ΑΕΚ: Ψάχνει λύση για το κέντρο της άμυνας εδώ και τέσσερα χρόνια

ΑΕΚ: Ψάχνει λύση για το κέντρο της άμυνας εδώ και τέσσερα χρόνια

ΑΕΚ: Ψάχνει λύση για το κέντρο της άμυνας εδώ και τέσσερα χρόνια

bet365

Σε αναζήτηση δύο βασικών στόπερ με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται η ΑΕΚ για να δοθεί λύση στην «αχίλλειο πτέρνα» που την ταλαιπωρεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την πρωταθληματική σεζόν.

Η ΑΕΚ μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει φτάσει σε ολοκλήρωση κάποιας μεταγραφής, ωστόσο οι επαφές είναι καθημερινές και συνεχείς με τους Ματίας Αλμέιδα και Ράντεκ Κουχάρσκι να δουλεύουν περιπτώσεις. Η προτεραιότητα έχει δοθεί στο κέντρο της άμυνας, αλλά και της μεσαίας γραμμής, όπως έχετε διαβάσει. Είναι γεγονός πως η Ένωση χρειάζεται δύο βασικούς στόπερ και τουλάχιστον δύο χαφ και το ιδανικό θα ήταν να έχουν βρεθεί μέχρι να φύγει η ομάδα στις 12 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Εστιάζοντας στο κέντρο της άμυνας η ΑΕΚ επιδιώκει την απόκτηση παικτών με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Αλμέιδα. Ένας αριστεροπόδαρος και ένας δεξιοπόδαρος στόπερ είναι οι στόχοι των κιτρινόμαυρων για ένα εντελώς διαφορετικό βασικό δίδυμο τη νέα σεζόν στην καρδιά της αμυντικής γραμμής. Για την ακρίβεια το κέντρο της άμυνας αποτελεί ένα θέμα που ταλανίζει την ΑΕΚ από το 2018 μέχρι σήμερα. Από την πρωταθληματική δηλαδή σεζόν και έπειτα, την τελευταία τετραετία, η Ένωση δεν έχει βρει λύση για να γιατρέψει την «αχίλλειο πτέρνα» της.

Η ΑΕΚ τη σεζόν του πρωταθλήματος με τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Όγκνιεν Βράνιες να αποτελούν τις δύο «κολώνες» της αμυντικής γραμμής, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να είναι στο rotation και με τον Μανόλο Χιμένεθ να δημιουργεί μια σφιχτή ανασταλτική λειτουργία, δέχθηκε μόλις 12 τέρματα σε όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα. Κάτι που αποτέλεσε και το βασικό συστατικό της επιτυχίας με την κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια.

Από εκεί και μετά όμως στην τετραετία που ακολούθησε η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ την ίδια άμυνα που... τσάκιζε κόκαλα. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί αρχικά τη σεζόν 2018-2019 ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος είχε προστεθεί στο ρόστερ, μαζί με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να ήταν το αμυντικό δίδυμο που έβαλε την Ένωση στους ομίλους του Champions League, ωστόσο στη συνέχεια η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Άλλωστε ο Οικονόμου ποτέ δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει επάξια τον Βράνιες καθώς ήταν ένας παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον σταθερό τότε Βόσνιο.

Λαμπρόπουλος, Οικονόμου και Λιβάγια

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2019-2020) επιστρέφει ο Βράνιες. Έναν παίκτη που δεν ήθελε ο Μιγκέλ Καρντόσο, αλλά που εκείνη την περίοδο ενέπνεε σιγουριά. Ο Πορτογάλος τεχνικός «τελειώνει» πολύ γρήγορα από τον πάγκο έπειτα από το απογοητευτικό ξεκίνημα. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός κάνει μια ικανοποιητική σεζόν από τη στιγμή που ήρθε ο Καρέρα και κατάφερε να «δέσει» λίγο περισσότερο την άμυνα, αλλά με τον «Τσίγκρι» να έχει αρχίσει την πτωτική του πορεία, το δίδυμο δεν ήταν το ίδιο συμπαγές με εκείνο της πρωταθληματικής σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2020 η ΑΕΚ προχωράει σε ολικό λίφτινγκ στο κέντρο της αμυντικής της γραμμής. Ο Νασίμ Χνιντ έρχεται να αντικαταστήσει τον Βράνιες, αλλά κάθε άλλο παρά εγκλιματίστηκε στην Ένωση, ενώ η πορεία του μέσα σε μερικούς μήνες ήταν αποκαρδιωτική, μένοντας τελικά εκτός πλάνων. Όσο για τη δεύτερη επιλογή που έγινε εκείνο το καλοκαίρι, αυτή του Ιονούτς Νεντελτσιάρου, επίσης δεν βγήκε ποτέ, με τον Ρουμάνο -αν και βασικό στέλεχος στην Εθνική του ομάδα- να είναι επιρρεπής στις γκέλες. Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις στην ιστορία της, δεχόμενη συνολικά 45 τέρματα!

Χνιντ και Νεντελτσιάρου

Φέτος, το κέντρο της άμυνας ήταν σχεδόν μια από τα ίδια, σε συνδυασμό με τον εύθραυστο άξονα της μεσαίας γραμμής. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο πρωτάθλημα δεχόμενη τρία τέρματα λιγότερα από πέρυσι, δηλαδή με 42 γκολ παθητικό, κάτι που πιστοποιεί ότι το πρόβλημα μεσοαμυντικά παρέμεινε άλυτο. Παρά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν στα δίδυμα του κέντρου της αμυντικής γραμμής με Όγκνιεν Βράνιες, Γιώργο Τζαβέλλα, Σίμο Μήτογλου (ο Στράτος Σβάρνας είχε ελάχιστη παρουσία καθώς δεν υπολογιζόταν ουσιαστικά), κανένας συνδυασμός δεν αποδείχθηκε λειτουργικός, με συνέπεια η ΑΕΚ να πληγωθεί ξανά με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Αλμέιδα μαζί με τον Κουχάρσκι, λοιπόν, που «τρέχουν» τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν θέλουν να προσθέσουν δύο στόπερ που θα «δέσουν» το κέντρο της άμυνας στη νέα ΑΕΚ που επιχειρούν να χτίσουν. Το πλάνο για την τετράδα των στόπερ της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς είναι αυτή να συμπληρώνεται από τους Τζαβέλλα και Μήτογλου. Ήδη βρέθηκε λύση με την περίπτωση του Στράτου Σβάρνα, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς στην πολωνική Ράκοβ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα