ΑΕΚ: Σημασία έχει η εξέλιξη, η διασκέδαση και ο... Βίντα!

ΑΕΚ: Σημασία έχει η εξέλιξη, η διασκέδαση και ο... Βίντα!

ΑΕΚ: Σημασία έχει η εξέλιξη, η διασκέδαση και ο... Βίντα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ένωση του Αλμέιδα που γίνεται ομάδα, βγάζει υγεία και βρίσκει τη χαρά του ποδοσφαίρου και για τον Κροάτη στόπερ, ενώ έχει υστερόγραφα...

Να έχουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο το οποίο φαίνεται πως δύναται να εξελιχθεί σε τέτοιο για τους ΑΕΚτζηδες μετά την εικόνα της ομάδας στο φιλικό με την Φόλενταμ και με την υπόθεση Βίντα.

Εφόσον βέβαια όλα κυλήσουν θετικά στο κομμάτι της -παρουσιασμένης ως τελειωμένης από τους Κροάτες- απόκτησης του 33χρονου διεθνούς Κροάτη αμυντικού που δεδομένα κάνει τη διαφορά και αλλάζει τα δεδομένα στην κιτρινόμαυρη προβληματική (και χθες) άμυνα!

Θα εστιάσουμε παρακάτω στο κομμάτι της πιθανής προσθήκης του Ντομαγκόι Βίντα και αφού πρώτα ασχοληθούμε ουσιαστικά με το δεύτερο φιλικό τεστ της Ένωσης, ωστόσο πρέπει να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο όταν μιλάμε για μεταγραφικά: ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα μιας υπόθεσης, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Διότι συνιστά μια ζωντανή διαδικασία στη διάρκεια της οποίας προκύπτουν νέοι... μνηστήρες, άλλες ανάγκες, διάφορα σε λεπτομέρειες του οικονομικού που στην αρχή δεν υπήρχαν και πάει... γράφοντας.

Ωστόσο επιτρέψτε μου να γράψουμε δύο μόνο πραγματάκια για την ΑΕΚ του Αλμέιδα (και όχι παραπάνω αφού ήταν μόλις το δεύτερο φιλικό τεστ) που σε κάνει να θες να τη δεις. Διαπιστώνεις ότι αρχίζει και γίνεται ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, ή έστω ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να το πετύχει. Αρχίζεις και διασκεδάζεις όταν παρακολουθείς αγώνα της και δεν σιχτιρίζεις όπως συμβαίνει εδώ και δύο σερί σεζόν... Διακρίνεις βασικές όμορφες αρχές του ποδοσφαίρου και αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι γίνεται σωστά.

Διότι η Ένωση και στο δεύτερο φιλικό ειδικά μετά το πρώτο 11λεπτο ήταν υπέροχη και ειδικά στο δεύτερο 25λεπτο έβγαλε σουπερ εικόνα. Ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε το 3-4-3 το οποίο και αποδείχθηκε απόλυτα λειτουργικό και φουλ επιθετικό! Λογικό αφού επέλεξε να χρησιμοποιήσει έξι ποδοσφαιριστές (Πινέδα, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Αραούχο) που συνιστούν μεσοεπιθετικούς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όταν το βρήκαν μεταξύ τους να χαθεί το τόπι σε επίπεδο συνεργασιών.

Με τον Γιόνσον να... σκουπίζει και τον Πινέδα να ανακτά μπάλες και να κουβαλά όσο έπρεπε για να βγάλει την μπάλα σωστά, οι Μάνταλος και Γκατσίνοβιτς είχαν όλους του χώρους προς εκμετάλλευση αλλά έκαναν και εκείνοι το σωστό (όπως όλοι μπροστά): κίνηση δίχως μπάλα... Αυτά αρκετά είναι, έχουμε δουλειά ακόμη, αλλά δεδομένα πάμε καλά.

vida

Ο Βίντα, η γυναίκα του και τα κέρδη...

Επιστρέφοντας στο σούπερ κεφάλαιο Βίντα να εξηγήσουμε για αρχή ότι απαιτείται δουλειά και υπομονή και φυσικά να τελειώσει η υπόθεση αν όχι σήμερα έως το βράδυ, τουλάχιστον και το αργότερο έως την Δευτέρα, διότι συνήθως όταν αρχίζουν και περνάνε τα 24ωρα δίχως ευχάριστη κατάληξη ακολουθεί ναυάγιο!

Η υπόθεση του 33χρονου διεθνούς Κροάτη αμυντικού δεν είναι εύκολη ούτως ή άλλως. Αρκεί μια ματιά για τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στην Μπεσίκτας για να το καταλάβει εύκολα κανείς αυτό. Πόσα εκατομμύρια δαπανήθηκαν για να αποκτήσει προ ετών (και σε επίπεδο προμήθειας μάνατζερ και ετήσιων απολαβών του ποδοσφαιριστή).

Πιστέψτε με πολλά, παρά πολλά, σίγουρα αρκετά θα χρειαστεί να σπρώξει και η ΑΕΚ για να γίνει η δουλειά. Δεν γίνεται όμως να μη μοιάζει να είναι κοντά η υπόθεσή του και να την παρουσιάζουν έτσι οι συμπατριώτες του. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν στο ρεπορτάζ ότι τα μαντάτα για το ενδεχόμενο deal της ΑΕΚ με τον Βίντα προέκυψαν από το πλέον άμεσο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή: τη γυναίκα του κάτι που μοιάζει να συνηθίζεται να συμβαίνει στην Κροατία αν κρίνω από όσα μαθαίναμε και εμείς από τη σύζυγο του Μάρκο Λιβάια! Απόλυτα ενεργή στο Instagram όπου έβγαζε ειδήσεις...

Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πολλά λόγια για τα όσα θα προσθέσει στην άμυνα της ΑΕΚ η περίπτωση του Βίντα. Δεδομένα θα την απογειώσει, τη στιγμή που θα αποκτήσει μια προσωπικότητα που δεν έχει τα τελευταία χρόνια στη πίσω ζώνη η ΑΕΚ, ειδικά μετά το αντίο του Τσιγκρίνσκι και αυτό το έχει μεγάλη ανάγκη η Ένωση. Εκτός από το άμεσο και ουσιαστικό αγωνιστικό όφελος που θα έχει η ΑΕΚ αν προσθέσει τον διεθνή Κροάτη στο ρόστερ της, προκύπτει και κέρδος για τους νεαρούς που θα βρεθούν γύρω του και δίπλα του να δουλεύουν μαζί του.

Τα κέρδη είναι πολλά άλλα το κύριο έχει να κάνει με τη λύση του προβλήματος που ταλαιπωρεί την ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόβλημα που διαπιστώσαμε και στο φιλικό με την Φόλενταμ αφού ένα γκολ και μια ευκαιρία τετ α τετ που δημιούργησε ο αντίπαλος προήλθαν από ατομικά λάθη στην κιτρινόμαυρη άμυνα και μάλιστα αβίαστα στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Σημειώνω και πάλι ωστόσο ότι καλό είναι να κλείσει άμεσα η υπόθεση, αν όχι σήμερα έως την Δευτέρα, μετά τραβάει και όταν αυτό συμβαίνει συνήθως δεν έχει την κατάληξη που θέλουμε!

Planits

Υγ: Ένα παράδειγμα με το πως δύναται να αλλάξουν τα δεδομένα σε μεταγραφική υπόθεση είναι η περίπτωση του Μπόγκνταν Πλάνιτς. Οι Ισραηλινοί έγραψαν ότι τελείωσε μετά την προφορική αποδοχή της πρότασης της ΑΕΚ από την Μακάμπι Χάιφα και φυσικά όλοι είδαν τον Σέρβο και τον κόσμο στο ματς με τον Ολυμπιακό με όλους να το μεταφράζουν στο Ισραήλ ως αντίο του Πλάνιτς, λογικό...

Ο προπονητής όμως επιμένει να πιέζει, ο κόσμος αντιδρά, φτάσαμε σύμφωνα με τους Ισραηλινούς να απειλεί ότι θα φύγει ο κόουτς αν παραχωρηθεί ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός. Πάντως αν με ρωτάει κανείς και θέλει την άποψή μου με Βίντα και Πλάνιτς όντως αλλάζεις επίπεδο και δείχνεις ότι φτιάχνεις άμυνα επιπέδου ΑΕΚ. Δεν θα συνιστά έκπληξη αντίστοιχα δυνατή με του Βίντα να είναι και η δεύτερη περίπτωση στόπερ στην Ένωση (και όχι του Πλάνιτς) και μάλιστα άμεσα...

Υγ2: Χάθηκε η μπάλα με την παραγωγή φάσεων στην ΑΕΚ στο φιλικό τεστ με την Φόλενταμ. Υπήρχε διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων αλλά έφτασε να γράψει και καμιά 25αρια στιγμές απειλής εκ των οποίων οι 15 ήταν μέσα από την αντίπαλη εστία και 8 από αυτές καθαρά τετ α τετ... Με σωστό ποδόσφαιρο και καλή αγωνιστική συμπεριφορά και από τις δύο ενδεκάδες που επέλεξε ο κόουτς και μάλιστα με τριάδα στην άμυνα. Διότι και στα δύο τελευταία 25λεπτα η ΑΕΚ έπαιξε με 3-5-2 και ανταποκρίθηκαν όλοι.

Υγ3: Διαπιστώνεις στο πρόσωπο των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ πως έχει αλλάξει η κατάσταση εντός αποδυτηρίων και βγαίνει στο χορτάρι. Αγωνιστικά θα κριθεί η ομάδα σε βάθος χρόνου αφού είναι νωρίς, πολύ νωρίς όμως, ωστόσο στο κομμάτι της κατάστασης στα αποδυτήρια και της συσπείρωσης δείχνει να τα καταφέρνει ο Αργεντινός τεχνικός και το team του. Το έκανε και στις προηγούμενες ομάδες του. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε και τη στραβή για να επιβεβαιωθεί αυτό σε απόλυτο βαθμό.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...