Κοσμάς: «Ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε παταγωδώς, η ΑΕΚ λέει "όχι" στην παραμονή του»

Κοσμάς: «Ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε παταγωδώς, η ΑΕΚ λέει "όχι" στην παραμονή του»

Newsroom
Κοσμάς: «Ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε παταγωδώς, η ΑΕΚ λέει "όχι" στην παραμονή του»

bet365

Ο CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς εξέφρασε τους λόγους για τους οποίους ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν πρέπει να συνεχίσει στη θέση του αρχιδιαιτητή, ενώ εκφράστηκε θετικά για το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, αλλά η διαδικασία να έχει τη σφραγίδα της Λίγκας και της ΕΠΟ και όχι του υπουργού.

Η ΑΕΚ στο Δ.Σ. της Λίγκας ήταν αρνητική αναφορικά με την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο θέμα του αρχιδιαιτητή, τη στιγμή που η πλειοψηφία των ομάδων τάχθηκαν υπέρ του Άγγλου.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο CEO, Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε στο έργο του, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό και εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η Ένωση θεωρεί πως ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

«Δεν είναι η Λίγκα αυτή που αποφασίζει για τον αρχιδιαιτητή. Μπορεί βεβαίως να προτείνει αλλά όχι να αποφασίζει. Η ΑΕΚ λέει όχι στην παραμονή του Κλάτενμπεργκ. Απέτυχε παταγωδώς. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κάθεται πάνω στο παχυλό συμβόλαιό του χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο.

Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς εναντίον του. Και οι τέσσερις του BIG 4 έχουν κατά καιρούς αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Άλλο βέβαια αν μετά ο κ. Κλάτενμπεργκ κατάφερνε χάρη στις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του να εξασφαλίζει εκ των υστέρων την ανοχή ή και τη σιωπηρή ή ακόμα και τη δημόσια στήριξη κάποιων εκ των επικριτών του», ανέφερε αρχικά για το θέμα του Κλάτενμπεργκ ο Κοσμάς και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτά όμως δεν έχουν πλέον σημασία. Η ώρα της κρίσης έχει έρθει και ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει βρεθεί ελλιποβαρής. Δεν εξέλιξε κανέναν Έλληνα διαιτητή, δεν ανέδειξε κανέναν διαιτητή, δεν έκανε το παραμικρό στον τομέα της εκπαίδευσης, πρακτικά ακύρωσε τους διαιτητές πρώτης γραμμής, αποδόμησε τους Έλληνες διαιτητές, δεν προσέφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο, δεν αφήνει πίσω του ίχνος έργου.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ προτού καν ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του με την ελληνική ομοσπονδία φρόντισε να αρχίσει επαφές με την αιγυπτιακή και να κλείσει συμφωνία με δόξα και τιμή, σε μία επίδειξη ασέβειας έναντι εκείνων που τον πλήρωναν αδρά την τελευταία διετία. Και έχει κι από πάνω την απαίτηση να γίνει διπλοθεσίτης, να κάνει τον τουρισμό του μεταξύ Πυραμίδων και Ακρόπολης και εμείς να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε λες και είμαστε Μπανανία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Όσον αφορά το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, ο Κοσμάς υπογράμμισε πως η ΑΕΚ λέει «ναι», ωστόσο ξεκαθάρισε πως η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα της Λίγκας και της ΕΠΟ και όχι του υπουργού.

«Λέμε ναι, η ΑΕΚ λέει ναι στην επαγγελματική διαιτησία. Αλλά είναι μείζον, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αρχών για το ποδόσφαιρο, αυτή η διαδικασία να έχει τη σφραγίδα της Λίγκας και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και όχι οποιουδήποτε υπουργού.

Είναι θέμα του ποδοσφαίρου και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί ως υπουργός ποδοσφαίρου. Τέτοια εκτροπή δεν είναι δυνατόν να την ευλογεί το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να αποφασίζει και να διατάσσει για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε πολιτικός παράγοντας. Είναι αδιανόητο να θεσμοθετεί για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε υπουργός. Να αρχίσουμε λοιπόν να δουλεύουμε πάνω στην υλοποίηση του σχεδίου για επαγγελματική διαιτησία και να το κάνουμε πράξη σε συνεργασία της Λίγκας με την ΕΠΟ, των δύο θεσμικών οργάνων που νομιμοποιούνται να το φέρουν σε πέρας», σχολίασε ο CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ έπειτα πρόσθεσε:

«Την ίδια πρόθεση για τη θεσμοθέτηση της επαγγελματικής διαιτησίας έχει και η ΕΠΟ, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός της κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε ενώπιόν μας να πάμε όλοι μαζί σε αυτή τη νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτή είναι μία πολύ θετική εξέλιξη που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, βαδίζοντας σε εξωθεσμικά μονοπάτια.

Και φυσικά, αυτό το σχέδιο είναι πολύ σοβαρό για να το κάνουμε στο πόδι, χωρίς σοβαρή προεργασία, μέσα σε μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που οφείλουμε να μελετήσουμε και να προβλέψουμε με κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα μπουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ της επαγγελματικής διαιτησίας. Πώς θα επιλεγούν. Πώς θα τους θωρακίσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα επηρεασμού. Πώς θα διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον τους ώστε να μείνουν μακριά από κάθε τέτοια ιδέα.

Πώς για παράδειγμα θα αφήσει ένας αστυνομικός ή ένας πυροσβέστης το σώμα και τη μονιμότητα για να γίνει επαγγελματίας διαιτητής; Πώς θα κατοχυρώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματά του, πώς θα συνταξιοδοτηθεί. Όλα έχουν τη σημασία τους. Να κάνουμε πράξη την επαγγελματική διαιτησία. Αλλά να την κάνουμε σωστά, μεθοδικά και οργανωμένα. Θεσμικά και καταστατικά. Εμείς, το ποδόσφαιρο. Όχι ένας υπουργός».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα