Γιατί Κάρλος κι όχι Μπίλιτς στον Ολυμπιακό!

Γιατί Κάρλος κι όχι Μπίλιτς στον Ολυμπιακό!

Γιατί Κάρλος κι όχι Μπίλιτς στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα με αφορμή τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό για το θέμα προπονητή.

Ο Ολυμπιακός μετά το ουσιαστικό φινάλε της συνεργασίας του με τον Πέδρο Μαρτίνς και τη θεαματική διαφοροποίηση της αγωνιστικής του εικόνας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ήθελε ένα προπονητή να ταιριάξει σε αυτό το (πιο επιθετικό και aggressive) στιλ που θέλει ο κόσμος του και ο πρόεδρος του.

Το ισπανικό μοντέλο, όπως το είχε βιώσει ο σύλλογος αρχικά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και στη συνέχεια με τον Μίτσελ, ήταν μία βασική επιλογή. Ο Κάρλος (Κορμπεράν) είναι ένας νέος προπονητής, αλλά δεν έρχεται από το…πουθενά. Η διετία του στη Χάντερσφιλντ του έδωσε πολλούς πόντους ακόμη και σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Την δε εμπειρία του σε 100 παιχνίδια ως βοηθός του Μπιέλσα στη Λιντς κι άλλα 105 ως βοηθός του Γκαρίδο στη Βιγιαρεάλ, την λες και υπερπολύτιμη.

Είναι αλήθεια ότι στο τραπέζι είχε πέσει και το όνομα του Μπίλιτς, που είναι γνωστό όνομα και πιο έμπειρος προπονητής. Γιατί δεν προχώρησε, δεν μπορώ να το ξέρω. Ξέρω, όμως, ότι σε τόσα χρόνια καριέρας, ο 54χρονος Κροάτης δεν πήρε ένα τίτλο στην καριέρα του…Όπως και ότι στις δύο ομάδες, ας πούμε κορυφής, στις οποίες δούλεψε για τρεις σεζόν, την Μπεσίκτας και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, δεν κέρδισε ποτέ ένα ντέρμπι…Μπορεί να είμαι και λάθος, αλλά ο Μπίλιτς εμένα δεν με έπειθε ως λύση.

Θα ρωτήσετε σε πείθει ένας 39χρονος; Να σας θυμίσω ότι σε τέτοια ηλικία είχε έρθει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό…Κι ότι πλέον στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, η μόδα θέλει νέους προπονητές στον αφρό. Από τον Νάγκελσμαν στην Μπάγερν, έως τον Γκαγιάρδο στη Ρίβερ Πλέιτ και τον Ιντζάγκι στην Ίντερ. Κι από τον Αμορίμ στην Σπόρτινγκ, έως τον Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, τον Τζέραρντ στην Άστον Βίλα και τον Αρτέτα της Άρσεναλ.

Ατυχώς η σχέση Ολυμπιακού και Μαρτίνς φθάρηκε στα τέσσερα και πλέον χρόνια συνεργασίας. Γνωρίζοντας τον Ολυμπιακό, το dna και τον πρόεδρο του κατανοούμε ότι τώρα χρειάζεται μία φρεσκάδα, έναν προπονητή με φιλοδοξίες, διψασμένο για διακρίσεις.

Γιατί αυτός να μην είναι ο Κάρλος, από την στιγμή που θα στηριχθεί και με σημαντικές μεταγραφές.

Άσχετο: Αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η αναβάθμιση του Παπαδόπουλου. Τον βλέπω γενικό αρχηγό τον Αβραάμ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.