Αρης - Αμβούργο 3-4: Έπαιξε όσο... άντεξε!

Αρης - Αμβούργο 3-4: Έπαιξε όσο... άντεξε!

bet365

Για ένα ημίχρονο ο Άρης μάλλον ήταν ανώτερος των προσδοκιών απέναντι στο Αμβούργο αλλά η αγωνιστική πτώση στο δεύτερο μέρος οδήγησε στην ήττα από τη γερμανική ομάδα με 4-3 στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του στην Αυστρία.

Τηρουμένων των συνθηκών και των περιορισμένων επιλογών που προσφέρει το ρόστερ, ο Άρης είχε καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο – στο τέλος του οποίου προηγήθηκε με 3-2 – αλλά η εικόνα του ήταν αντιστρόφως ανάλογη στο δεύτερο. Προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά κι εκεί το κενό στον άξονα της μεσαίας γραμμής ανέδειξε ακόμη περισσότερο τα αμυντικά προβλήματα.

Παρά τον περιορισμό των επιλογών, ο Χερμάν Μπούργος μάλλον έδειξε ότι φέτος θα παίξει 4-4-2 καθώς άρχισε το παιχνίδι με τους Λούις Πάλμα, Χατζηιώαννου στην κορυφή της επίθεσης και τους Μαντσίνι-Ιτούρμπε στα άκρα. Ελλείψει άλλου, ο Ματέο Γκαρσία ήταν κεντρικός χαφ δίπλα στον Ντουκουρέ ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν.

Λάθη επί λαθών και 3-2 σε 35 λεπτά!

Αν για τον Άρη υπήρχε το ελαφρυντικό του πρώτου αγώνα προετοιμασίας και του συρρικνωμένου ρόστερ για το Αμβούργο μάλλον δεν ίσχυε το ίδιο γι’ αυτό που έγινε στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Αυτό το ρεσιτάλ λαθών το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ακόμη πιο ευρύ σκορ από το 3-2! Ο Άρης διατήρησε την πίεση από ύψος της περιοχής του αντιπάλου επενδύοντας στην αφέλεια των αμυντικών της γερμανικής ομάδας αλλά και του… γκαφατζή τερματοφύλακα Ματέο Ραμπ ο οποίος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (όπου απομακρύνθηκε αρκετά από την εστία του) είδε με ανακούφιση την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του. Αυτό δεν έγινε βέβαια στο 4ο λεπτό όταν ο Ιτούρμπε αξιοποίησε αμυντικό λάθος και πλάσαρε σε κενή εστία (1-0), ενώ στο 10’ ήταν η σειρά του Ντάνιελ Μαντσίνι να αξιοποιήσει το λάθος του Γερμανού τερματοφύλακα (2-1).

Είχε μεσολαβήσει το λάθος του Εμπακατά ο οποίος άφησε κενή τη δεξιά πλευρά της άμυνας και στην πρώτη αντεπίθεση του το Αμβούργο βρήκε γκολ με τον Κλάτζελ. Ο Μάρβιν Πίρσμαν τα έκανε όλα μέσα σε 15 λεπτά καθώς το δικό του αυτογκόλ έδωσε τη δυνατότητα στο Αμβούργο να ισοφαρίσει στο σκορ (2-2, στο 21’) αλλά στο 35’ ήταν στην πλάτη της άμυνας μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2.

Τι έδειξε στο πρώτο ημίχρονο

Αυτό ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου ελλείψει παικτών ο Χερμάν Μπούργος «βάφτισε» κεντρικό χαφ τον Ματέο Γκαρσία βάζοντάς τον δίπλα στον Σέικ Ντουκουρέ κι έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Χατζηιωάννου στην κορυφή της επίθεσης και ο «πιτσιρικάς» δεν τα πήγε άσχημα. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ καθώς είχε τις φάσεις με τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία ενώ αμυντικά, μετά το πρώτο 20πτο είχε μεγαλύτερη σταθερότητα δεδομένων βέβαια των συνθηκών και της εποχής.

Ο τραυματισμός του Ντουκουρέ

Στο 53’ ο Άρης έχασε τον μοναδικό αμυντικό χαφ που διαθέτει καθώς ο Σέικ Ντουκουρέ δέχθηκε ένα χτύπημα από τον Ράις (σ. σ. έκανε δύο αντιαθλητικά χτυπήματα, το δεύτερο στον Λούις Πάλμα) στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο. Κι έτσι ο Πάπε Σέικ Ντιόπ πήρε το βάπτισμα του πυρός. Μάλιστα η εικόνα του έμπειρου μέσου να μην μπορεί να πατήσει το πόδι του στο χόρτο σήμανε συναγερμό στις τάξεις του Άρη λόγω και του βαρύ ιατρικού μητρώου του ποδοσφαιριστή.

Ανατροπή σε ένα λεπτό

Το Αμβούργο έκανε ανατροπή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς στο 58’ – σε μια φάση η οποία άρχισε από κακή αμυντική συμπεριφορά του Εμπακατά, συνεχίστηκε από την αδυναμία του Φαμπιάνο στο να απομακρύνει και ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Κενινγκσντόρφερ (3-3). Οι Γερμανοί έκλεψαν την μπάλα με τη σέντρα του Άρη και ο Αμαέτσι με σουτ από το ύψος της περιοχής απέκτησαν το προβάδισμα (4-3, 59’). Μάλιστα θα μπορούσαν να το είχαν διευρύνει καθώς στα τέσσερα λεπτά που ακολούθησαν είδαν δύο φορές την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι.

Γενικώς ο Άρης δεν είχε συνοχή αλλά και σωστό τρόπο λειτουργίας στο δεύτερο ημίχρονο. Έδειξε αποδιοργανωμένος με μεγάλο πρόβλημα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αδυναμία στο κράτημα της μπάλας και φυσικά αμυντικά κενά. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Σέικ Ντουκουρέ οι «κίτρινοι» είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς ο Γερμανοί έχοντας καλύτερη φυσική κατάσταση έκαναν το παιχνίδι τους και ήταν πιο απειλητικοί.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα 46’ Σιαμπάνης), Εμπακατά, Φαμπιάνο (69’ Χρυσόπουλος), Μπράμπετς, Πίρσμαν (46’ Μαρμαρίδης), Ντουκουρέ (53’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (73’ Μαντσίνι), Ιτούρμπε (63’ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου (46’ Παναγίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα