ΠΑΣ Γιάννινα: Το «παζλ» της νέας σεζόν

Newsroom
 ΠΑΣ Γιάννινα: Το «παζλ» της νέας σεζόν

bet365

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανέφερε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε, σε μεγάλο βαθμό, τις μεταγραφές του και υπάρχει εικόνα για το πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα της επόμενης σεζόν μίλησε πρόσφατα ο Γιώργος Χριστοβασίλης, όπου ο ισχυρός άνδρας της ομάδας προανήγγειλε ουσιαστικά το φινάλε των μεταγραφών για το club.

Αφησε μόνο ένα «ανοικτό παράθυρο» για το μέλλον και ανάλογα το πώς θα κυλήσουν τα φιλικά, κάτι που κακά τα ψέμματα σημαίνει πως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα προχωρήσει «βαριά» σε ακόμη μία προσθήκη.

Αλλωστε έχει ήδη κάνει αρκετές αφού το καλοκαίρι στους «Ζωσιμάδες» άλλαξαν πολλά και αφού έχουμε συμπληρωμένο, έστω και σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το «παζλ» της νέας σεζόν, ας δούμε λοιπόν το πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ ανά θέση και σε σύγκριση με το περσινό.

Την περασμένη χρονιά λοιπόν και με γνώμονα τις συμμετοχές το αρχικό σχήμα της ομάδας ήταν με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν στην άμυνα, τους Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ στα άκρα και τους Μορέιρα, Περέα στα φορ.

Από εκεί και πέρα ο Σούλης βρέθηκε στις αρχές του 2022 στο τέρμα, ο Οικονομόπουλος αρκετά συχνά σε όλη τη δεξιά πλευρά, ο Λώλης στα αριστερά, ενώ μετά τον Γενάρη που αποκτήθηκε ο Στάνκο πολλές φορές ο Ντομίνγκεθ έμενε ψηλά και ήταν παρτενέρ του Κολομβιανού στην επίθεση (λόγω και της αποχώρησης του Μιλιντσεάνου) κάτι που αυτόματα έστελνε εκείνον στον άξονα.

Ευρύτερα στο «9» κοντά στο νέο παίκτη της Στουγκάρδη είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστές αφού ο Κόντε έπαιξε λίγο επειδή στάθηκε άτυχος και υπέστη νωρίς ρήξη χιαστού (π.χ. τον Σνάιντερ ακόμη και τον στόπερ Παντελάκη), ενώ μετά τον Ιανουάριο πήρε ματς και ο νεαρός Μίνα. Παράλληλα ως έξτρα λύση για τα «φτερά» ήταν και ο Μπρένερ, ενώ και οι Λιάσος, Σιόντης, Ποζνάνσκι είχαν παρουσία στην άμυνα και τον άξονα.
...
Μετά τη λήξη της χρονιάς αποχώρησαν ως ελεύθεροι αλλά και με μεταγραφή οι Λοντίγκιν, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σάλιακας, Σιόντης, Μπρένερ, Πίρσμαν, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Περέα, όλα δείχνουν πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Ντομίνγκεθ (δεν είναι καν στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας επί της ουσίας αποτελεί παρελθόν), ενώ πριν το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου είχαν ήδη φύγει τα αδέρφια Τριάδη.

Ετσι στο club κλήθηκαν να κινηθούν αρκετά στο μεταγραφικό «παζάρι» και ήδη αποκτήθηκαν ο γκολκίπερ Πριόρ, ο μεσοεπιθετικός Ροσέρο, ο επιθετικός Σταματελόπουλος, οι δεξιοί μπακ Σόρια, Τσάβος, ο αριστερός Κιάκος, οι κεντρικοί χαφ Μπιλμπάο, Ριένστρα και ο στόπερ Μπαγκαλιάνης, ενώ άμεσα θα ανακοινωθούν οι μεσοεπιθετικοί Παμλίδης, Τζίμας. Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα παρθεί απόφαση για τον υπό δοκιμή μέσο Πούντιτς, που πάντως σε πρώτη φάση δείχνει καλά στοιχεία και αυτόματα ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ενδέχεται να φτάσει μίνιμουμ τις 12 προσθήκες, αριθμό που μόνο μικρό δεν τον λες.

Μάλιστα σε αντίθεση με το 4-4-2 που ως επί το πλείστων χρησιμοποιούσε ο Ηρακλής Μεταξάς ο διάδοχός του στον πάγκο Θανάσης Στάικος φαίνεται πως θα το «γυρίσει» σε 4-3-3 και την ίδια στιγμή θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως πολλοί παίκτες είναι σε θέση να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέση, όπως π.χ. ο Ροσέρο που συχνά πάει στα εξτρέμ, οι Παμλίδης, Μορέιρα που ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί στο «9» ή έστω κοντά στον εκάστοτε φορ, ενώ ο Κιάκος πέρσι στον Ιωνικό έπαιζε περισσότερο «6αρο-8άρι» παρά αριστερός μπακ.
...

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μίνα που βρίσκεται στη Γερμανία και δοκιμάζεται στη Βέρντερ Βρέμης. Σε περίπτωση που δεν πάει στους «πράσινους» (ως δανεικός με οψιόν αγοράς) τότε ο 18χρονος επιθετικός θα μπει-για τα καλά-στην αγωνιστική «εξίσωση» του προπονητή του.

Υπό αυτές τις συνθήκες βλέπουμε διαμορφωμένο τον «χάρτη» του ΠΑΣ για την αγωνιστική περίοδο 2022/23 και απομένει ίσως κάποια... πινελιά.

ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

....

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


...
*Σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ του στο περσινό πρωτάθλημα.
**Οπου ; δεν είναι ακόμη επίσημη ή οριστική η αποχώρησή τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα