Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Τζόλης, Παπαδόπουλος, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Ζιντσένκο

Newsroom
Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Τζόλης, Παπαδόπουλος, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Ζιντσένκο

bet365

Η Τβέντε επισημοποίησε το δανεισμό του Τζόλη από τη Νόριτς και ο Παπαδόπουλος υπέγραψε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. ΠΑΣ και Ιωνικός ανακοίνωσαν τους Παμλίδη και Ιωνικό αντίστοιχα, ενώ ο Ζιντσένκο πήγε στην Αρσεναλ έναντι 35+3 εκατομμυρίων ευρώ.

Εντονη ήταν και απόψε (22/7) η μεταγραφική δραστηριότητα, πάντα σε ότι αφορά τα επίσημα ή έστω «τελειωμένα» deals. Θα ξεκινήσουμε με τους Ελληνες του εξωτερικού όπου Χρήστος Τζόλης και Κυριάκος Παπαδόπουλος βρήκαν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και θα συνεχίσουν σε Ολλανδία και Ρουμανία αντίστοιχα.

Ο μεν νεαρός επιθετικός στην Τβέντε με τη μορφή του δανεισμού από τη Νόριτς, όπως άλλωσε αναμένονταν να συμβεί, ο δε 30χρονος στόπερ στην Κραϊόβα όπου και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στα εγχώρια δρώμενα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είπαν επίσημα «αντίο» στους Γιασμίν Αγιούμπ και Ογκνιεν Βράνιες που δεν υπολογίζονταν (ο Βόσνιος φαίνεται πως είναι προ των πυλών της Χατάισπορ), ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ντε Γκούζμαν στον ΟΦΗ που λόγω ενός προσωπικού θέματος θα συνεχίσει στη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του επισημοποίησε την επιστροφή του Γιώργου Παμλίδη που ύστερα από ένα «διάλειμμα» μιας σεζόν γύρισε στο club, ενώ μεταγραφή έκανε και ο Ιωνικός που πήρε τον μεσοεπιθετικό Χρήστο Ελευθεριάδη ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στη Λαμία.

Την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος έκανε και τυπικά... κάτοικο Ελλάδος τον Γκαετάν Ρομπάιγ, μέχρι πρότινος μεσοεπιθετικό της Λανς. Επίσης ο 21χρονος μέσος Χρήστος Βουτσάς που ήταν στον Εργοτέλη υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό.

Στον διεθνή χώρο, η Αρσεναλ επισημοποίησε την απόκτηση του Ολεκσάντρ Ζιντσένκο από τη Μάντσεστερ Σίτι αντί 35+3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ουκρανός διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους Κανονιέρηδες και θα συνεχίσει να είναι συμπαίκτης με τον Γκάμπριελ Ζεσούς, αποτελώντας άλλη μια σημαντική κίνηση ενίσχυσης για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα.

Την επιστροφή του Μπράιαν Μπρόμπεϊ σε μόνιμη βάση ανακοίνωσε ο Αγιαξ. Ο νεαρός φορ είχε αποχωρήσει από τον Αίαντα το 2021 για χάρη της Λειψίας, στην οποία, όμως, δεν στέριωσε και έπειτα από έξι μήνες παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στον Αίαντα. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας τελικά κατέβαλαν το ποσό των 16,3 εκατομμυρίων ευρώ και απέκτησαν εκ νέου τον 20χρονο θηριώδη στράικερ.

Σημαντικό deal ολοκλήρωσε και η Φιορεντίνα, με την απόκτηση του Ντοντό από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ αντί 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

@Photo credits: FC Twente/twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα