Ακαδημίες-Το οργανόγραμμα των πρωταθλημάτων Super League Κ19, Κ17, Κ15

Newsroom
Ακαδημίες-Το οργανόγραμμα των πρωταθλημάτων Super League Κ19, Κ17, Κ15

bet365

Πότε αρχίζουν οι διοργανώσεις υποδομής της Super League. Οι «στρατηγοί» των πάγκων στην Κ19

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Κ19, στο οποίο θα συμμετέχουν οι 14 ομάδες Νέων των συλλόγων της Super League. Το πρόγραμμα θα ακολουθεί τους «μεγάλους» από την 3η αγωνιστική και μετά, ενώ η 1η και η 2η θα διεξαχθούν είτε ως εμβόλιμες, είτε στο τέλος της κανονικής περιόδου, αφού το πρωτάθλημα Κ19 δεν περιλαμβάνει play off και θα ολοκληρωθεί σε 26 αγωνιστικές.


Όσον αφορά τις άλλες δύο ηλικιακές κατηγορίες, τα πράγματα είναι ρευστά, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Οι ομάδες έχουν δηλώσει καταρχήν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει υψηλό κόστος για τις αποστολές. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα Κ17 (ηλικίες 2006, 2007) θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο με τις εξής συμμετοχές:
Βορράς: Άρης, ΠΑΟΚ, Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα (ΑΕΛ, Ξάνθη)
Νότος: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ιωνικός Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, (Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος)
Οι ομάδες που είναι σε παρένθεση, έχουν εκδηλώσει επιθυμία να λάβουν μέρος, αλλά η συμμετοχή τους δεν είναι ακόμα 100% διασφαλισμένη καθώς εκκρεμεί ψηφοφορία για τους συλλόγους που δεν ανήκουν στη Super League 1. Από τον συνολικό αριθμό των συμμετοχών, θα κριθεί και ο τρόπος διεξαγωγής. Το κατώτατο όριο είναι οι 24 αγωνιστικές. Για παράδειγμα εάν στο Νότιο όμιλο λάβουν μέρος και οι δέκα ομάδες που αναφέραμε, τότε θα διεξαχθούν τρεις γύροι (27 αγωνιστικές).

Η Κ15 μένει ξανά σε εκκρεμότητα, όπως και πέρσι, αφού ο χρόνος δεν πιέζει. Υπάρχουν οι σκέψεις για ενιαίο όμιλο όπως έγινε το 2021/22, όμως οι αποστάσεις προβληματίζουν από τη στιγμή που και οι διοργανωτές και οι σύλλογοι δεν επιθυμούν ένα πρωτάθλημα-εξπρές 14 αγωνιστικών όπως το 2021/22, αλλά ένα «κανονικό» τουρνουά.
Έως τώρα την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει στη Λίγκα οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Βόλος, Πανιώνιος. Υπάρχει περίπτωση στις ομάδες αυτές να προστεθεί και ο Ιωνικός.
Στις ηλικίες Κ15 και Κ17 επιτρέπεται η συμμετοχή συλλόγγων εκτός Super League 1, εξ ου και η παρουσία του Πανιωνίου, του Απόλλωνα, της Ξάνθης και της ΑΕΛ.

Οι προετοιμασίες της Κ19

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των ομάδων Κ19 της Super League. Οι περισσότερες είχαν μια πρώτη συνάντηση με εργομετρικά και ιατρικά τεστ, ενώ γήπεδο θα πατήσουν οι παίκτες σήμερα και αύριο. Η προετοιμασία θα διεξαχθεί στα προπονητικά κέντρα, κάποιες όμως θα μεταβούν μετά το πρώτο στάδιο σε πιο «δροσερά» κλίματα όπως ο Ολυμπιακός στο Καρπενήσι.


Από τους προπονητές, οι περισσότεροι παραμένουν στη θέση τους από την περασμένη σεζόν. Γιατί, άλλωστε, να αλλάξουν ο Γιάννης Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης), ο Χρήστος Αγγέλης (ΠΑΣ Γιάννινα) και ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος (Ιωνικός) που παρουσίασαν έργο και ανέδειξαν παίκτες. Ο Πέτρος Κοντοβράκης που ανέλαβε την Κ19 του Ατρόμητου μετά την «προαγωγή» του Γιώργου Κορακάκη στην α΄ ομάδα, απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο Βαγγέλης Σάμιος είναι φυσικά ο πρωταθλητής της κατηγορίας με τον Παναθηναϊκό, ενώ στον Ολυμπιακό ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα «χτίσει» από την αρχή την ομάδα, αφού πέρσι είχε ξεκινήσει στην Κ17. Από εκεί και πέρα, ο Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), ο Γιώργος Ταράσης (Παναιτωλικός) και ο Μανώλης Πατεμτζής (ΟΦΗ) αποτελούν σταθερές αξίες για τις ομάδες τους. Τα νέα πρόσωπα στους πάγκους είναι μόλις δύο: ο Γενναίος Καραχάλιος θα καθοδηγήσει την ΑΕΚ που κατεβάζει ξανά ομάδα Κ19 μετά από ένα χρόνο (παράλογης) απουσίας, ενώ στον Άρη τους νέους αναλαμβάνει ο πρώην τεχνικός της Κ15, Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα