Μπαλτάκος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε κεντρική διαχείριση»

Newsroom
Μπαλτάκος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε κεντρική διαχείριση»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχολίασε πως η ολιστική μελέτη επιβάλλει την υπάρξη κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στο πρωτάθλημα.

Για τη σημερινή (20/6) συνάντηση που είχε με τους «μικρομεσαίους» της Super League και ευρύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Τάκης Μπαλτάκος στο Metropolis, όπου ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως είναι υποχρέωση να θεσπιστεί η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης:
«Αυτοί ζήτησαν τη συνάντηση. Την κανόνισε ο Αχιλλέας Μπέος και ήρθαν οι υπόλοιποι. Είναι αναγκαίο να γίνει κάτι γιατί είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει κεντρική διαχείριση. Η ολιστική μελέτη προβλέπει κεντρική διαχείριση. Θα γίνει φέτος προσπάθεια και του χρόνου θα αλλάξει. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε κεντρική διαχείριση από την ολιστική μελέτη. Είναι αδύνατον να μπω σε νομική συζήτηση δεν έχω μελετήσει το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρωτάθλημα που ο τελευταίος να παίρνει 20 φορές πάνω από τον τελευταίο. Χωρίς αυτές τις ομάδες δεν γίνεται. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα ενός αγώνα, θα έχουμε αύξηση εσόδων παντού. Μπορούμε να βάλουμε μια υποχρέωση ότι αν θέλεις τηλεοπτικά δικαιώματα να κάνεις ένα μπάτζετ 2-3 φορές πάνω, γιατί έσοδα υπάρχουν και από αλλού».

Αν θα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες για το θέμα: «Δε θα μιλήσω με κανένα. Θα βάλω διατάξεις στο κανονισμό της ΕΠΟ. Θα κάνω απτό που λέει η ολιστική μελέτη. Οι πάντες κόπτονται γι αυτό αλλά το προβλέπει η ολιστική μελέτη».

Για τον νέο αρχιδιαιτητή: «Βγάλαμε μια ανακοίνωση για το θέμα η οποία αναφέρει ότι το συμβόλαιό του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Για ανανεωθεί πρέπει ο πρόεδρος της ΕΠΟ να κάνει εισήγηση, από εκεί να πάει στην ΕΕΑ και από εκεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Εγώ θα κάνω μια εισήγηση η οποία μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Η ΕΠΟ σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA θα διερευνήσει και αλλά ονόματα αρχιδιαιτητών. Μπορεί να είναι ο κ. Κλάτενμπεργκ, μπορεί κάποιος άλλος. Δεν έχω γνώμη για τον Κλάτενμπεργκ. Έχω κάνει τρία ταξίδια από τότε που ανέλαβα, Θα εξετάσουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Ο σκοπός της ΕΠΟ δεν είναι τι θα γίνει στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής αλλά να λήξει κάποια στιγμή η επιτροπεία. Να έχουμε παραγωγή διαιτητών που θα ξέρουν ότι δε θα σταματήσουν σε μια κατηγορία. Αλλιώς δεν θα έχουμε διαιτητές ούτε για τα τοπικά πρωταθλήματα. Η παραγωγική διαδικασία στη διαιτησία είναι αυτή που μας ενδιαφέρει».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα