Η ΑΕΚ, ο ανταγωνισμός για Πινέδα από Μεξικό και η στάση της Θέλτα

Η ΑΕΚ, ο ανταγωνισμός για Πινέδα από Μεξικό και η στάση της Θέλτα

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ, ο ανταγωνισμός για Πινέδα από Μεξικό και η στάση της Θέλτα

bet365

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός για την ΑΕΚ στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα από το Μεξικό, ωστόσο ο παίκτης φέρεται να επιμένει να παραμείνει στην Ευρώπη, με τη Θέλτα να καλείται να πάρει μια απόφαση.

Η περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα ήταν από τις πρώτες που τέθηκαν στη λίστα της ΑΕΚ με εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος γνωρίζει άριστα τον 26χρονο Μεξικανό χαφ από την παρουσία του στην Τσίβας. Η Θέλτα αρχικά φερόταν να αξιώνει τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά φαίνεται από την άλλη ότι δεν είναι εύκολο να τα βρει καθώς είναι γνωστό πως ο Πινέδα δεν υπολογίζεται από την ομάδα του Βίγο για την επόμενη σεζόν.

Εκτός από την ΑΕΚ που ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του 26χρονου Μεξικανού κεντρικού μέσου, στην πορεία προστέθηκε στο κυνήγι του και η πρώην ομάδα του, η Τσίβας που εξέφρασε το ενδιαφέρον να τον αποκτήσει με την ίδια φόρμουλα για ένα χρόνο. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει κι άλλο καθώς όπως τονίζουν από το Μεξικό και η Τολούκα δείχνει πως μπήκε στην κούρσα.

Από τη μεριά του ο ίδιος ο Πινέδα δεν βιάζεται όπως είχε δηλώσει, ωστόσο όπως συνεχίζουν να τονίζουν τόσο στην πατρίδα του όσο και τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, η επιθυμία του εξακολουθεί να είναι η παραμονή του στην Ευρώπη και όχι να επιστρέψει στο Μεξικό. Θέλει να αγωνίζεται και του χρόνου σε ομάδα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής προκειμένου να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ.

Πλέον μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της Θέλτα. Πάντως σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Desmarque υπογραμμίζει ότι αν ο σύλλογος της Γαλικίας δεν μπορέσει να παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή τον Πινέδα, τότε θα είναι αναγκασμένος να μπει σε συζητήσεις για δανεισμό του, τοποθετώντας και οψιόν για την πώλησή του το επόμενο καλοκαίρι.

Σίγουρα πάντως η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σημαντική καθώς ο Μεξικανός χαφ δεδομένα γνωρίζει ότι με τον Αργεντινό τεχνικό στην Ένωση θα μπορούσε να εκτινάξει ξανά τις μετοχές του. Άλλωστε υπό τις οδηγίες του στην Τσίβας έφτιαξε το όνομά του, παίρνοντας στη συνέχεια μεταγραφή 10,5 εκατ. ευρώ στην Κρουζ Αζούλ για να ακολουθήσει στη συνέχεια η μετάβαση στην Ευρώπη και στη Θέλτα, άσχετα αν αυτή δεν πήγε όπως θα περίμενε το τελευταίο εξάμηνο.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν μένει μόνο στην περίπτωση του Πινέδα. Κοιτάζει και άλλες λύσεις για τη μεσαία γραμμή. Σε έναν χώρο όπου, όπως και στο κέντρο της άμυνας, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο προσθήκες βασικών παικτών. Και το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να τους βρει πριν από την αναχώρηση σε ένα μήνα από τώρα για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα