Άρης: Ο Πάπε Σέικ, ο Γενάρης και ο… διαφορετικός Ιούνης

Άρης: Ο Πάπε Σέικ, ο Γενάρης και ο… διαφορετικός Ιούνης

Άρης: Ο Πάπε Σέικ, ο Γενάρης και ο… διαφορετικός Ιούνης

bet365

Η άρνηση του περασμένου Γενάρη όπλισε τον Άρη με πείσμα ο οποίος έχει βάλει την απόκτηση του Πάπε Σέικ Ντιόπ σε καθεστώς προτεραιότητας και οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Το ενδιαφέρον του Άρη για τον 24χρονο Σενεγαλέζο μέσο αποδεικνύεται διαχρονικό καθώς προηγήθηκε η απόπειρα απόκτησής του στις αρχές του χρόνου. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, «σκόνταψε» όμως στη διατάραξη των σχέσεων του παίκτη με τη Λιόν που είχε τα δικαιώματά του. Ως γνωστόν, ο Άρης είχε συμφωνήσει με τη γαλλική ομάδα για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή αλλά όταν η υπόθεση πήγε στα χέρια του ίδιου του Πάπε Σέικ εισέπραξε την άρνησή του.

Αυτή ήταν αποτέλεσμα των καταστάσεων που βίωσε ο ποδοσφαιριστής στο διάστημα της πενταετούς συνεργασίας του με τη Λιόν η οποία επί της ουσίας περιορίστηκε σε δύο χρόνια καθώς στ’ άλλα τρία είχε παραχωρηθεί δανεικός είτε στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά (σ. σ. Θέλτα) είτε στη Ντιζόν. Σίγουρα αυτή η συνεργασία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως ενδεχομένως περίμεναν Λιόν και Πάπε Σέικ όταν η πρώτη έβγαλε 10.000.000 ευρώ από το ταμείο της για να τον αποκτήσει αλλά και ο ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε απορρίψει άλλες προτάσεις.

Γιατί άλλαξαν τα δεδομένα;

Το ερώτημα είναι ρητορικό καθώς η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Γενάρη και… Ιούνη είναι ότι ο διεθνής μέσος δεν δεσμεύεται με τη Λιόν. Αυτός ήταν εξάλλου ο λόγος της άρνησής του. Τον περασμένο Ιανουάριο του προτάθηκε η επέκταση του συμβολαίου του για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο και στη συνέχεια ο δανεισμός του στον Άρη. Ωστόσο, ο Πάπε Σέικ μετρούσε αντίστροφα για την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, ενδεχομένως να ένιωθε «φυλακισμένος» στη γαλλική ομάδα, οπότε δεν συζήτησε καν αυτή την προοπτική. Γιατί ήθελε να διαπραγματευτεί μόνος του τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Κι αυτό θα γίνει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις τηλεφωνικές συναντήσεις, σύντομα η πλευρά του παίκτη θα έχει δια ζώσης συνάντηση τόσο με τον Θόδωρο Καρυπίδη όσο και με τον Χερμάν Μπούργος στη Θεσσαλονίκη κι εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της υπόθεσης. Προφανώς η απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό γύρο των συζητήσεων δείχνει και τις προθέσεις του. Προφανέστατα όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της οικονομικής προσφοράς του Άρη, από τις άλλες προτάσεις που θα πάρει στα χέρια του ο παίκτης και φυσικά από τον αγωνιστικό ρόλο που θα του παρέχει ο Άρης.

Τι θα του προτείνουν οι «κίτρινοι»

Κακά τα ψέματα, η καριέρα του Πάπε Σέικ έχει πάρει την κατιούσα σε σχέση με την προοπτική που υπήρχε πριν από περίπου 4-5 χρόνια όταν είχε συμπεριληφθεί στους καλύτερους 18άρηδες του ισπανικού Πρωταθλήματος. Αυτό πιστοποιείται μέσα από τα μόλις 42 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε στην τελευταία τριετία. Είναι πολύ λίγα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θεωρητικά είναι… στα ντουζένια του. Ο Άρης μπορεί να του προσφέρει ικανοποιητικό συμβόλαιο (σ. σ. σίγουρα όχι τα 800.000 ευρώ που εισέπραττε στη Λιόν), τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης της καριέρας του και πρωταγωνιστικό ρόλο. Δηλαδή, αν για τον Άρη παρουσιάζεται μια ευκαιρία για την ενίσχυση του ποιοτικού επιπέδου του, ο Σενεγαλέζος μέσος θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει την καριέρα του ή μάλλον, να αλλάξει την πορεία αυτής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα