Ασανέ Ντιουσέ, ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» του Μαουρίτσιο Σάρι

Ασανέ Ντιουσέ, ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» του Μαουρίτσιο Σάρι

Ασανέ Ντιουσέ, ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» του Μαουρίτσιο Σάρι

bet365

Ο Ντιουσέ που υπέγραψε για δύο χρόνια στον ΟΦΗ ήταν ο παίκτης που... καψουρεύτηκε ο Σάρι μόλις τον είδε για πρώτη φορά σε προπόνηση της Εμπολι.

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε πλέον ο Ασανέ Ντιουσέ, καθώς έγινε η πρώτη καλοκαιρινή προθήκη του ΟΦΗ και ο Σενεγαλέζος ανασταλτικός μέσος – κυρίως – υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το club.

Αυτόματα η Ελλάδα θα γίνει η τέταρτη ποδοσφαιρική του «χώρα», αφού αποτελεί προϊόν των «ακαδημιών» της Εμπολί, ακολούθησε η Σεντ Ετιέν, επέστρεψε στην Ιταλία για την Κιέβο ενώ το 2020/21 βρέθηκε στην Τουρκία και την Ανκαραγκιουτσού.

Ποιος όμως είναι ο Σενεγαλέζος χαφ; Ο 25χρονος λοιπόν αποτελεί προσωπική επιλογή του Μαουρίτσιο Σάρι και ήταν εκείνος που ουσιαστικά τον καθιέρωσε στη Serie A, με το πώς του συμπεριφέρθηκε και δούλεψε μαζί του όταν ήταν μικρός. Ο Ντιουσέ γεννήθηκε στο Ντακάρ της χώρας του και μέχρι τα 13 του έπαιζε ως παιδί κυρίως στους δρόμους της πρωτεύουσας και στην Ακαδημία Φαλιλού Ταλ, όμως δεν φαίνονταν πως είχε κατά νου να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Τότε όμως η φαμίλια του πήγε στην Ιταλία για λόγους εργασίας και εκείνος, με προτροπή του πατέρα του, «έμαθε» το τόπι σε πιο σοβαρό επίπεδο, αρχικά στην τοπική ομάδα Καντάρα και ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα στους «μικρούς» της Εμπολι.

Στο club από την ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας άρχισε να «ανεβαίνει» τις ομάδες των τμημάτων υποδομής και έπαιζε στην Πριμαβέρα, μέχρι που φτάσαμε στο 2014 και όλα άλλαξαν. Εκείνο το διάστημα τον πάγκο της Εμπολι βρίσκονταν ο νυν κόουτς της Λάτσιο και επειδή δεν θα «είχε» για μερικές ημέρες τον Μίρκο Βαλντιφιόρι, κάλεσε τον Ντιουσέ από τους «μικρούς». Η Gazzetta Dello Sport περιέγραψε ανάγλυφα τη... σχέση τους, όταν και έγραψε χαρακτηριστικά για το πώς «είδε» ο Σάρι τον πιτσιρκά. «Ερωτας με την πρώτη ματιά!».
...

Ο Σάρι διέκρινε στον Σενεγαλέζο μεγάλες προοπτικά και έλεγε παντού πως στα χέρια του βρίσκονταν ένα «ακατέργαστο διαμάντι». Υπό αυτές τις συνθήκες μόνο τυχαίο δεν ήταν πως μονιμοποιήθηκε στους «μεγάλους» αν και ήταν περίπου 16 ετών, ενώ τα ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν πως ο Ιταλός κόουτς δεν ήθελε να τον «κάψει» και για αυτό συνέχισε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των «μικρών». Ωστόσο αρκετές φορές έμπαινε στις αποστολές των «μεγάλων» και τελικά το ντεμπούτο του στη Serie A έγινε τον Αύγουστο του 2015, αλλά κατά ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης με άλλον προπονητή, τον Μάρκο Τζιαμπάολο που εκείνο το καλοκαίρι διαδέχθηκε τον Σάρι και του είχε αφήσει... προίκα την εξέλιξη του Ντιουσέ.

Ο καιρός κύλισε και στο φινάλε της σεζόν 2016/17 η Εμπολι έπεσε στη Serie B. Ο νέος παίκτης των Κρητικών αν και ήταν τότε μόλις 20 ετών «κουβαλούσε» ήδη 48 ματς στη Serie A και παράλληλα είχε ήδη ντεμπουτάρει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ελέω υποβιβασμού το club του καλούνταν να πουλήσει και η Σεντ Ετιέν δαπάνησε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να τον πάρει στη Γαλλία. Λέγεται μάλιστα πως «κέρδισε» τη Σαμπντόρια στη σχετική κούρσα που γίνονταν για χάρη του, αφού ήταν οι δύο ομάδες που έδειξαν το πιο σοβαρό ενδιαφέρον ώστε να τον κάνουν δικό τους.

Στο ντεμπούτο του όλη η Γαλλία κινούνταν σε ρυθμούς Νεϊμάρ, αφού εκείνο το διάστημα η Παρί Σεν Ζερμέν είχε πάρει τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ από την Μπαρτσελόνα και η Ligue 1... υποκλίνονταν στη... χάρη του.

Οι «Στεφανούα» κέρδισαν 1-0 τη Νις με εκείνον βασικό και η επίδρασή του στο παιχνίδι ήταν τόσο μεγάλη που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Βαθμολογήθηκε με 5/5 και άπαντες έκαναν λόγο για ένα αστέρι που ανέτειλε. Η πρώτη του χρονιά στο Ζοφρουά-Γκισάρ έκλεισε με εκείνον αναντικατάστατο (25 συμμετοχές/1 γκολ), την επόμενη όμως βρέθηκε ξαφνικά στον πάγκο και τον Γενάρη του 2019 επέστρεψε στη Serie A ως δανεικός στην Κιέβο.
...

Εκεί βρήκε εκ νέου ρυθμό (15 ματς), αλλά με την επιστροφή του στη Γαλλία άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την αποχώρησή του από τον σύλλογο, αφού δεν «κούμπωνε» πια και ήταν ηλίου φαεινότερο. Βρέθηκε στην Ανκαραγιουτσού εκ νέου on loan, πέρσι έπαιξε στη δεύτερη ομάδα της Σεντ Ετιέν και πλέον ως ελεύθερος υπέγραψε στον ΟΦΗ.

Με ξεκάθαρο σκεπτικό να κάνει restart στην καριέρα του και ποιος ξέρει μπορεί και να φτάσει τον Τιάγκο Μότα, τον παίκτη που θαύμαζε από μικρός. Αλλωστε τα χρόνια δεν τον πήραν, κάθε άλλο, τη στιγμή που ο ίδιος έχει κατά καιρούς πει ό,τι θέλει και να επιστρέψει στην Εθνική του. Μέσω του «Γεντί Κουλέ» θα του δοθεί η σχετική δυνατότητα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα