Οι εκπλήξεις του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία

Οι εκπλήξεις του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία

Οι εκπλήξεις του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα παρακολουθεί στην Ολλανδία και του κάνουν την πιο ξεχωριστή εντύπωση από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ, πράγματα και καταστάσεις που ίσως και να μην περίμενε.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε δύο εβδομάδες δουλειάς μέσα στη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ τρέχει και το πρώτο οκταήμερο εδώ στην Ολλανδία όπου συνεχίζεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο οποίο συμμετέχουν πλέον όλοι σχεδόν οι παίκτες που τώρα ανήκουν στην ομάδα. Κάποια πρώτα συμπεράσματα από μερικές εικόνες, από στιγμές, καταστάσεις και επιλογές, από αρκετές συζητήσεις για τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, για τις πιο μεγάλες εκπλήξεις που βιώνουμε παρακολουθώντας όλο το πρόγραμμα, μπορούμε να σημειώσουμε και να παρουσιάσουμε στο σημερινό blog.

Πάντα έχουμε μία επιφύλαξε για τη… βιασύνη με την οποία μπορεί να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, γι αυτό και μένουμε στα πιο τρανταχτά, σε πράγματα που ίσως και να μην περιμέναμε να δούμε.

  • Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες. Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Αριθμητικά, η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει ότι μπορεί να βασίζεται σε πιο πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε σχέση με αυτούς που είχε πέρσι, έστω και αν αρκετοί εξ αυτών είναι νεαροί σε ηλικία και σίγουρα κάτω των 23-24 ετών. Ειδικά σε μεσοαμυντικούς και μεσοεπιθετικούς, οι διαθέσιμοι εδώ στην Ολλανδία, μάλλον περισσεύουν…
  • Ο Λουτσέσκου δεν βγάζει τον περσινό ενθουσιασμό, τότε που κάθε μέρα, όλη μέρα εδώ στην Ολλανδία προσπαθούσε να πείσει ακόμη και εμάς ότι… «μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα». Είναι φανερά πιο μαζεμένος και πιο σφικτός, έχοντας βέβαια αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες ότι θα ξεχάσει τους μακροπρόθεσμους στόχους και θα βλέπει (κάθε φορά) μόνο το επόμενο παιχνίδι.
  • Υπάρχει μία αδιαμφισβήτητη ηλικιακή ανανέωση, παρολ’ αυτά η ποιότητα της προπόνησης δεν έχει πέσει. Οι ασκήσεις βγαίνουν, αφού οι νέοι έχουν και την αντίληψη να καταλάβουν τι θέλει ο προπονητής, αλλά και την ποιότητα να βγάλουν το πρόγραμμα χωρίς πολλές καθυστερήσεις.
  • Παρολ’ αυτά, δεν έχουμε και τόσα πολλά γκολ σε ημερήσια βάση. Εδώ και χρόνια κρίνω και συγκρίνω προετοιμασίες όσον αφορά την ποιότητα του ρόστερ, μετρώντας γκολ. Σε κάθε άσκηση (τακτικής ή τεχνικής) σε κάθε διπλό, στα στημένα, στις πλαγιοκοπήσεις, σε απλά τελειώματα ή σε συνδυαστικές φάσεις. Δεν έχει και φέτος πολλά γκολ η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό τρελαίνεται καθημερινά ο προπονητής που σημείωσε και χθες αυτή την αδυναμία.
  • Η ταχύτητα με την οποία γίνονται όλα και κυρίως η κυκλοφορία, η ανάπτυξη, η αλλαγή μπάλας, προφανώς και οι μεταβάσεις της ομάδας, έχει ανέβει σε ένα ικανοποιητικό βαθμό.
  • Ενώ όλοι τρέχουν πιο γρήγορα, ένα θέμα δύναμης και όγκου ειδικά στο κέντρο, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει.

Πάμε στα πρόσωπα…

  • Ο Κοτάρσκι είναι γρήγορος και καλός στα πόδια, αλλά δεν γίνεται αισθητός, δεν ακούγεται, δεν κατευθύνει.
  • Ο Ίνγκασον στα στόπερ ξεχωρίζει πάάάρα πολύ.
  • Ο Κουλιεράκης έχει καλή προοπτική και επειδή δουλεύει συνετά και χωρίς… τουπέ, θα πάρει ευκαιρίες από τον Λουτσέσκου.
  • Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι άλλος άνθρωπος (μιλάει, γελάει, υπάρχει και δεν απομονώνεται όπως άλλα χρόνια) και φυσικά είναι και άλλος παίκτης. Είναι πλέον ο καλύτερος στο κέντρο, ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ.
  • Ο Ντάντας σε ξαφνιάζει άμα τη εμφανίσει! Ένας τόσο μικροκαμωμένος χαφ που αναρωτιέσαι πώς θα ανταποκριθεί στο τζαρτζάρισμα, αλλά και ένας τόσο θαυματουργός παίκτης με την μπάλα στα πόδια.
  • Ο Κωνσταντέλιας κάνει συνεχώς βήματα προόδου. Σοβαρεύτηκε σε σημαντικό ποσοστό, έβγαλε από πάνω του το άγχος του να δείξει τον εαυτό του στον προπονητή και στον κόσμο. Άρχισε (και πρέπει να συνεχίσει έτσι) να παίζει για την ομάδα. Αρκεί να μην εφησυχάσει γιατί τότε… θα χάσει.
  • Ο Αντρέ Ρικάρντο ήρθε με την λιγότερη διαφήμιση και προβολή. Στις λίγες στιγμές που τον είδαμε αφού είναι πίσω σε ετοιμότητα και βγάζει ενοχλήσεις, δείχνει στοιχεία μεσοεπιθετικού που μέχρι και νούμερα (που λείπουν από τον ΠΑΟΚ) μπορεί να δώσει στην ομάδα.
  • Ο Τσόλακ κάνει πάρα πολύ καλή προσπάθεια και είναι –μέχρι τώρα- απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του, παρά το ότι έχει μπλέξει σε ένα δύσκολο μεταγραφικό γρίφο. Είναι θετικός και μέσα στο γήπεδο, ειδικά στο σκοράρισμα.
  • Ο Ολιβέιρα προσπαθεί ακόμη να βρει τον καλό τους εαυτό που μας παρουσίασε πέρσι τέτοιο καιρό εδώ στην Ολλανδία. Δυσκολεύεται, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει.
  • Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε για τη συνέχεια όπου βέβαια όλοι και όλα θα σταθεροποιηθούν και δύσκολα θα προκαλούν πλέον κάποια ιδιαίτερη έκπληξη…

* Ο ΠΑΟΚ πήρε μία απόφαση να μην παραχωρήσει αυτή την περίοδο τον Τσόλακ, φοβούμενος κυρίως τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια κίνηση και αντικατάσταση (αφού μετέπειτα θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος φορ) στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Κάποια στιγμή πάντως μέσα στο καλοκαίρι, όπου μακάρι να παίζει συνέχεια στην Ευρώπη η ομάδα του Λουτσέσκου, θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο timing, ώστε ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί μία πολύ καλή ευκαιρία που του δίνεται για ποιοτική αναβάθμιση της επίθεσής του. Το ίδιο δεν γίνεται να μην συμβεί και στα στόπερ, ενώ είναι πολλά περισσότερα τα «ναι μεν αλλά…» για μεσοαμυντικούς και μεσοεπιθετικούς.

* Τελειώνουμε και αυτό το κείμενο όπως (σχεδόν) όλα τα άλλα: Ό, τι και να γίνει το καλοκαίρι, όποιος και αν έρθει στον ΠΑΟΚ με οποιοδήποτε κόστος, όποιος και αν φύγει σε οποιοδήποτε timing, ό, τι και αν παίξει η ομάδα, όποιους και αν παρατάξει ο Λουτσέσκου, το μυαλό όλων πρέπει να είναι στο πώς ο ΠΑΟΚ θα περάσει στους ομίλους του Conference. Σαφώς και δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την πρόκριση, προφανώς και δεν υπάρχει συνταγή για 100% επιτυχία, αλλά… όποια κίνηση κι αν γίνεται σε καθημερινό επίπεδο πλέον, στόχο πρέπει να έχει το πώς ο ΠΑΟΚ θα αυξάνει -όσο γίνεται- τις πιθανότητές του να πάρει τρεις προκρίσεις στα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά.

* Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τιμές για τα διαρκείας του. Η πιο μεγάλη είδηση και διαφοροποίηση που πρέπει να προσέξει ο κόσμος έχει να κάνει με το νέο νόμο που απαγορεύει τη διάθεση των μεμονωμένων εισιτηρίων στις κερκίδες που παίρνουν -κατά βάση- θέση οι οργανωμένοι οπαδοί. Άρα πρέπει όλοι να ενημερωθούν ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν στη θύρα 4 ΔΕΝ θα πωλούνται μεμονωμένα εισιτήρια και εκεί θα έχουν δικαίωμα εισόδου ΜΟΝΟ οι κάτοχοι διαρκείας. Το θέμα είναι σοβαρό και η αλλαγή μεγάλη.

* Χθες στη Λίγκα άνοιξε θέμα Κλάτενμπεργκ. Έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ στην επόμενη συνεδρίαση του συνεταιρισμού θα θέσει θέμα… Αυγενάκη. Αντιλαμβάνεστε το παράλογο του πράγματος; Μπορεί κάποιος άλλος στην επόμενη συνεδρίαση να θέσει θέμα… Πογιέτ. Αν είναι να κοροϊδευόμαστε για να φτιάξουμε εντυπώσεις, όλα μπορεί να τεθούν στη Λίγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.