ΠΑΟΚ - «Νέα Τούμπα»: Τα σχέδια και τα επόμενα βήματα

ΠΑΟΚ - «Νέα Τούμπα»: Τα σχέδια και τα επόμενα βήματα

ΠΑΟΚ - «Νέα Τούμπα»: Τα σχέδια και τα επόμενα βήματα

bet365

Έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρνει η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος με τις διατάξεις που προβλέπει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νέου γηπέδου της Τούμπας.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει στα χέρια της το ΦΕΚ με το πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα, που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του νέου γηπέδου και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα.

Μια σημαντική και συνάμα ιστορική μέρα για το «Δικέφαλο του Βορρά», που καλείται να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου χιλιάδων φίλων της ομάδας, με την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου αντάξιο της ιστορίας του.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι μπροστά υπάρχουν ακόμα πολλά και σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα που θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής. Το σίγουρο είναι πως ένα μεγάλο εμπόδιο ξεπεράστηκε με την υπογραφή του ΠΔ, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να επιβεβαιώνει, μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη, την ετοιμότητά της για επόμενα βήματα, λέγοντας πως «η πλευρά του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε όλον αυτόν τον χρόνο ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη να περάσει στα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Το πρώτο βήμα αφορά την νομική ανάλυση των όσων προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα γι' αυτό το λόγο πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στελεχών, στα γραφεία του γηπέδου. «Αναμένουμε ένα πλήρες και σωστό νομικό κείμενο», σημείωναν με νόημα οι «ασπρόμαυροι» στη χτεσινή τοποθέτησή τους και οι πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ότι στο Προεδρικό Διάταγμα είναι ενσωματωμένες οι αλλαγές που είχαν συζητηθεί σε προηγούμενες συσκέψεις και επιθυμούσαν.

Το Προεδρικό Διάταγμα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα σχέδια, τα οποία θα μελετήσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πριν η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ πάρει επίσημα θέση για το περιεχόμενο του.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύσκεψη υπό τον Ιβάν Σαββίδη, είχε γίνει «συζήτηση για τα κριτήρια της επιλογής του σχήματος μελετητών, στους οποίους θα ανατεθεί η εκπόνηση των οριστικών μελετών» και σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία επιλογής έχει ολοκληρωθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν οριστικά σχέδια. Άλλωστε, αυτό θα προκύψει μετά από ευρεία συζήτηση, που έχει προαναγγείλει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και επενδυτής του γηπέδου, μεταξύ της οικογένειας του ΠΑΟΚ, με τρόπο που θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα.

Μια σημαντική εκκρεμότητα παραμένει και η μετεγκατάσταση της ομάδας στο διάστημα της κατασκευής του νέου γηπέδου, δεν έχει προκύψει συμφωνία για το Καυτανζόγλειο, η κουβέντα για τη χρήση του θα ανοίξει εκ νέου το φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα παραμείνει στην Τούμπα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2022-23.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέες επαφές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με το δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός της ειδικής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί προκειμένου να προχωρήσουν παράλληλα και τα συνοδά έργα που αφορούν στην συνολική ανάπλαση της περιοχής της Τούμπας.

Τα σχέδια του νέου γηπέδου

Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος έγιναν γνωστά τα σχέδια για το νέο γήπεδο και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε σε εικόνες τι ακριβώς προβλέπεται:

Νέα Τούμπα - Σχέδιο 01
Νέα Τούμπα - Σχέδιο 02

Νέα Τούμπα - Σχέδιο 03

Νέα Τούμπα - Σχέδιο 04

Νέα Τούμπα - Σχέδιο 05

Νέα Τούμπα - Σχέδιο 06

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα