Ο φορ του 2017, οι πολυπόθητες ισορροπίες και ο κύριος Γιοβάνοβιτς

Ο φορ του 2017, οι πολυπόθητες ισορροπίες και ο κύριος Γιοβάνοβιτς

Ο φορ του 2017, οι πολυπόθητες ισορροπίες και ο κύριος Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο πράσινο... μίξερ ένα καλό μάθημα προ πενταετίας στον Παναθηναϊκό, τα συμβόλαια που λήγουν το 2023 και ακόμη μία επιβεβαίωση για τον χαρακτήρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την στιγμή που μετά την μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει να έχει κάτι άλλο προχωρημένο και παλεύει σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα με πολύ καλά ''στεγανά'' για την ώρα, ευκαιρία είναι να βάλουμε διάφορα πράγματα στο... πράσινο μίξερ, μιας και η επικαιρότητα το επιτρέπει. Όπως την καθυστέρηση στον ερχομό ενός σέντερ φορ το καλοκαίρι του 2017 σε προκριματικά που ο σύλλογος έψαχνε πρόκριση στους ομίλους του Europa League, τις ανοιχτές υποθέσεις ενόψει του 2023 που ιδανικά θα πρέπει να διευθετηθούν μέσα στο φθινόπωρο για την ισορροπία των αποδυτηρίων και ακόμη μία επιβεβαίωση του κρυστάλλινου χαρακτήρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Φύγαμε...

* Το καλοκαίρι του 2017 ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να πουλήσει τον Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν και να βγει στην αγορά με γεμάτο πορτοφόλι για τον αντικαταστάτη του. Μπορεί από τον Σεπτέμβριο εκείνης της σεζόν να ακολούθησε ότι ακολούθησε αλλά λίγοι θυμούνται πως σε εκείνη την μεταγραφική περίοδο οι ''πράσινοι''... κυκλοφορούσαν στην αγορά με σεβαστό ποσό για την θέση του σέντερ φορ, με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη και επικεφαλής τον Ντίνο Διαμαντόπουλο. Ένα ποσό που πήγε στην αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Αντρές Τσάβες. Εκείνο το καλοκαίρι οι ''πράσινοι'' έψαχναν διπλή πρόκριση για να μπουν στους ομίλους του Europa.

Όπως φέτος, με την διαφορά πως μιλάμε για το Conference. Ο Αργεντινός, όμως, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην υλοποίηση του σχεδιασμού, ενσωματώθηκε στην ομάδα στις 17 Αυγούστου. Έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια με την Καμπάλα(στα οποία ήταν βασικός ο Μολίνς), ήταν εκτός στην ήττα με 3-2 από την Μπιλμπάο στη Λεωφόρο και με 2-3 προπονήσεις(άρα με μηδενική προσαρμογή) ξεκίνησε βασικός στην χώρα των Βάσκων στην ήττα με 1-0 που σήμανε και τον αποκλεισμό για τους ''πράσινους''.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια τότε χωρίς τον βασικό του σέντερ φορ. Προφανώς δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει πουληθεί ο Μπεργκ αλλά και από την άλλη τα αντανακλαστικά δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε. Προφανώς δεν λέμε ότι με τον Τσάβες ο Παναθηναϊκός θα περνούσε... σίγουρα την Μπιλμπάο αλλά αν είχε αποκτηθεί ένας στράικερ αυτού του επιπέδου την ώρα που έπρεπε, σίγουρα η ομάδα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τις δύο ήττες με τους Βάσκους.

φφφ

Αυτό το καλοκαίρι, προφανώς ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα με Καρλίτος, Ιωαννίδη και Μακέντα(δεδομένα θα αποχωρήσει είτε ο Ιταλός είτε ο Ισπανός μέσα στο καλοκαίρι) αλλά όπως και να το κάνουμε, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να υλοποιήσει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, αν καταφέρει να ενσωματώσει στο σύνολο τον επιθετικό από το πάνω ράφι που αναζητά τούτο το διάστημα. Σίγουρα, η σεζόν δεν τελειώνει τον Αύγουστο και είναι ένας μαραθώνιος αλλά όταν διεκδικείς είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο πρέπει να παρουσιάζεις την καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, ως σύνολο.

* Από κει και πέρα, είναι έτσι διαμορφωμένη η κατάσταση με τα συμβόλαια στον Παναθηναϊκό που το καλοκαίρι του 2023 λήγουν αρκετά και μάλιστα κάποια αυτά αφορούν κάποιους από τους βασικούς και πρωτοκλασάτους. Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αϊτόρ. Δηλαδή οι ενδεκαδάτοι στόπερ και ένας εκ των δύο σούπερ εξτρέμ.

Δεν είναι μια εύκολη συνθήκη, η κατάκτηση του Κυπέλλου και η επιστροφή στην Ευρώπη προφανώς και θα οδηγούσε σε αύξηση των απαιτήσεων(όπως έγινε για παράδειγμα με τον Χουάνκαρ) των παικτών και στο ''πράσινο στρατόπεδο'' θα πρέπει να βρουν τον τρόπο, ιδανικά θα πρέπει να έχουν... καθαρίσει και με τους τρεις μέχρι το φθινόπωρο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και τις περιβόητες ισορροπίες στα αποδυτήρια εκεί που πρέπει.

ρρρ

Με την προϋπόθεση πάντα πως το κλαμπ τους θέλει στις τάξεις του και τα επόμενα χρόνια.

* Για... φινάλε; Όταν ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για νέο συμβόλαιο το μόνο που διέρρευσε ήταν το διάστημα της νέας συμφωνίας. Μέχρι το 2024. Από λίγα έως τίποτα έγιναν γνωστά για τις απολαβές του 60χρονου τεχνικού. Ας πούμε μια μεγάλη αλήθεια: Οποισδήποτε άλλος στην θέση του Σέρβου τεχνικού θα διεκδικούσε σημαντική αύξηση στις απολαβές του. Δεν το έκανε. Δεν πήγε να εκμεταλλευθεί την περίσταση και το γεγονός πως αποφάσισε να συμφωνήσει τρεις ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου, δείχνει την ξεκάθαρη θέλησή του να μην το κάνει.

φφφ

Είναι δεδομένο πως ο Γιάννης Αλαφούζος τρέφει μεγάλη αδυναμία στον Σέρβο τεχνικό, καθώς μετά από χρόνια βρήκε έναν άνθρωπο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι για τον οποίο βάζεις το χέρι σου στη... φωτιά σε όλα τα επίπεδα. Ο έμπειρος κόουτς, λοιπόν, ανανέωσε την συνεργασία του με τον σύλλογο σχεδόν με το ποσό που συμφώνησε πέρσι, δηλαδή... πριν παίξει την μπάλα που έπαιξε και πάρει το Κύπελλο. Μόνο τα μπόνους άλλαξαν. Το μόνο που αξίωσε και πέτυχε ήταν η οικονομική ανταμοιβή των συνεργατών του στις νέες τους συμβάσεις. Ο ορισμός της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης στο επιτελείο του. Μαγκιά του...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.