ΑΕΚ: Ενισχύει την προσωπικότητα με τον Μπρούνο Αλβες

ΑΕΚ: Ενισχύει την προσωπικότητα με τον Μπρούνο Αλβες

ΑΕΚ: Ενισχύει την προσωπικότητα με τον Μπρούνο Αλβες

bet365

Ο Μπρούνο Άλβες κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και έβαλε το κοστούμι του αθλητικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Το δεδομένο είναι το στοιχείο της προσωπικότητας που προσθέτει, κάτι που φάνηκε και από τον αντίκτυπο της είδησης.

Για τον Μπρούνο Άλβες η απόφαση για να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα δεν ήταν και η πλέον εύκολη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έφτασε μέχρι τα 40 παίζοντας στα γήπεδα. Ωστόσο και ο ίδιος ήξερε ότι η ώρα είχε πλέον φτάσει και η προοπτική του να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 17 χρόνια, αυτή τη φορά ως αθλητικός διευθυντής, ήταν κάτι που τον γοήτευσε. Αλλιώς δεν θα είχε κάνει και την πρόταση αποδεκτή.

«Για μένα η κριτική δεν μετράει πολύ γιατί ήμουν στο ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και την έχω συνηθίσει. Στην καριέρα μου ευτυχώς είχα περισσότερες επιτυχίες από ότι άσχημες στιγμές. Αλλά η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να τη διαχειριζόμαστε. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις σε καθημερινή βάση. Πως προπονείσαι, πως είσαι έτοιμος να παίξεις. Σήμερα το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο όπως πριν από 20 χρόνια. Θα πρέπει να προσαρμόζεσαι στη στιγμή. Και η προσαρμογή έχει να κάνει και με τα πνευματικά στοιχεία. Πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό που σου ζητάει το παιχνίδι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξή του στον Ρέμι Μαρτίνς πριν από ένα χρόνο, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της φιλοσοφίας του.

Κλείνοντας την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Μπρούνο Άλβες άνοιξε κατευθείαν αυτή του αθλητικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Μια μετάβαση που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα που θα έχει. Ωστόσο, το δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ με αυτήν την επιλογή ενισχύει το στοιχείο της προσωπικότητας στην ομάδα της. Με έναν άνθρωπο που πάτησε το χορτάρι σε μια ποδοσφαιρική καριέρα άνω των 20 ετών, φορώντας τη φανέλα σημαντικών ομάδων και κατακτώντας τρόπαια. Το Euro με την Εθνική Πορτογαλίας, της οποίας το εθνόσημο τίμησε 96 φορές, κούπες με την Πόρτο στην Πορτογαλία, με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, με τη Ζενίτ στη Ρωσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απήχηση της είδησης της πρόσληψης του 40χρονου Πορτογάλου στη θέση του αθλητικού διευθυντή της ΑΕΚ ήταν μεγάλη. Όχι μόνο στην πατρίδα του, όπου έπαιξε στα βασικά θέματα όλων των μεγάλων media, αλλά και στις άλλες χώρες στις οποίες αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Πάντα του άρεσε να δοκιμάζει νέες εμπειρίες, όπως είχε προσθέσει στη συγκεκριμένη συνέντευξη και πάντα ήθελε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ως σωστός επαγγελματίας. «Στην καριέρα μου είμαι γεμάτος από όσα πέτυχα. Έπαιξα πολλά παιχνίδια, κατέκτησα τίτλους, έζησα όσα έπρεπε να ζήσω ως ποδοσφαιριστής. Εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν από το άθλημα», είχε αναφέρει ο Άλβες.

Η μεγάλη προσωπικότητα του Μπρούνο Άλβες και ειδικά στην Πορτογαλία φάνηκε και από τον τρόπο που αντέδρασε η Πόρτο στο άκουσμα της είδησης ότι σταματάει το ποδόσφαιρο πριν από λίγες ημέρες. Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Μπρούνο Άλβες, όπου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, οι «Δράκοι» έκαναν μια ξεχωριστή δική τους ανάρτηση στα social media για τον ίδιο γράφοντας: «Ένας Δράκος, πρωταθλητής και αρχηγός. Συγχαρητήρια για την καριέρα που έχτισες Μπρούνο Άλβες. Για την οικογένεια της Πόρτο θα είσαι πάντα ένας από εμάς».

Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Μπρούνο Άλβες, που δείχνει και την ισχυρή προσωπικότητά του είναι το να παλεύεις, να νικάς και να είσαι ενωμένος. Τρία στοιχεία τα οποία ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι διαθέτει και σίγουρα με την έλευσή του στην ΑΕΚ θα προσπαθήσει και αυτός να μεταδώσει στη νέα ομάδα που χτίζεται ενόψει της εισόδου στην εποχή της Νέας Φιλαδέλφειας και στην ολοκαίνουργια OPAP Arena. Ο Άλβες πιστεύει πολύ στο DNA και στην ταυτότητα ενός συλλόγου και σίγουρα είναι κάτι που θα επιδιώξει να ενισχύσει και στην ΑΕΚ.

Γνωστή είναι η φιλία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα ήταν εκείνος που είχε πάει στα αποδυτήρια για να εμψυχώσει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ μετά τον τραυματισμό του στον τελικό με τη Γαλλία. Όπως είχε τονίσει μάλιστα ο Άλβες στη συνέντευξη που είχε δώσει, η κίνησή του αυτή έδωσε ώθηση και στον ίδιο τον CR7 να βγει στη συνέχεια στον πάγκο στην πλάγια γραμμή και να προσπαθήσει να μεταδώσει το πάθος στην υπόλοιπη ομάδα. «Έκλαιγε. Ήταν κάτι πολύ λυπηρό. Του κράτησα το χέρι και του είπα κάποια λόγια για να του δώσω κουράγιο. Πήγα μαζί του στα αποδυτήρια. Αλλά δεν μπορούσα να μείνω γιατί έπρεπε να γυρίσω στον πάγκο για να βοηθήσω τον κόουτς σε κάτι αν χρειαζόταν. Του συμπαραστάθηκα και λίγο αργότερα ήταν πίσω στον πάγκο προσπαθώντας να δώσει κίνητρο στην ομάδα. Απέδειξε ότι είναι ένας τεράστιος πρωταθλητής», είπε μεταξύ άλλων. Φυσικά ούτε και η Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας θα μπορούσε να τον ξεχάσει τιμώντας τον στα social media για την προσφορά του.

Πλέον όλη αυτή την εμπειρία, τη νοοτροπία του νικητή, τα μυστικά μιας λαμπρής ποδοσφαιρικής καριέρας και το κλειδί της επιτυχίας που είχε ο ίδιος τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα καλείται να τα προσφέρει στην ΑΕΚ. Μια ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μια μόλις σεζόν πριν από αρκετά χρόνια, αλλά την αγάπησε και αγαπήθηκε. Και γι' αυτό άλλωστε ξαναγυρνάει σε αυτήν σε μια στιγμή ιδιαίτερη για την ομάδα η οποία μετά από 19 χρόνια ξεριζωμού ετοιμάζεται να επιστρέψει στην παραδοσιακή της γειτονιά...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα