ΑΕΚ: Θεωρητικά επιτυγχάνεται αναβάθμιση, όλα στο χορτάρι!

ΑΕΚ: Θεωρητικά επιτυγχάνεται αναβάθμιση, όλα στο χορτάρι!

ΑΕΚ: Θεωρητικά επιτυγχάνεται αναβάθμιση, όλα στο χορτάρι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τη σημασία της προσθήκης Γιόνσον έπειτα από το deal και με Γκατσίνοβιτς για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, εστιάζει στα στόπερ και έχει υστερόγραφα...

Όταν αποκαλύπταμε την προηγούμενη εβδομάδα την άφιξη του Γενς Γιόνσον στην Αθήνα, για λογαριασμό της ΑΕΚ η οποία είχε προγραμματίσει τα πάντα για τον διεθνή Δανό, τη σύντροφό του (το σκυλάκι τους) και τον ατζέντη του, υπογραμμίζαμε το πόσο σημαντικό και καθοριστικό ήταν το συγκεκριμένο βήμα για να επιτευχθεί το deal μεταξύ των δυο πλευρών. Άσχετα με το τι έκανε επισήμως η Ένωση, πολύ καλά κάνει έπραξε για να εξασφαλιστεί και εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, κοινώς τη δουλειά μας, αποδείχτηκε εκείνο το ταξίδι σημείο κλειδί σύμφωνα και με όσα μαθαίνουμε από τον ατζέντη του για να πειστεί!

Στα οικονομικά τα είχε βρει σε όλα με την ΑΕΚ προτού μπει στο αεροπλάνο για να 'ρθει στην Ελλάδα. Το ίδιο και στη χρονική διάρκεια. Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο γνωρίζαμε από τον περασμένο Γενάρη ότι είχε ενδιαφερθεί η Ένωση και επέστρεψε -όπως αποκάλυψε η «Ώρα των Σπορ»- το καλοκαίρι... Η υπόθεση προχώρησε και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Ένωσης, στην κυρία (μη γράφω ονόματα όλοι γνωρίζουν στο club και ας μη συνιστά δική τους υπάλληλο) που τους πήρε... στην πλάτη της και τους βοήθησε σε οτιδήποτε χρειάστηκαν στην παραμονή τους στη χώρα μας.

Έγινε σωστή δουλειά, με έξυπνη (και όχι να σε... πνίγει) προσέγγιση, αναδεικνύοντας την επιθυμία του club στον διεθνή Δανό άσο να τον αποκτήσει, να πιστέψει σε αυτόν και να χτίσει, διότι αυτά επιβεβαιώνουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που υπήρχε στην ατζέντα της ΑΕΚ από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο (που έτρεχαν τα μεταγραφικά Παπαδημητρίου – Κονέ, έτσι κι έσπασαν τα ονόματα των Βιτάο – Γιόνσον και του... διαχρονικού Πλάνιτς τη στιγμή που για άλλους δεν κυκλοφορεί ούτε το... ψευδώνυμο και το παρατσούκλι).

Οι αγωνιστικές πληροφορίες που συγκεντρώνουμε εύκολα -το 2022- για αυτόν με δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δύναται να κάνει τη διαφορά στη θέση του κόφτη και την έκανε σε μια ομάδα σε πρωτάθλημα σημαντικό όπως είναι αυτό της La Liga. Δυνατός, με ένταση στο παιχνίδι του, καλή πρώτη πάσα αλλά όχι σπουδαία πράγματα και δυνατότητες με την μπάλα στα πόδια, έξυπνος, γρήγορος και άμεσος, ο ιδανικός για τη θέση «6» και την αντικατάσταση του Σιμόες. Την ίδια ώρα θυμίζουμε ότι για τα χαφ έχει αποκτηθεί -και τη θέση του «8» (είτε στο 4-3-3 είτε στο 4-2-3-1) ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο οποίος μπορούμε να σημειώσουμε ότι συνιστά τον αντί-Σάκχοφ και αν βάλουμε και τα πλέι οφ (και) αντί-Κριχόβιακ.

Να κουμπώσει με τον «Γκάτσι»...

Ο Γκατσίνοβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ

Θαρρώ πως θεωρητικά, με μια ματιά που λέμε ρε παιδί μου, στις θέσεις αυτές επιτυγχάνεται αναβάθμιση σε επίπεδο προοπτικής και δεδομένων που έχουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο χορτάρι διότι και πέρυσι αυτό συνέβη και δη με περιπτώσεις παικτών όπως ο Λε Ταλέκ, αλλά στο γήπεδο αποδείχτηκε κάτι εντελώς διαφορετικό, με την ανοχή και βοήθεια των ανθρώπων του club που αντί να απογειώνουν τους ποδοσφαιριστές καταφέρνουν και τους ισοπεδώνουν και τελικά η ΑΕΚ βγαίνει ζημιωμένη από αυτή τη διαδικασία και ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής.

Διότι με τόσο γεμάτες χρονιές, για παράδειγμα, που ήρθε ο Γάλλος μέσος πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και σημαντικές επιτυχίες σε Σερβία και Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και στην πατρίδα του και το γαλλικό πρωτάθλημα, δεν γίνεται να 'ρχεται στην ΑΕΚ και την Ελλάδα και να... αγνοείται! Απλά ΔΕΝ γίνεται... Κάτι λάθος -ως συνήθως- κάνουν στην Ένωση και ελπίζω με τόσες -ουσιαστικές και σημαντικές- αλλαγές να φτάσουν επιτέλους να το διορθώσουν! Διότι θα είναι κρίμα και άδικο για την προσπάθεια που γίνεται, μα περισσότερο για τον κόσμο της ομάδας.

Επιπλέον καλό νέο είναι πως στη λίστα τη σχετική με τις περιπτώσεις υποψήφιων στόχων για την ενίσχυση της ΑΕΚ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι συγκεκριμένοι δυο, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, ήταν στην πρώτη θέση για αυτή του κόφτη και εκείνη του εσωτερικού, ή δημιουργικού μέσου. Η τρίτη περίπτωση που είναι επίσης το όνομά του στην κορυφή της λίστας είναι αυτή του Πινέδα που αποτελεί και τον εκλεκτό του Ματίας Αλμέιδα. Αν καταφέρουν να πετύχουν το τρία στα τρία στα χαφ, εκτός των άλλων, θα πρόκειται για μια γραμμή -τη μεσαία- όπου με τη νέα σεζόν θα έχεις νέα πρόσωπα για τις θέσεις των βασικών...

Γενικότερα σημαντική ενίσχυση αν συνυπολογίσουμε πως για εκεί σε ένα πιθανό 4-3-3 μπορούν να υπολογίζονται πίσω απ' αυτούς (και εφόσον αποκτηθεί και ο Πινέδα που δεν το γνωρίζουμε) οι: Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γαλανόπουλος (και με αστερίσκο ο Φράνσον). Νομίζω αρκετά καλά και γεμάτα για... μιάμιση διοργάνωση επί της ουσίας. Αρκεί βέβαια να γίνει σωστή δουλειά, να μας βγει ο Αλμέιδα που είναι το «Α» και το «Ω» όλης της σεζόν (και των επόμενων). Διότι στο τέλος της ημέρας, όσους παικταράδες και να φέρεις, αν δεν γίνουν σύνολο, μια ομάδα, ένα καλό ανταγωνιστικό γκρουπ, δεν θα δούμε ...κιτρινόμαυρη μέρα!

Ο Αλμέιδα στα γραφεία της ΑΕΚ

Υγ: Εξίσου σημαντικό είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει απόλυτα ενεργό ρόλο στις μεταγραφές με άμεση επαφή με τους υποψήφιους στόχους. Μίλησε με Γκατσίνοβιτς, είχε επαφή με τον Γιόνσον και από κοντά όταν ήρθε, έχει κάνει κουβέντα με άλλους. Απαιτεί με σωστό τρόπο να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να αφορά την όποια διαπραγμάτευση και δεν εστιάζω στο οικονομικό... Το ήθελε πολύ το δίδυμο Γιόνσον – Γκατσίνοβιτς και δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο περισσότερο επιθυμεί την τριπλέτα με Πινέδα... Γενικά όμως και από την εισήγησή του για τους κεντρικούς αμυντικούς, δυο για βασικούς, καταλαβαίνει κανείς ότι ξέρει τι είδε... Είναι η μεγάλη μας ελπίδα ο Αργεντινός τεχνικός και δείχνει τρελή επιθυμία και προσήλωση για να φτάσει να πετύχει. Ας μας δώσει και λίγο... σπρώξιμο όταν χρειαστεί η τύχη διότι μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League δεν μας έχει δώσει ούτε τον... πυρετό της!

Υγ2: Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένουμε και την παρουσίαση του κόουτς. Ο Ματίας Αλμέιδα θα μας μιλήσει την Κυριακή μετά την προπόνηση και θαρρώ θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα σε αυτή τη κουβέντα γύρω από το τι να περιμένουμε να δούμε σε αγωνιστικό επίπεδο. Τι σκέφτεται να παίξει και πώς... Πολλά! Είναι σημαντικό πως έχει ήδη σωστή... τζούρα από καθημερινότητα Ελλάδας και ΑΕΚ οπότε θα μπορεί να μας πει παραπάνω πραγματάκια από ότι τα συνηθισμένα. Τη στιγμή που πάντα είναι σημαντικό και όμορφο να γνωρίζεις τέτοιες σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες...

Υγ3: Είπαμε ευτυχώς τελείωσε ο Μαρκ Κλάντεμπεργκ, όχι επειδή δεν τον θέλαμε μόνο, κύρια διότι θα έπεφτε... ψαλίδι σημαντικό στα λεφτά που θα έπαιρνε και δεν... έβγαινε με αποτέλεσμα να επιλέξει νέο -άκρως τουριστικό όλως τυχαίως- προορισμό: την Αίγυπτο. Το θέμα είναι τι θα μας φέρουν διότι το έχουμε δει το έργο και με τους ξένους αρχιδιαιτητές και ποτέ -ευτυχώς- δεν είχε κιτρινόμαυρο φόντο, ποτέ όμως... Όσο για τον Λουτσέσκου και τη... καραμέλα του δεν πειράζει τόσο μπορεί και ο γιατρός μας έχει πει να του λέμε σε όλα «ναι». Πήγε η ομάδα του σε ότι δικαστήριο υπήρχε ΜΠΑΣ και το πάρει στα χαρτιά και το κλέψει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, το έχασε ΚΑΙ εκεί που το διεκδίκησε (όπως και στο χορτάρι) και λέει για κλοπές. Για μένα, όπως αρέσκεται να λέει εκείνος, είναι προπονητάρα που δουλεύει στη Serie A που τον ήθελαν, τι όχι; Τέλος πάντων.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...