Ήρθε η ώρα να γραφτούν «πέντε» αλήθειες για το θέμα Φορτούνη στον Ολυμπιακό

Ήρθε η ώρα να γραφτούν «πέντε» αλήθειες για το θέμα Φορτούνη στον Ολυμπιακό

Ήρθε η ώρα να γραφτούν «πέντε» αλήθειες για το θέμα Φορτούνη στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta το θέμα Φορτούνη στον Ολυμπιακό.

Κατά σύμπτωση είχα ερωτηθεί σχετικά πριν λίγο καιρό στο ραδιόφωνο και είχα πει ότι στο σπίτι μου έχω δύο φανέλες ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, που τις φοράνε οι κόρες μου, του Μασούρα και του Φορτούνη. Ελληνόπουλα είναι, καλοί παίκτες είναι, τους γουστάρουμε, αυτών τέλος πάντων τις φανέλες έχω σπίτι για τα παιδιά μου.

Το ξεκίνησα έτσι, ως πρόλογο, γιατί πρέπει να γράψω πέντε πράγματα, πέντε αλήθειες για το θέμα Φορτούνη, χωρίς να προσπαθώ να "στρογγυλεύω" πράγματα. Διότι, λέγονται πολλά αυτό τον καιρό, από τότε που έγραψα ότι είναι εκτός πλάνων του Μαρτίνς και κατ΄ επέκταση εκτός πλάνων του Ολυμπιακού, αλλά σημασία έχει να φιλτράρουμε και να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα.

Και βλέπετε ότι σχεδόν κανείς δεν μπαίνει σε διαδικασία να σχολιάσει το θέμα, επί της ουσίας, πολύ απλά γιατί μοιάζει δύσκολο και περίπλοκο. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω εγώ, που όταν τις προάλλες είχα δει τον Κώστα να κάνει μόλις δύο καλές κινήσεις στην ήττα του Ολυμπιακού (0-1) από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, έσπευσα αμέσως να γράψω άρθρο γι΄ αυτόν και να τον κολακέψω, εδώ...

Τέλος πάντων, υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται, αρκετοί Ολυμπιακοί που έχουν την άποψη ότι ο σύλλογος γενικά και ο προπονητής ειδικά δεν έχουν σεβαστεί και δεν σέβονται και τώρα τον Φορτούνη. Επιτρέψτε μου να γράψω ευθύς εξ αρχής και ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την καμία. Ίσα ίσα, τόσο ο Μαρινάκης και η διοίκηση του κλαμπ, όσο και ο Μαρτίνς έχουν στηρίξει απολύτως τον Φορτούνη εδώ και χρόνια.

Ο Μαρτίνς; Με το που ήρθε πρώτη σεζόν, από τον Φορτούνη δεν ξεκινούσε την ενδεκάδα; Τι συνέβη τη δεύτερη σεζόν, τα ξεχάσαμε; Στο ξεκίνημα ο παίκτης παθαίνει χιαστούς και παρά το σοβαρό τραυματισμό του, με το που γυρίζει στην δράση μέσα Γενάρη ο προπονητής τον βάζει έως το τέλος της σεζόν σε 21 παιχνίδια (!), στα εννιά βασικό και στα 12 αλλαγή. Προσέξτε, ο Ολυμπιακός έπαιζε στα ίσα τότε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ κι ο Μαρτίνς δεν είχε πρόβλημα να το ρισκάρει κι έβαλε σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος στην αρχική ενδεκάδα τον Φόρτου-και αρχές Φλεβάρη κιόλας τον είχε χρησιμοποιήσει 75 λεπτά στο Περιστέρι, σε απολύτως κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (1-0 με γκολ στο 92’). Και τον είχε ακόμη και στην Ευρώπη, αλλαγή στο β΄ ημίχρονο τόσο στο ένα ματς με την Άρσεναλ, όσο και στα δύο με τη Γουλβς. Μεγαλύτερη στήριξη για ένα παίκτη που έρχονταν από χιαστούς, υπάρχει;

Πάμε στην περσινή τρίτη σεζόν. Ο Φορτούνης είχε τις περισσότερες συμμετοχές σε μία σεζόν σε όλη του την καριέρα: 46! Ναι, τις μισές (23) ήταν βασικός και τις άλλες αλλαγή, αλλά αυτό έκρινε ο προπονητής, που με αυτή τη διαχείριση πήρε εν τέλει πολλά πράγματα για την ομάδα από τον παίκτη: εννιά γκολ (κανένα με πέναλτι) και 14 ασίστ…

Φορτούνης

Κι ερχόμαστε στη φετινή σεζόν. Με τη νέα ατυχία του παίκτη το καλοκαίρι, το δεύτερο χιαστό. Την επιστροφή του στην δράση καθυστερημένα, αυτή τη φορά τέλη Φλεβάρη κι όχι μέσα Γενάρη, όπως στον πρώτο χιαστό. Με παρουσία τελικά μόνο σε δύο ματς στον Ολυμπιακό Β και σε τρία στην πρώτη ομάδα. Μπορούσε να παίξει περισσότερο ο Φόρτου; Μπορούσε. Τι έκανε ο ίδιος για να παίξει περισσότερο; Πάντως, δεν έκανε το μάξιμουμ. Και ειλικρινά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες-απλά καταγράφω ότι την παραμονή δύο αγώνων με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ ο παίκτης παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και γι΄ αυτό το λόγο αποκλείστηκε από την αποστολή, ενώ θα ήταν κανονικά μέσα.

Πάμε παρακάτω: Δεν στήριξε ο Μαρινάκης τον Φορτούνη; Ποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό; Ποιος τον έκανε αρχηγό; Ποιος του έδωσε τρία συμβόλαια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο; Ξέρετε πόσα χρήματα έχει στοιχίσει στον Ολυμπιακό ο Φόρτου αυτά τα τρία χρόνια του τελευταίου συμβολαίου του (που έχει ακόμη ένα χρόνο, τον τέταρτο, το 2022-23); Πάνω από 6,5 εκ. Ευρώ!!! Για φέτος, πέρυσι και πρόπερσι. Με δύο σεζόν χιαστούς. Επαναλαμβάνω πάνω από 6,5 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα 5 εκ. Ευρώ τα πήρε ο ίδιος (και τα υπόλοιπα η εφορία). Μιλάμε για τεράστιο ποσό. Πάνω από 6,5 εκ. Ευρώ!!! Για ποιόν Έλληνα παίκτη έχουν δοθεί τέτοια χρήματα σε συμβόλαιο;

Δεν είναι, όμως, μόνο το οικονομικό. Ο Μαρινάκης πάντοτε είχε από κοντά και στήριζε τον Φορτούνη, από τα πιο μεγάλα έως τα πιο μικρά πράγματα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα πρόσφατο: πριν περίπου δύο μήνες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε φωνάξει στο γραφείο του, τους αρχηγούς της ομάδας. Παρότι ο Φόρτου ήταν ουσιαστικά ανενεργός όλη τη σεζόν, τον κάλεσε κι αυτόν, ακριβώς για να του δείξει πώς εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Μόνο που το μεγάλο ζητούμενο με τον Κώστα ήταν πάντοτε το πώς αντιμετώπιζε ο ίδιος τον εαυτό του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν είναι χαρισματικός ποδοσφαιριστής-κατά την γνώμη μου είναι ευλογημένος. Το ζήτημα είναι πόσο δουλεύει και αξιοποιεί αυτό το χάρισμα, την ευλογία. Κι ακόμη κι έτσι όπως είναι τώρα, έχει τη δυνατότητα να βγάλει δύο-τρεις φάσεις σε ένα παιχνίδι και να κάνει τη διαφορά. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα, ένα άλλο κομμάτι της οποίας είναι κάποιες συμπεριφορές του.

Φορτούνης

Ο Μαρινάκης κι ο Μαρτίνς κοίταζαν πάντα να τον προστατεύσουν, από τέτοιες συμπεριφορές. Να μην τον εκθέτουν. Με αποκορύφωμα εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το Φλεβάρη του 2020, που ο Ολυμπιακός το κέρδισε και κλείδωσε το πρωτάθλημα μετά από μια διετία τίτλων σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που η δήθεν εξυγίανση τον είχε κτυπήσει άσχημα. Εκείνη η ημέρα ήταν ιστορική για τον Ολυμπιακό, γιατί σήμαινε την επιστροφή του Ολυμπιακού στο θρόνο του αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και την ώρα που γίνονταν γλέντι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ο Κώστας ήταν σε μία γωνιά στενοχωρημένος επειδή ο προπονητής δεν τον έβαλε να παίξει-την στιγμή κατά την οποία είχε γυρίσει από τους χιαστούς μόλις ενάμιση μήνα πριν…

Να σας θυμίσω ότι τέσσερις ημέρες μετά ο Ολυμπιακός πήγε και κέρδισε 2-1 την Άρσεναλ στο Λονδίνο και την απέκλεισε στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Μαρτίνς να έχει αφήσει εκτός ομάδας τον Φορτούνη...Τον Μαρτίνς που έχει δηλώσει ευθέως σε συνέντευξη του στην Πορτογαλία ένα μήνα πριν από εκείνα τα ματς με τον ΠΑΟΚ και την Άρσεναλ ότι ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τα χέρια του στην Ελλάδα…

Μην την ψάχνετε. Ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο πρόεδρος του κι ο προπονητής του έχουν στηρίξει απολύτως τον Φορτούνη όλα αυτά τα χρόνια. Το μοναδικό λάθος που κατά την άποψη μου έγινε ήταν ότι το κλαμπ δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι την απαίτηση του Ονιεκούρου να πάρει τη φανέλα με το 7, γιατί ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή, είχε τρέλα με αυτό το νούμερο, είναι προληπτικός κλπ, κλπ. Ακόμη κι αυτό έγινε, όμως, για μία σεζόν στην οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Φόρτου λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού και της δεύτερης επέμβασης μέσα σε δύο σεζόν, θα ήταν ουσιαστικά ανενεργός στην ομάδα.

Αυτές είναι κάποιες αλήθειες που έπρεπε να γράψω για την υπόθεση Φορτούνη. Και, πιστέψτε με, θα μπορούσα να είμαι πολύ πιο «αναλυτικός» και «αποκαλυπτικός», αλλά δεν θέλω, γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Εφτά χρόνια πρόσφερε πράγματα ο Φόρτου στον Ολυμπιακό. Πρέπει να υπάρχει respect. Και υπάρχει, απ΄ όλους.

Άσχετο: Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή μιλάει με 10 καλούς παίκτες! Θα αποδειχθεί στην πορεία. Και μάλλον αρκετά σύντομα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.