Άρης: Η εβδομάδα «κλείνει» με πολλές εκκρεμότητες

Άρης: Η εβδομάδα «κλείνει» με πολλές εκκρεμότητες

Άρης: Η εβδομάδα «κλείνει» με πολλές εκκρεμότητες

bet365

Ο Άρης έχει αρκετές ανοιχτές μεταγραφικές υποθέσεις και εκκρεμότητες που απαιτείται να διευθετηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου θα αρχίσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Σε λιγότερο από 48 ώρες η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει για την Αυστρία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τη διεξαγωγή τριών φιλικών αγώνων απέναντι σε Αμβούργο (1/7), Γάνδη (4/7) και Άρη Λεμεσού (7/7). Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των μεταγραφών πριν την αναχώρηση της αποστολής, φαίνεται όμως ότι αυτός ο στόχος είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Εκτός κι αν στο 24ώρο που μεσολαβεί καταφέρει ο Άρης να λύσει εκκρεμότητες και φτάσει στο σημείο τακτοποίησης όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών ούτως ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων παικτών.

Στις εκκρεμότητες βρίσκεται η υπόθεση του Πάπε Σέικ Ντιόπ ο οποίος έχει συμφωνήσει σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η ημερομηνία άφιξής του στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης έχει συμφωνήσει και με τον Ραφαέλ Καμάτσο, φαίνεται όμως ότι αυριανή (27/6) συνάντηση της πλευράς του παίκτη με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας (έχει τα δικαιώματά του έως το καλοκαίρι του 2024) είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της υπόθεσης. Κατά τους Πορτογάλους, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ως προς τον τρόπο «μοιρασιάς» του συμβολαίου, δηλαδή πόσο θα καλύψει ο Άρης και πόσο η Σπόρτιγκ από τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να εισπράξει ο 22χρονος winger την ερχόμενη σεζόν. Εκτιμάται όμως ότι αυτό το deal δεν θα χαλάσει.

Εκκρεμεί και η περίπτωση του 27χρονου Λούκας Αϊχάδο. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας είναι η βασική επιλογή του Άρη για τη συγκεκριμένη πτέρυγα αλλά έχει δέσμευση με την Οβιέδο έως το καλοκαίρι του 2023. Οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσο είναι στο πλάνο της ισπανικής ομάδας την ερχόμενη σεζόν, σίγουρα όμως πρόκειται για μια υπόθεση η οποία για να προχωρήσει είτε θα πρέπει η Οβιέδο να δώσει την ελευθέρας στον παίκτη είτε να ικανοποιηθεί οικονομικά από τον Άρη.

Ο Καμαρά

Ο Καμαρά και ο φορ που έρχεται…

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό εντός του επόμενου 24ώρου, αυτομάτως θα μεγαλώσει η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης του Άρη. Εμμέσως πλην σαφώς ο Θόδωρος Καρυπίδης προανήγγειλε ότι ο αντικαταστάτης του Μαυριτανού φορ είναι… Βρετανός υπό την έννοια ότι έχει θητεία στα Πρωταθλήματα του νησιού και ήδη είναι γνωστό ότι ο βασικός στόχος είναι ο Αντρέ Γκρέι. Παράλληλα αναπτύχθηκε φημολογία περί ενδιαφέροντος του Άρη για τον Τούρκο Τσενκ Τοσούν, στην πραγματικότητα όμως ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει απασχολήσει τους «κίτρινους» για λόγους οι οποίοι δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τον οικονομικό παράγοντα αλλά και με το «βαρύ» ιατρικό μητρώο του παίκτη.

Στις εκκρεμότητες συμπεριλαμβάνεται και μια τελευταία συζήτηση που πρόκειται για να γίνει με τον Χαβιέρ Ματίγια. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι πρόσφατα ο Ισπανός μέσος μίλησε με τον Χερμάν Μπούργος, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αργεντίνου τεχνικού και στην τελική κουβέντα που θα έχει (πιθανότατα με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αγησίλαο Τουμαζάτο) θα φανεί αν μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα των 100.000 ευρώ που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Ο Μπεναλουάν και η αποδέσμευση των 800.000 ευρώ

Στο μεταξύ η επανεξέταση του ενδεχομένου παραμονής του Γιόχαν Μπεναλουάν μάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν βρουν υποστηρικτική λύση για το κέντρο της άμυνας η οποία ανταποκρίνεται στα οικονομικά και αγωνιστικά κριτήρια που είχαν θέσει. Η παραμονή του Γαλλοτυνήσιου στόπερ δεν έχει «κλειδώσει» αλλά και μόνο το γεγονός ότι συζητείται εκ νέου, δείχνει τις δεύτερες σκέψεις τους καθώς αρχικά είχε απορριφθεί κάτι σχετικό σενάριο.

Ο Μπεναλουάν

Παράλληλα όμως καλούνται να βρουν λύσεις και στα συμβόλαια που υφίστανται δίχως να υπολογίζονται οι παίκτες. Μη συμπεριλαμβανομένου του Αμπουμπακάρ Καμαρά, μέσα από τις μη ανανεώσεις αλλά και λύσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών οι «κίτρινοι» αποδέσμευσαν περί των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Θέλουν όμως να εξοικονομήσουν επιπλέον 800.000 ευρώ και αφορά τα συμβόλαια των Λούμορ, Ντένις και φυσικά του Ιζέτ Χαΐροβιτς. Κανείς από τους τρεις δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο της ερχόμενης σεζόν κι αν ένας από αυτούς καταφέρει να βρει θέση (σ. σ. Λούμορ) ουσιαστικά θα γίνει εξ’ ανάγκης. Αυτή τη στιγμή, η υπόθεση αποδέσμευσης των τριών δεν αποτελεί προτεραιότητα – πολλώ δεν μάλλον από τη στιγμή που το ρόστερ είναι ελλιπές – σαφέστατα όμως απαιτείται να βρεθεί λύση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα