Ριντ - Ολυμπιακός 2-0: Ξεμούδιασμα με το... αριστερό!

Ριντ - Ολυμπιακός 2-0: Ξεμούδιασμα με το... αριστερό!

bet365

Με ήττα κόντρα στη Ριντ (2-0) ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει χρόνο και σε βασικούς και σε αναπληρωματικούς και σε ... υπό δοκιμή, βγάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα. Νέο φιλικό, πιο δυνατό, το Σάββατο (7μμ) με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Με ήττα ξεκίνησε τις φιλικές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός στην Αυστρία. Απέναντι στη Ριντ οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με σκορ 2-0 με τους Αυστριακούς να κάνουν το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι. Πολλές οι αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και διαφοροποιήσεις σε συστήματα από τον Μαρτίνς με τον Παπέ Σισέ ως αριστερό μπακ και τον Μπαγκαλιάνη δεξί αλλά και τον Αγκιμπού Καμαρά ως οκτάρι. Νέο φιλικό το Σάββατο με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (19.00).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το φιλικό με τη Ριντ με μία 11άδα στην οποία τουλάχιστον πέντε παίκτες είναι υπό καθεστώς αξιολόγησης. Δηλαδή αυτοί ήταν οι Κρίστινσον, Κούτρης, Ανδρούτσος, Φαντινγκά και Ραντζέλοβιτς. Οι 11 του Μαρτίνς ήταν οι: Κρίστισον, Μπα, Μανωλάς, Κούτρης, Ανδρούτσος, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί. Ένα σχήμα περισσότερο 4-2-3-1 με τον Καρβάλιο πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα... φτερά τους Φαντινγκά και Ραντζέλοβιτς. Στον άξονα εξάρι ήταν ο Κανέ και οκτάρι ο Φαντινγκά.

Πρώτο μέρος με λίγες φάσεις, οι περισσότερες του Ολυμπιακού

Στο α' μέρος ειδικά στο ξεκίνημά του ο ρόλος του... ξεμουδιάσματος ήταν σε πρώτο πλάνο και για τις 2 ομάδες και ενώ ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες την προετοιμασία του. Ο Ολυμπιακός έχοντας τον Αγκιμπού Καμαρά ως οκτάρι δίπλα στο εξάρι Κανέ και τους Φαντινγκά και Ραντζέλοβιτς στα άκρα απείλησε περισσότερο.

Η πρώτη τελική ήταν με σουτ του Ραντζέλοβιτς. Στο 29' μετά από κλέψιμο του Κανέ και ωραία ατομική ενέργεια του Φαντιγκά, ο Ελ Αραμπί έστρωσε για τον νεαρό που από καλή θέση μέσα από τα αντίπαλα καρέ σούταρε άουτ.

Στο 36' ο Καρβάλιο έστρωσε ωραία στον Κούτρη που σούταρε με δύναμη αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 40' ο Καρβάλιο είχε ένα καλό φάουλ που αποκρούστηκε δύσκολα. Μέσα σε αυτές τις φάσεις υπήρξαν και δύο κεφαλιές του Ελ Αραμπί. Η Ριντ είχε ουσιαστικά μία απειλή σε μία φάση με ένα σουτ έξω.

Το πέναλτι του Ουσεϊνού Μπα και η αλλαγή από 4-2-3-1 σε 4-4-2 και το 2-0

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία φάση όπου ο Ουσεϊνού Μπα έβαλε το χέρι του σε πλάτη αντιπάλου και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Πιθανώς τραβηγμένη υπόδειξη ωστόσο ο Αφρικανός έδωσε το... πάτημα στον διαιτητή για να υποδειχθεί πέναλτι με την κίνησή του. Στο 55' ο Μονσχάιν έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα. Στη συνέχεια ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα και μαζί και το σύστημά του καθώς από 4-2-3-1 πήγαμε στο 4-4-2 με τον Παπέ Σισέ αριστερό μπακ και τον Μπαγκαλιάνη δεξιά (στο δεξί άκρο της άμυνας) και τους Χασάν και Τικίνιο στην επίθεση.

Στο 62' μπήκαν οι Μπαγκαλιάνης, Παπέ Σισέ, Παπαδόπουλος, Σωκράτης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Χασάν πέρασαν στις θέσεις των Μπα, Μανωλά, Κούτρη, Ανδρούτσου, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί. Στο 68' η Ριντ βρήκε και 2ο γκολ από αμυντική αδράνεια και αδυναμία των Μαντί Καμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλου να διώξουν τη μπάλα (σε φάση που ξεκίνησε από δεξιά πλευρά του Μπαγκαλιάνη). Ο σκόρερ ήταν ο Νουτζ. Ο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι και τον Ντιμπί Κεϊτά για να πάρει θέση στην επίθεση.

Στο 78' ο Παπέ Σισέ είχε ένα σουτ πολύ έξω. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει με τους Τικίνιο και Χασάν σε τουλάχιστον δύο φάσεις αλλά δεν έβγαλε γκολ. Το ζητούμενο βέβαια σε αυτή τη φάση για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι να βγάλει συμπεράσματα.

Ο Κούτρης το πιο θετικό πρόσημο από τους υπό... τσεκάρισμα παίκτες

Σε σχέση με τα πρόσωπα που τσεκάρονται από τον Μαρτίνς ο Κούτρης είναι εκείνος που παρουσίασε τα πιο καλά δείγματα όσο έπαιξε. Ο Ραντζέλοβιτς δεν βοήθησε ανάλογα δημιουργικά και επιθετικά, ο Φαντινγκά είναι καλός τεχνίτης αλλά κρατάει πολύ τη μπάλα στα πόδια του και ο Ανδρούτσος δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως ξεχώρισε. Σε σχέση με τα πρόσωπα που δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν θετικός τακτικά και αμυντικά και ως προς το πρέσινγκ του, απλά δεν του βγήκε τόσο το ματς δημιουργικά και επιθετικά. Σε σχέση με τους παίκτες του β' μέρους οι Βαλμπουενά και Μαντί Καμαρά έβγαλαν την περισσότερη διάθεση. Συνολικά πάντως το α' μέρος του Ολυμπιακού ήταν πιο καλό από το β' ημίχρονο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος (Μπαγκαλιάνης), Μπα (61′ Παπαδόπουλος), Μανωλάς (61′ Παπασταθόπουλος), Κούτρης (61′ Σισέ), Κανέ (61′ Εμβιλά), Α. Καμαρά ((61′ Μ. Καμαρά), Φαντιγκά (75′ Κεϊτά), Καρβάλιο (61′ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (61′ Χασάν) και Ελ Αραμπί (61′ Τικίνιο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα