ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι νέοι προπονητές σε K19, K17, K15

ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι νέοι προπονητές σε K19, K17, K15

Γιώργος Μανταίος
ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι νέοι προπονητές σε K19, K17, K15

bet365

Έκλεισαν όλες οι θέσεις στο staff των ακαδημιών της ΑΕΚ με μια τελευταία εξέλιξη που δημιουργεί «ντόμινο» και στον Παναθηναϊκό


Εποχή Ηλία Κυριακίδη στις Ακαδημίες της ΑΕΚ και τα πρώτα δείγματα γραφής άρχισαν να φαίνονται. Το οργανόγραμμα ενόψει της νέας σεζόν έκλεισε πριν ακόμα παίκτες και προπονητές φύγουν από τα Σπάτα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με την επιστροφή τους, που είναι προγραμματισμένη μετά τα μέσα Ιουλίου (ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ) όλα θα είναι τακτοποιημένα ενόψει της προετοιμασίας, χωρίς εκκρεμότητες.
Οι αλλαγές είναι δραστικές και το gazzetta έχει το πλήρες ρεπορτάζ. Κυριότερη απ΄όλες είναι το γεγονός ότι αλλάζουν όλοι οι προπονητές των τμημάτων Super League.


Ξεκινώντας από την Κ19 το πολύ δύσκολο έργο της «επανεκκίνησης» αναλαμβάνει ο Γενναίος Καραχάλιος. Για την «προαγωγή» του έπαιξε ρόλο η εντυπωσιακή παρουσία της περσινής Κ17, που πήρε την πρώτη θέση στο νότιο όμιλο, μπροστά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ωστόσο ηττήθηκε από τον Άρη στον ημιτελικό του Final Four. Βοηθός του θα είναι ο Άρης Σχίζας, ο οποίος επίσης προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με την Κ13.
Η ΑΕΚ όπως είναι γνωστό δεν «κατέβασε» πέρσι ομάδα Κ19, με την ευθύνη να βαραίνει σε απόλυτο βαθμό δύο στελέχη που δεν βρίσκονται πλέον στον σύλλογο. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να δοθεί πίστωση χρόνου και η ομάδα να στελεχωθεί στηριχθεί κυρίως από τα παιδιά της περσινής Κ17, με κάποιους γεννηθέντες το 2004 που είχαν παραχωρηθεί σε τοπικά σωματεία υπό τη μορφή δανεισμού, ενώ θα γίνουν και λίγες προσθήκες από το scouting. Ήδη μαθαίνουμε ότι αποκτήθηκε ο Φώτης Χαχούλης (2004), με 9 συμμετοχές στην περσινή πρωταθλήτρια Κ19 του Παναθηναϊκού.

Στην Κ15 ο Φώτης Παπαπαναγής αναλαμβάνει ακόμα μία Mission Impossible! Η φουρνιά των 2008 της ΑΕΚ δεν θεωρείται καλή, όμως το ίδιο συνέβαινε και με τους 2007 του Παναθηναϊκού που ο έμπειρος κόουτς οδήγησε στο Final Four της Κ15 τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα βελτίωσε τα περισσότερα από τα παιδιά και έκλεισε την καριέρα του στην Παιανία με θετικό πρόσημο. Η ΑΕΚ του δίνει την ευκαιρία να παραμείνει σε επίπεδο υποδομών Super League και έτσι ο Παπαπαναγής θα γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Γιάννη Χριστόπουλο που θητεύει στις ακαδημίες και των τριών «μεγάλων» του κέντρου, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο Κυριακίδης του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη καθώς συνυπήρξαν έως τις αρχές του 2019 στην Παναχαϊκή.

Αφήσαμε για το τέλος την Κ17 αφού εκεί βρίσκεται το «ζουμί» το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta, η ΑΕΚ ήλθε σε συμφωνία με τον Πέτρο Τασουνίδη, ο οποίος αποχωρεί μετά από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, για να επιστρέψει στα Σπάτα! Στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ είχε τους γεννηθέντες το 2004 όταν βρίσκονταν ακόμα σε επίπεδο Κ15. Στον Παναθηναϊκό εφέτος καθοδήγησε ένα εξαιρετικό γκρουπ (2006) με το οποίο έφτασε έως τον τελικό του πρωταθλήματος ΕΠΣΑ. Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν στελεχωμένη αμιγώς από παιδιά του 2006 που έπαιζαν με αντιπάλους τα «εφηβικά» των υπόλοιπων ομάδων, δηλαδή παιδιά του 2003, του 2004 και του 2005.
Η μετακίνηση Τασουνίδη, εάν επιβεβαιωθεί (καθώς δεν έχουν «πέσει» ακόμα οι υπογραφές), θα δημιουργήσει αλυσιδωτή αντίδραση και στην Παιανία. Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει ο Παπαπαναγής και ο Άγγελος Χόρτσας (Κ11). Εάν φύγει και ο Τασουνίδης, τότε ο τεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Σάμιος θα έχει πολύ δουλειά τις επόμενες εβδομάδες αναζητώντας αντικαταστάτες.
Να σημειώσουμε ότι ο Τασουνίδης είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Elite Youth, ενώ ο Παπαπαναγής κατέχει το UEFA Pro, γεγονός που σημαίνει ότι η ΑΕΚ αναβαθμίζεται και σε επίπεδο πιστοποιήσεων και τυπικών προσόντων που πρέπει να έχουν οι προπονητές, ειδικά όταν ασχολούνται με υποδομές.

Όσον αφορά τώρα τα υπόλοιπα τμήματα της Ένωσης, είναι οριστικό ότι δεν θα δημιουργηθεί εφέτος ομάδα Κ16 αφού το ρόστερ στις ηλικίες 2006 και 2007 είναι περιορισμένο. Υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος για τις ηλικίες Κ14 και κάτω (Κ13, Κ12, Κ11-10) θα είναι ο Στέλιος Ορφανίδης που θα αναλάβει και κάποιο από αυτά τα γκρουπ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα