ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει να προσθέσει ένταση με τον καθαρό «κόφτη» Γενς Γιόνσον

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει να προσθέσει ένταση με τον καθαρό «κόφτη» Γενς Γιόνσον

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει να προσθέσει ένταση με τον καθαρό «κόφτη» Γενς Γιόνσον

bet365

Το Gazzetta ρώτησε στην Κάντιθ για τον Γενς Γιόνσον και για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, τα οποία και προφανώς έκαναν τον Ματίας Αλμέιδα να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου η ΑΕΚ να προχωρήσει τις επαφές μαζί του.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενς Γιόνσον μαζί με τον ατζέντη του, Μίκελ Μπεκ, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Gazzetta. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία μεταξύ της ΑΕΚ και του 29χρονου Δανού χαφ. Απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες κρίθηκε προτιμότερο να συζητηθούν στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει το deal. Κάτι που επιβεβαιώνουν απόλυτα με τη σειρά τους και οι Δανοί.

Φυσικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπογραφή ακόμα δεν μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένη συμφωνία. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ο Γιόνσον είναι κοντά στο να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ στην εποχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όντας ο ένας από τους δύο τουλάχιστον χαφ που θέλει να προσθέσει στο ρόστερ ο Ματίας Αλμέιδα.

Ποια είναι ωστόσο τα στοιχεία που έκαναν τον 48χρονο Αργεντινό τεχνικό της Ένωσης να ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει η περίπτωση του Γιόνσον; Το Gazzetta ρώτησε στην Κάντιθ, στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια ο 29χρονος Δανός μέσος και πήρε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το στυλ παιχνιδιού του.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Γιόνσον υπέγραψε ως ελεύθερος από την τουρκική Κόνιασπορ στην ισπανική ομάδα ως... άγνωστος καθώς δεν είχε καταγράψει μέχρι τότε ούτε μια συμμετοχή με την Εθνική Δανίας. Γι' αυτό και το... μπαμ στην εξαιρετική πρώτη του χρονιά με την Κάντιθ ήταν μεγάλο, καθώς όλοι μιλούσαν για μια από τις καλύτερες μεταγραφές στη La Liga όπως εξελίχθηκε και δίχως να το περιμένει κανείς.

Ο Γιόνσον, σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της Κάντιθ, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της τη σεζόν 2020-2021. Ένας κλασικός «κόφτης», ένα καθαρό 6άρι, άριστος στο τακτικό κομμάτι και δυνατός στην ανάκτηση της μπάλας με πολλή ένταση στο παιχνίδι του. Συγκεντρωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δουλευτεράς που έβγαζε πάθος και ενέργεια στο ανασταλτικό σκέλος. Στοιχεία που ο Αλμέιδα έψαχνε για να βάλει στη μεσαία γραμμή της νέας ΑΕΚ που θέλει να χτίσει.

Από την άλλη το δημιουργικό κομμάτι του Γιόνσον, όπως αναφέρουν και στην Ισπανία, δεν είναι το δυνατό του σημείο. Διαθέτει γρήγορη σκέψη, έχει σχετικά καλή πρώτη πάσα, αλλά δεν αποτελεί χαφ που μπορεί να πάρει στις πλάτες του μεσοεπιθετικά από τον άξονα την ομάδα του και να σκοράρει με ευκολία. Τα αμυντικά του χαρακτηριστικά, όμως, και οι εμφανίσεις του την πρώτη του σεζόν στη La Liga δεν είναι τυχαίο ότι τον έφεραν στην Εθνική Δανίας, με την οποία μέχρι σήμερα μετράει πέντε συμμετοχές.

Η φετινή δεύτερη σεζόν του στην Κάντιθ βέβαια δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη με την πρώτη. Από κάποιο σημείο και μετά έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος, ενώ στα μέσα της σεζόν προέκυψε και η αλλαγή προπονητή που σίγουρα επηρέασε και αυτή από τη μεριά της. Ο Γιόνσον δεν απολάμβανε την ίδια εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός ότι ήδη είχε υπάρξει και μια κρούση γι' αυτόν από τη Βαλένθια.

Ο Γενς Γιόνσον με την Κάντιθ

Η δυναμική του στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο, είναι αυτή που κέρδισε την ΑΕΚ και έκανε τον Αλμέιδα να δώσει το «ok» για να προχωρήσει η περίπτωσή του και μένει πλέον να φανεί αν ολοκληρωθεί με την παρουσία του Γιόνσον στην Αθήνα πλέον. Γενικότερα τον 29χρονο Δανό παίκτη συνοδεύουν καλά λόγια σε θέμα χαρακτήρα και επαγγελματισμού, με τους Ισπανούς να κάνουν λόγο για έναν τυπικό κλειστό Βορειοευρωπαίο, που ήταν απόλυτα προσηλωμένος στη δουλειά του.

Ο Γιόνσον υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Άαρχους το 2011 με την οποία σε πέντε χρόνια πραγματοποίησε 120 συμμετοχές, με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Το 2016 μετακινήθηκε στην Κόνιασπορ, η οποία πλήρωσε 350.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Βασικό γρανάζι και στον άξονα της μεσαίας γραμμής της τουρκικής ομάδας με την οποία μέτρησε 119 συμμετοχές, με έξι γκολ και τρεις ασίστ. Στην Κάντιθ την τελευταία διετία είχε συνολικά 61 εμφανίσεις και μια ασίστ.

Σύμφωνα με το Wyscout στην τελευταία του σεζόν στην Κάντιθ είχε στο ανασταλτικό κομμάτι μέσο όρο ανά ματς 8 ανακτήσεις μπάλας, 5,7 κοψίματα κερδίζοντας το 62,5% των αμυντικών διεκδικήσεων και το 59,2% των εναέριων μονομαχιών ανά παιχνίδι. Δημιουργικά, επιχειρούσε 6 προωθητικές μπαλιές σε κάθε παιχνίδι μέσο όρο με 74% επιτυχία, ενώ συνολικά είχε 82,5% σωστές μεταβιβάσεις.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα