχε χάσει τότε η ομάδα από την Ανόρθωση στην Κύπρο. Πλέον ως τελευταίο του καταγράφεται εκείνο της 11ης Μαΐου του 2022 κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-2) για τα play offs της περασμένης σεζόν.

6
είναι τα γκολ που σημείωσε ως παίκτης του Ολυμπιακού. Το πρώτο του ήταν στις 29 Ιουλίου του 2009, στο 2-0 που επικράτησαν τότε οι «ερυθρόλευκοι» της Σλόβαν Μπρατισλάβας.
..

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα