Δύο καταστάσεις που δεν μπορεί να είναι αποδεκτές στον Ολυμπιακό…

Δύο καταστάσεις που δεν μπορεί να είναι αποδεκτές στον Ολυμπιακό…

Δύο καταστάσεις που δεν μπορεί να είναι αποδεκτές στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta δύο καταστάσεις μη αποδεκτές για τον Ολυμπιακό, με αφορμή το χθεσινό φιλικό του.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε εικόνα ούτε στο χθεσινό, τελευταίο φιλικό του στην Αυστρία.

Δεν ήταν καλός ούτε αμυντικά (απολογισμός, τρία γκολ παθητικό και τρεις σημαντικές ευκαιρίες του αντίπαλου), ούτε επιθετικά (απολογισμός, ένα γκολ από λάθος του αντίπαλου και μία καθαρή ευκαιρία για γκολ…). Και προβλημάτισε, 18 ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ισραήλ.

Αν θέλουμε να μην πάμε…βαθιά στις λεπτομέρειες άλλης μίας όχι καλής εμφάνισης στην προετοιμασία, μπορούμε να το κάνουμε, βρίσκοντας δικαιολογίες. Όμως, υπάρχουν δύο συγκεκριμένα πράγματα, όχι σε ατομικό αλλά σε ομαδικό επίπεδο, που στα μάτια του είναι πολύ στενάχωρα. Και γι΄ αυτά δεν μπορώ να βρω δικαιολογίες, όσο καλή θέληση κι αν έχω, ξεχνώντας ότι ολόκληρος πρωταθλητής Ελλάδας σε έξι φιλικά μπόρεσε να κερδίσει μόνο τη Β΄ κατηγορίας Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1, κι αυτή με γκολ από κόρνερ και φάουλ.

Το ένα: Στενάχωρο πραγματικά να βλέπεις τους παίκτες του Ολυμπιακού να «κάθονται και να τις τρώνε» επί 90 λεπτά από τους παίκτες της Ζάλτσμπουργκ. Η πρωταθλήτρια Αυστρίας έμοιαζε όχι μόνο πιο γρήγορη, αλλά και πιο δυνατή, έπαιρναν οι παίκτες της όλες τις κόντρες-κι όχι μόνο αυτό, «θέριζαν» πόδια, με σκληρά μαρκαρίσματα, έπεφταν σαν καμικάζι πάνω στην μπάλα, την στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά κοιτούσαν. Άντε να θυμηθώ ότι αντέδρασαν μία-δύο φορές μόνο προς το τέλος του αγώνα.

Ειδικά από αυτό το κομμάτι, ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Γιατί όταν «κάθεσαι και τις τρως» στα φιλικά, το ίδιο θα κάνεις και στα επίσημα…Κοιτάξτε, εγώ δεν λέω ότι δεν έχουμε δει Ολυμπιακό με τσαμπουκά και με τσαγανό. Λέω, όμως, ότι δεν μπορούμε και να ξεχάσουμε σε πόσα εκτός έδρας παιχνίδια στην περασμένη σεζόν, είδαμε αυτό το φαινόμενο. Κατά τη δική μου γνώμη, όταν είσαι Ολυμπιακός και ο άλλος σε παίζει σκληρά, εσύ πρέπει να τον παίξεις δύο φορές σκληρά! Ένας αντίπαλος που είναι δυναμικός και σκληρός, αν «νιώσει» ότι είσαι του χεριού του, ότι δεν αντιδράς στο aggressive παιχνίδι του, θα σε τελειώσει. Είναι σα να μυρίζεται αίμα.

Να υπενθυμίσω δε ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός είχε ξαναδώσει φιλικό με τη Ζάλτσμπουργκ και πάλι τρία γκολ (0-3) είχε δεχθεί. Υποτίθεται ότι περιμένεις μία βελτίωση…

O Μαρτινς

Το δεύτερο κομμάτι που είναι για εμένα πολύ στενάχωρο και επίσης μη αποδεκτό: στην προηγούμενη σεζόν, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ολυμπιακού, ήταν ότι όταν έβαζε ένα γκολ, και ιδίως όταν προηγούνταν, δεν μπορούσε να το κρατήσει το υπέρ του σκορ ούτε λίγα λεπτά! Προσέξτε, δεν λέω γενικά για τις υπερβολικά πολλές φορές στις οποίες δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ του άνοιγμα του σκορ. Λέω ειδικά για τις φορές εκείνες, στις οποίες σκόραρε και μέσα σε μόλις λίγα λεπτά έφαγε γκολ!

Για του λόγου το αληθές δείτε τι έχει γίνει σε εννιά παιχνίδια, από την αρχή έως το τέλος της σεζόν…

  • Σλόβαν-Ολυμπιακός: 0-1 στο 33’ και 1-1 στο 41’! Αλλά και 1-2 στο 54’ και 2-2 στο 62’! Τελικό σκορ 2-2
  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: 0-1 στο 13’, 1-1 στο 20’. Τελικό σκορ 1-2, με πέναλτι
  • Ολυμπιακός-Άιντραχτ: 1-0 στο 12’ και 1-1 στο 17’. Τελικό σκορ 1-2
  • ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 0-1 στο 2’ και 1-1 στο 15’. Αλλά και 1-3 στο 70’ και 2-3 στο 79’. Τελικό σκορ 2-3
  • Ολυμπιακός-Βόλος: 1-0 στο 85’ και 1-1 στο 88’. Τελικό σκορ 2-1 με γκολ στο 91’
  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (Κυπ): 0-1 στο 13’ και 1-2 στο 23’. Τελικό σκορ 2-1
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 1-0 στο 30’ και 1-1 στο 43’. Τελικό σκορ 1-1
  • Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Κυπ): 1-0 στο 105’ και 1-1 στο 108’. Τελικό σκορ 1-1
  • Ολυμπιακός-ΠΑΣ: 2-0 στο 43’ και 2-1 στο 45’+3’. Τελικό σκορ 3-2 με γκολ στο 97’

Μιλάμε για εννιά παιχνίδια, στα οποία ο Ολυμπιακός με το που σκόραρε, «καπάκι» έφαγε κι αυτός γκολ, μέσα σε διάστημα από τρία (!) και πέντε, έως μάξιμουμ 10 και 13 λεπτά…Μάλιστα, σε δύο από αυτά τα παιχνίδια, συνέβη το ίδιο πράγμα δύο φορές μέσα στο παιχνίδι!

Όταν λοιπόν, σε εννιά παιχνίδια σου συμβαίνει το ίδιο πράγμα, που μόνο χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας δεν το λες…Όταν από αυτό έχεις αποκλειστεί από τον τελικό του Κυπέλλου, έχεις χάσεις την πρώτη θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, έχεις χάσει τη νίκη σε ντέρμπι πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι σου…Αν μη τι άλλο, περιμένεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν, να έχεις κοιτάξει να το διορθώσεις. Να το φτιάξεις το πρόβλημα.

Ολυμπιακός

Τι είδαμε στα φιλικά του Ολυμπιακού; Σε δύο από τα έξι;

  • Ολυμπιακός-Σλάβια Πράγας: 1-0 στο 14’ και 1-1 στο 22’. Τελικό σκορ 1-1
  • Ολυμπιακός-Ζάλτσμπουργκ: 1-0 πάλι στο 14’ και 1-1 πάλι στο 22’!!! Τελικό σκορ 1-3

Χρειάζεται να σχολιάσω κάτι;

Άσχετο: «Τερατουργήματα» έχουν ακουστεί για την παραχώρηση του Μάρκοβιτς από τον Ολυμπιακό στην Παρτίζαν.

Κατ΄ αρχάς, το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι ο παίκτης πήγε στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για να καταγγείλει τον Ολυμπιακό. Μπορεί να γράφτηκε κάτι τέτοιο στο Βελιγράδι, αλλά ποτέ δεν συνέβη.

Κατά δεύτερον, ασφαλώς και ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε να πάει ως ελεύθερο στην Παρτίζαν. Πήρε ένα ποσό γύρω στις 800 χιλ. Ευρώ και κράτησε και περίπου 50% ποσοστό μεταπώλησης. Να τον αφήσει ελεύθερο, γιατί; Είχε πληρώσει 1,5 εκ. Ευρώ πριν τρία χρόνια για να τον αγοράσει από την Παρτίζαν και θα τον άφηνε να πάει ελεύθερος πίσω στην Παρτίζαν; (!) Άλλωστε, η αυστριακή Λασκ Λιντς του πρόσφερε του Ολυμπιακού 650 χιλ. Ευρώ για το 60% του Μάρκοβιτς. Θα τον έδινε ελεύθερο στην Παρτίζαν;

Να υπενθυμίσω δε ότι η ίδια η Παρτίζαν ανακοινώνοντας την μεταγραφή του 22χρονου στόπερ, και πρώην παίκτη της, έκανε λόγο ξεκάθαρα για αγορά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.