Ολυμπιακός: Βρσάλικο, όπως Γκαλέτι, Ιμπαγάσα και Ρομπέρτο!

Ολυμπιακός: Βρσάλικο, όπως Γκαλέτι, Ιμπαγάσα και Ρομπέρτο!

Ολυμπιακός: Βρσάλικο, όπως Γκαλέτι, Ιμπαγάσα και Ρομπέρτο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο Gazzetta τη μεταγραφή του Βρσάλικο με το δικό του τρόπο.

Προσωπικά κάθε μεταγραφή του Ολυμπιακού την προσεγγίζω από πολλές παραμέτρους. Ακόμη κι από κάποιες που μπορεί θεωρητικά να μην έχουν ειδικό βάρος. Αλλά εγώ κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο τα πιστεύω.

Για παράδειγμα, αναφορικά με τον Βρσάλικο, που έρχεται στον πρωταθλητή Ελλάδας από την Ατλέτικο Μαδρίτης-δεν μπορώ να ξεχάσω ότι από αυτή την ομάδα έχει έρθει στον Ολυμπιακό κι ο Αργεντίνος Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον οποίο ακόμη μνημονεύουμε όταν μιλάμε για εξτρέμ. Ούτε ότι ένας άλλος Αργεντίνος άσος, ο Κάνιο Ιμπαγάσα, ναι μεν είχε έρθει από τη Βιγιαρεάλ στον Ολυμπιακό, αλλά πριν από αυτήν είχε παίξει τρία χρόνια στην Ατλέτικο, τα καλύτερα της καριέρας του. Ούτε και ότι από την Ατλέτικο ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον γκολκίπερ Ρομπέρτο!

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά για εμένα όλα μετράνε σε μία μεταγραφή. Από την Άντερλεχτ π.χ. ο Ολυμπιακός πήρε δύο παίκτες και του βγήκαν και οι δύο σούπερ, τόσο ο Μιλιβόγεβιτς, όσο κι ο Ζέτερμπεργκ! Από τη Σεντ Ετιέν είχε πάρει τον Μιραλάς (την πρώτη φορά που ήρθε) και τον Εμβιλά! Από την Αζαξιό τον Σισέ και τον Μαντί κλπ, κλπ.

Roberto

Τέλος πάντων, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός φέρνοντας τον Βρσάλικο, για την ακρίβεια ο Μαρινάκης ματώνοντας άσχημα για να φέρει τον Βρσάλικο, κάνει μία σπουδαία κίνηση. Διότι, πρώτον η ομάδα και στις δύο τελευταίες σεζόν είχε όπως αποδείχθηκε σοβαρό στη θέση του δεξιού μπακ (με Ραφίνια, Ντρέγκερ, Λαλά, Καρμπόβνικ) και δεύτερον ο Κροάτης είναι μία λύση πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Στα έξι τελευταία χρόνια έχει παίξει πέντε στην Ατλέτικο κι ένα στην Ίντερ, δηλαδή σε πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο.

Είναι 52 φορές διεθνής σε μία Εθνική όπως η Κροατία, με την οποία έπαιξε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Είναι σε ηλικία καλή, ακριβώς 30,5 ετών. Ακριβώς όσο είναι τώρα κι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Έχει κάνει πρωταθλητισμό, έχει πάρει τίτλους και έχει ατελείωτες παραστάσεις από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Έχει κίνητρο: να κερδίσει πάλι τη θέση του στην Εθνική και να παίξει το Νοέμβριο στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι στο πρόσωπο του Βρσάλικο παίρνει έναν παίκτη με ψυχή και τσαμπουκά, πολύ αξιόπιστο αμυντικά, αλλά και με σημαντικές βοήθειες και επιθετικά. Με ικανότητα να προσφέρει και σε άλλες θέσεις. Φέτος στην Ατλέτικο έπαιξε, εκτός από δεξί μπακ: δεξί στόπερ σε 4-4-2 στο Πόρτο-Ατλέτικο 1-3…δεξί μπακ χαφ (όλη την πλευρά) σε 3-5-2 στο Ατλέτικο-Γιουνάιτεντ 1-1…δεξί στόπερ σε 3-5-2 στο Ατλέτικο-Αθλέτικ 1-2…

Είναι αλήθεια, και δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε αυτό, ότι στα τρία προηγούμενα χρόνια της καριέρας του ο Κροάτης έβγαλε τραυματισμούς. Όπως, όμως, είναι και αλήθεια ότι φέτος έπαιξε 27 παιχνίδια, μισά βασικός μισά αλλαγή. Δεν είναι λίγα. Και μέσα σε αυτά που έπαιξε βασικός, ολόκληρα 90λεπτα ήταν το Μάιο το Ατλέτικο-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0, τον Απρίλιο το Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο 1-0, το Φεβρουάριο το Ατλέτικο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1, τον Ιανουάριο το Ατλέτικο-Αθλέτικ 1-2, το Δεκέμβριο το Πόρτο-Ατλέτικο 1-3…

Avila

Σίγουρα χρειάζεται διαχείριση. Έναν παίκτη που έχει τα θέματα του με τραυματισμούς δεν χρειάζεται ως Ολυμπιακός να τον βάζεις να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα-όπως δεν χρειάζεται να το κάνεις και στον Εμβιλά και στον Ελ Αραμπί και στον Παπασταθόπουλο και στο Μανωλά, κατά την γνώμη μου. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, φρόντισε και πήρε κι άλλον δεξιό μπακ, τον Ισπανό Άβιλα από τη Χάντερσφιλντ, μία από τις καλύτερες ομάδες της Τσάμπιονσιπ. Άρα, μπορεί να κάνει διαχείριση.

Να έχουμε δε υπόψιν μας, ότι στα χθεσινά ιατρικά κι εργομετρικά τεστ τόσο ο Χρήστος Θέος, που τον πέρασε από τα ιατρικά, όσο και ο Δημήτρης Σκορδής, που τον πέρασε από τα εργομετρικά, άναψαν αμέσως πράσινο φως στη διοίκηση για να τον υπογράψει. Την στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και παλιότερα έχουν «κόψει» ουκ ολίγους παίκτες…

Άρα, ο Βρσάλικο είναι μια χαρά και αυτό που μένει είναι να ενσωματωθεί στην ομάδα, να μπει σταδιακά στις προπονήσεις και να εγκλιματιστεί, ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο.

Άσχετο: O Ολυμπιακός έχει προτάσεις από δύο ομάδες να δώσει δανεικό τον Βρουσάι. Από την πορτογαλική Ρίο Άβε κι από την ολλανδική Βίλεμ, στην οποία όπως θυμόμαστε είχε παίξει ενάμιση χρόνο, από το Γενάρη του 2019 έως το καλοκαίρι του 2020.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.