Ο Μάρκος Δήμος στον Παναθηναϊκό, ανατροπή στην Κ19 της ΑΕΚ

Γιώργος Μανταίος
Ο Μάρκος Δήμος στον Παναθηναϊκό, ανατροπή στην Κ19 της ΑΕΚ

bet365

Την Κ16 αναλαμβάνει στην Παιανία ο έμπειρος προπονητής. Η αλλαγή δεδομένων στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ και η «προαγωγή» για Μπούσια, Καζάνα, Κουκόλη

Ολοκληρώνεται το προπονητικό «παζλ» και στον Παναθηναϊκό ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Έτσι, προπονητής της ομάδας Κ16 (2007) αναλαμβάνει ο Μάρκος Δήμος, με μακρά θητεία στο χώρο των υποδομών. Στο βιογραφικό του υπάρχουν θητείες στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο ως τεχνικός διευθυντής, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της Κ15 τη σεζόν 2019/20. Στον Παναθηναϊκό θα αντικαταστήσει τον Πέτρο Τασουνίδη ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ. Όσον αφορά την Κ17, έντονα ακούγεται το όνομα του Τόλη Παπαβασιλείου, που αποχώρησε πρόσφατα από βοηθός του Στέλιου Μαλεζά στην Κ19 του ΠΑΟΚ. Ο 39χρονος προπονητής σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πολυετή καριέρα στη Θεσσαλονίκη, στον Ηρακλή και τα τελευταία εννέα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, το όνομά του «παίζει» και για την Κ19 του Άρη και η τελική του απόφαση θα ληφθεί ακόμα και εντός της ημέρας.
Επίσης, στο τρίτο κενό που είχε δημιουργηθεί, ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» ακαδημιών, Βαγγέλης Σάμιος, επέλεξε ένα νέο πρόσωπο, τον Γιώργο Τσιντάρη από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου, ο οποίος αναλαμβάνει την Κ13.

ΑΕΚ – Ανατροπή με Σχίζα

Ανατροπή δεδομένων στην Κ19 της ΑΕΚ, που ξεκινά σήμερα προετοιμασία με τα εργομετρικά. Συγκεκριμένα, βοηθός του Γενναίου Καραχάλιου θα είναι ο Δημήτρης Διαμάντης και όχι ο Άρης Σχίζας όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Οι λόγοι της αλλαγής αυτής δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ο 43χρονος Διαμάντης είναι ένα νέο πρόσωπο στο χώρο των υποδομών της Super League. Έκανε αξιόλογη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Απόλλωνα Σμύρνης, το Λεβαδειακό, τον Εθνικό Αστέρα και την ΑΕ Λεμεσού, ενώ ήταν διευθυντής Ακαδημιών στο Χαϊδάρι. Όσον αφορά τον Σχίζα, παραμένει στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες και συνεχίζει με το ηλικιακό τμήμα με το οποίο πήγε πολύ καλά στη περσινή σεζόν (2009). Έτσι προέκυψε θέση στην Κ13, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα καλυφθεί από πρόσωπο-έκπληξη, έναν προπονητή με πολλά «χιλιόμετρα» στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, που έχει υπηρετήσει και ως τεχνικός διευθυντής ακαδημιών!

Πήραν «προαγωγή» Μπούσιας, Καζάνας, Κουκόλης

Η συστηματική ενασχόληση του gazzetta με τις ακαδημίες δεν περιορίζεται μόνο στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στους προπονητές. Όπως αναδεικνύονται οι πρώτοι, έτσι και οι τεχνικοί που διακρίνονται στα πρωταθλήματα υποδομών, συχνά παίρνουν τις ευκαιρίες τους και σε επίπεδο ανδρών. Έτσι, τρεις προπονητές με τους οποίους η στήλη μας ασχολήθηκε ενδελεχώς κατά την περσινή περίοδο, πήραν «προαγωγή» και συνεργάζονται με ομάδες ανδρών.


- Ο Παντελής Μπούσιας μετά την εξαιρετική παρουσία της Κ17 του Απόλλωνα, προωθήθηκε ως βοηθός-αναλυτής στην πρώτη ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», στο πλευρό του νέου προπονητή, Γιάννη Τάτση. Μια θέση στην οποία είχε σύντομη προϋπηρεσία για τις λίγες εβδομάδες που πρώτος προπονητής ήταν ο Μάρκο Γκρότε.
- Ο Κώστας Καζάνας ο οποίος οδήγησε την εντυπωσιακή Κ17 του Άρη στον τελικό του Final Four (ηττήθηκε στην παράταση από τον ΠΑΟΚ) ανέλαβε πρώτος προπονητής στο Θερμαϊκό Θέρμης τον οποίο θα καθοδηγήσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής. «Βάπτισμα του πυρός» σε αυτό το επίπεδο για τον 38χρονο προπονητή μετά από οκτώ χρόνια στους «μικρούς» του Άρη και του ΠΑΟΚ και συνολικά14 στο χώρο των ακαδημιών.
- Ο Σπύρος Κουκόλης ο οποίος στην Κ17 της Λαμίας κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο με ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, ειδικά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο. Προς το τέλος της σεζόν ο Κουκόλης «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα της Λαμίας έχοντας αναλάβει προπονητής αποκατάστασης και individual.
Ευχόμαστε και στους τρεις καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα