ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «χρυσά» deals των Ηπειρωτών

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «χρυσά» deals των Ηπειρωτών

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με την πώληση του Χουάν Χοσέ Περέα στη Στουτγκάρδη έκανε ένα ακόμα «χρυσό» deal και το Gazzetta σας θυμίζει τα προηγούμενα με τους Ηπειρώτες να δείχνουν και πάλι πως ξέρουν να πουλάνε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κάνει μια ακόμα μεγάλη πώληση δίνοντας τον Χουάν Χοσέ Περέα στη Στουτγκάρδη με την τιμή του Κολομβιανού επιθετικού να φτάνει τα 2.400.000 (από αυτά ένα ποσοστό θα πάρει και ο Παναθηναϊκός καθώς είχε ανάλογη οψιόν). Αυτό δεν ήταν το πρώτο μεγάλο deal για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως ξέρουν να πουλάνε στην σωστή τιμή και κυρίως ξέρουν να ανεβάζουν καριέρες ποδοσφαιριστών.

Πάνω από 2 εκατομμύρια ο Μαυροπάνος

Πάνω από 2 εκατομμύρια ο Μαυροπάνος

Έφτασε το εκατομμύριο η πώληση του Κόντε

Έφτασε το εκατομμύριο η πώληση του Κόντε

Χαρίσης-Κοροβέσης: Δίδυμο αξίας 900 χιλιάδων ευρώ

Χαρίσης-Κοροβέσης: Δίδυμο αξίας 900 χιλιάδων ευρώ

Μεγάλη και η πώληση του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ

Μεγάλη και η πώληση του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ

Κούτρης: Σε Ολυμπιακό με 700.000

Κούτρης: Σε Ολυμπιακό με 700.000

Οικονόμου ο πρώτος...

Οικονόμου ο πρώτος...

Ο Κάργας στον ΠΑΟΚ μετά από φοβερή χρονιά

Ο Κάργας στον ΠΑΟΚ μετά από φοβερή χρονιά

Κολοβέτσιος: Ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός σε μεγάλη ομάδα

Κολοβέτσιος: Ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός σε μεγάλη ομάδα

Τσουκαλάς: Πλήρωση την ρήτρα του ο Αστέρας και τον πήρε

Τσουκαλάς: Πλήρωση την ρήτρα του ο Αστέρας και τον πήρε

Παίκτες που δεν πουλήθηκαν, αλλά ανέβασαν τις μετοχές τους στον ΠΑΣ και έφυγαν

Παίκτες που δεν πουλήθηκαν, αλλά ανέβασαν τις μετοχές τους στον ΠΑΣ και έφυγαν

Πριν έρθει ο Περέα και «σπάσει» το ρεκόρ, η μεγαλύτερη όσον αφορά το οικονομικό και όχι μόνο κομμάτι, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. Μια σπουδαία μεταγραφή, καθώς όχι μόνο οι Ηπειρώτες πήραν 2.1 εκατομμύρια, αλλά κυρίως (γιατί αυτό μετράει περισσότερο), έδωσαν έναν ποδοσφαιριστή τους σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι οι «κανονιέρηδες».

Ο Μαυροπάνος έπαιξε στην Άρσεναλ και πουλήθηκε 6 εκατομμύρια στη Στουτγκάρδη όπου και θα έχει πλέον συμπαίκτη τον Περέα! Αν βγάλεις το οικονομικό σκέλος όπου η πώληση του Κολομβιανού επιθετικού είναι μεγαλύτερη, συνολικά αυτή του Έλληνα κεντρικού αμυντικού είναι πολύ πιο σημαντική.

Βάζοντας τις πωλήσεις με την σειρά των χρημάτων, μετά τα δύο σπουδαία deals με Περέα και Μαυροπάνο, συνεχίζουμε με αυτό του Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός που πλέον έχει επιστρέψει στα Γιάννενα, με την πρώτη χρονιά της επιστροφής του να ήταν πολύ άτυχος χάνοντας σχεδόν όλο το πρωτάθλημα, έφερε στα ταμεία του ΠΑΣ 900.000 ευρώ, όταν πουλήθηκε στην Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Κόντε πήγε στην Μπανίγιας μετά από μία εξαιρετική χρονιά που είχε με τους Γιαννιώτες, όπου και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Τα ίδια χρήματα με την πώληση του Κόντε, μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣ και με αυτές των Νίκου Κοροβέση και Χάρη Χαρίση. Βάζουμε μαζί τους δύο ποδοσφαιριστές, καθώς δόθηκαν στην ίδια ομάδα και ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα. Οι Ηπειρώτες πούλησαν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ συνεχίζοντας τα πολύ καλά deals, ειδικά από την στιγμή που τα ηνία της ομάδας διοικητικά ανέλαβε ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που για να μπορεί να πουλάει σε καλές τιμές τους ποδοσφαιριστές της, αρχικά τους βοηθάει να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους και να ανεβάζουν έτσι την τιμή τους. Στην περίπτωση αυτή ανήκει και ο Μάρκος Βελλίδης.

Ο 34χρονος πλέον τερματοφύλακας, δόθηκε το 2016 στον ΠΑΟΚ με τους Γιαννιώτες να παίρνουν για την μεταγραφή αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 700.000 ευρώ. Μάλιστα στην προκειμένη ο ΠΑΣ κατάφερε να πουλήσει τον Βελλίδη και όχι να τον δώσει δανεικό για 6 μήνες όπως αρχικά ήθελαν οι Θεσσαλονικείς προκειμένου να δουν αν μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας το ΠΑΟΚ.

Μία ακόμα σημαντική πώληση για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν και αυτή του Λεονάρντο Κούρτη στον Ολυμπιακό. Ο αριστερός μπακ των «κυανόλευκων» έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα μπήκε στο στόχαστρο των Πειραιωτών. Αρχικά η πώληση ήταν στα 500.000 με τον ΠΑΣ να κρατάει ποσοστό μεταπώλησης 15%, ένα ποσοστό που αγόρασαν μετά οι «ερυθρόλευκοι» δίνοντας ακόμα 200.000 με την μεταγραφή να φτάνει συνολικά τις 700.000. Ίσως στην περίπτωση αυτή ο ΠΑΣ να μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω, αλλά τα χρήματα για το 15% δόθηκαν σε μια δύσκολη εποχή για την ομάδα και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά των «κυανόλευκων».

Ο πρώτος που άνοιξε τον δρόμο για μια καλή μεταγραφή και χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣ, ήταν ο Μάριος Οικονόμου. Ο 30χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός, από τα 21 του είχε δείξει πως μπορεί να σταθεί σε μεγάλο πρωτάθλημα και όταν λέμε μεγάλο εννοούμε το ιταλικό.

Ο 21χρονος τότε ποδοσφαιριστής πουλήθηκε στην Κάλιαρι της Serie A, με τους Ηπειρώτες να βάζουν στα ταμεία τους 500.000 ευρώ, ένα μεγάλο ποσό για την εποχή, ειδικά για επαρχιακή ομάδα. Μια μεταγραφή που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τις επόμενες μεγάλες κινήσεις που ακολούθησαν.

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που μετά από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γιάννης Κάργας. Ο αρχηγός των «κυανόλευκων» ήταν ο «βράχος» στην άμυνα τα τελευταία χρόνια και με την απόδοσή του έκανε τον ΠΑΟΚ να κινηθεί για την απόκτησή του. Η αλήθεια είναι πως οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα από τα 280.000 που πήραν, ωστόσο είχαν ξεκαθαρίσει στον παίκτη πως δεν πρόκειται να μπουν εμπόδιο στην καριέρα του και αφού ήρθε η συγκεκριμένη πρόταση δέχθηκαν, με τον Κάργα να δείχνει με το καλημέρα έτοιμος να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα του «δικεφάλου του βορρά».

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Περέα και Κόντε έχει πουλήσει και σε εξαιρετικές τιμές επιθετικούς, αλλά η αλήθεια είναι πως στους αμυντικούς και ειδικά στους στόπερ έχει κάνει πολλά καλά deals. Ένα από αυτά είναι και του Δημήτρη Κολοβέτσιου, με τον 30χρονο πλέον και 22χρονο τότε να παίρνει μεταγραφή για την ΑΕΚ. Με την παραχώρηση αυτή οι Γιαννιώτες έβαλαν στα ταμεία τους 250.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η ρήτρα του ποδοσφαιριστή.

Κλείνουμε με τις πωλήσεις με τον Σταύρο Τσουκαλά, έναν παίκτη που έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣ Γιάννινα 150.000. Ο Αστέρας Τρίπολης γνώριζε την ρήτρα που είχε μπει στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, κινήθηκε άμεσα και τον απέκτησε με τους Ηπειρώτες να κερδίζουν ένα ποσό που ναι μεν δεν φαίνεται σημαντικό, αλλά είναι καθώς με 150.000 μπορείς να πάρεις έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή που θα σου κάνει την διαφορά.

Με τις πωλήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει δύο πράγματα. Αρχικά πως ξέρει να εκμεταλλεύεται τους παίκτες του και φυσικά να τους αξιοποιεί. Να τους κάνει καλύτερους, είτε κερδίζει χρήματα, είτε όχι. Γιατί υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία, όπου βλέπουμε παίκτες που μπορεί να έφυγαν ως ελεύθεροι, αλλά σίγουρα οφείλουν ένα σημαντικό μερίδιο στην μεταγραφή που έκαναν, στους Ηπειρώτες.

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι ήταν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Με τους Γιαννιώτες έκανε πολύ καλά πρωταθλήματα παίζοντας σε 82 παιχνίδια και σημειώνοντας 7 γκολ και στην συνέχεια έφυγε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό και μετά στο εξωτερικό. Ο Αργεντινός βρήκε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να αναδειχθεί και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό που λέμε για το πως ο ΠΑΣ μπορεί να ανεβάσει την καριέρα ενός παίκτη, είναι και η φετινή χρονιά όπου τρεις παίκτες που έκαναν την διαφορά όχι στους Ηπειρώτες, αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα πήραν μεταγραφές ως ελεύθεροι. Ο Γιούρι Λοντίγκιν που αναγεννήθηκε στους «Ζωσιμάδες» συνεχίζει στον Παναθηναϊκό. Ο Μανώλης Σιάλιακας που μετά την κακή χρονιά στην Λαμία, πήρε τις ευκαιρίες από τον ΠΑΣ για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του θα συνεχίσει στην Bundesliga B και την Ζανκτ Πάουλι, ενώ τέλος ο Μάρβιν Πίρσμαν, έκανε και αυτό το restart στην καριέρα του και μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές στους «κυανόλευκους» θα συνεχίσει στον Άρη.

Συνολικά ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που θα δώσει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν, όπως κάνει και με τους προπονητές και σε καμία περίπτωση δεν θα τους κόψει τον δρόμο. Οι Γιαννιώτες και θα πουλήσουν σε καλή τιμή, αλλά και θα αφήσουν παίκτες να φύγουν όταν αυτοί έχουν προσφέρει όπως ο Κάργας, ενώ είναι και μια ομάδα που έχει δείξει πως μπορεί θα βοηθήσει ποδοσφαιριστές να κάνουν το restart στην καριέρα τους.