Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς που βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς που βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού»

Newsroom
Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς που βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού»

bet365

Ποια είναι η πορεία του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς που βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Στα 28 του χρόνια ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος έχει περάσει με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο διεθνής Σλοβένος τον οποίο ο Παναθηναϊκός, όπως διαβάσατε στο Gazzetta, θέλει να διεκδικήσει για να κάνει την υπέρβαση στην μεταγραφική περίοδο, ξεκίνησε την καριέρα του από την Τσέλιε πριν κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Πήρε μεταγραφή στην Κοπεγχάγη το 2015, έπειτα από δύο σεζόν με 25 τέρματα στην πατρίδα του, χωρίς να χάσει παιχνίδι μάλιστα της ομάδας του.

Η μεταγραφή και το δέσιμο με την Ντιναμό Κιέβου

Στην τριετία που ακολούθησε στην Δανία, είχε «γεμάτες» τις πρώτες δύο σεζόν (49 παιχνίδια και 9 τέρματα) και στην τρίτη έπαιξε 16 παιχνίδια (όλα βασικός) σκοράροντας 7 φορές. Εκεί ήρθε και η μεταγραφή του στη Ντιναμό Κιέβου, η οποία έγινε και το «σπίτι» του από το 2017 μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση την περσινή σεζόν όπου έπαιξε δανεικός στην Λέγκια Βαρσοβίας.

Στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα της Ουκρανίας, ο Βέρμπιτς μετρά 130 συμμετοχές (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη, Σούπερ καπ και βασικός στις 88) και 35 τέρματα, με την διετία 2017-19 να είναι η καλύτερή του, μετρώντας 17 γκολ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, ενώ τρεις φορές αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής του μήνα στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας.

Στο διάστημα που έπαιξε στην Λέγκια δεν πρόλαβε και πολλά πράγματα, καθώς αγωνίστηκε σε 7 ματς (κανένα τέρμα) από τα οποία μόνο σε δύο ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε και στα δύο.

Στην καριέρα του με Τσέλιε, Κοπεγχάγη και Ντιναμό, έχει κατακτήσει συνολικά 3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 3 σούπερ καπ. Με την Εθνική Σλοβενίας μετρά 45 συμμετοχές (34 βασικός) και 5 τέρματα.

Η φυγή λόγω πολέμου και τα δάκρυα για την Ντιναμό

Ο Βέρμπιτς έγινε τον περασμένο Μάρτιο ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύτηκε τον κανονισμό της FIFA για ελεύθερες (προσωρινές) μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε Ουκρανικό ή Ρωσικό σύλλογο, ένα από τα μέτρα που πήρε άμεσα λόγω του πολέμου.

Η δυνατότητα αυτή του έδωσε την ευκαιρία να πάει στο πρωτάθλημα Πολωνίας και την Λέγκια μέχρι το τέλος της σεζόν, για να επιστρέψει το καλοκαίρι στον Ουκρανικό σύλλογο. Η φυγή του ήταν «βίαιη» και ξαφνική, όπως την περιέγραψε ο ίδιος.

«Ολοι θυμούνται πώς έφυγα. Ηταν πολύ έντονο συναισθηματικά. Ο πρώτος μου μήνας στη Λέγκια ήταν δύσκολος μετά από όλα αυτά και ακόμη πιο δύσκολο το μεταξύ μας παιχνίδι. Ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στην Ουκρανία» ανέφερε πρόσφατα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν φιλικό παιχνίδι, στο οποίο στο τέλος του αγώνα κι ενώ ακούγονταν το «Imagine» του Τζον Λένον, ο Βέρμπιτς ξέσπασε σε κλάματα για την κατάσταση στην Ουκρανία. Σε αυτό το παιχνίδι, ο Σλοβένος έπαιξε για ένα ημίχρονο με την φανέλα της Λέγκια κι ένα με αυτήν της Ντιναμό.

«Ακούγοντας το τραγούδι σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναπαίξω για την ομάδα. Οτι δεν θα επιστρέψω. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Εχω πάρει τόσα από την Ουκρανία και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στους ομίλους του Champions League» ανέφερε ο Σλοβένος.

To δέσιμό του με την ομάδα τον έκανε να επιστρέψει πίσω στην Ντιναμό, παρά την κατάσταση στην Ουκρανία. Η ασφάλεια ότι παίζει εκτός συνόρων ίσως συνετέλεσε σε αυτό. Και η αλήθεια είναι πως επέστρεψε μετά από αφόρητες πιέσεις, προκειμένου να βοηθήσει τον σύλλογο να μπει στους ομίλους. Το συμβόλαιό του λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο όμως υπάρχει τρόπος να αποδεσμευτεί. Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να τον προσθέσει άμεσα στο ρόστερ του προκειμένου να ανέβει ποιοτικά και αν έχει στις τάξεις του έναν παίκτη με εμπειρία μεγάλων αγώνων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα