Λοντίγκιν: ο έβδομος... made in Greece πορτιέρε του Παναθηναϊκού (vids)

Λοντίγκιν: ο έβδομος... made in Greece πορτιέρε του Παναθηναϊκού (vids)

Λοντίγκιν: ο έβδομος... made in Greece πορτιέρε του Παναθηναϊκού (vids)

bet365

Ο Γιούρι Λοντίγκιν έγινε μόλις ο έβδομος τερματοφύλακας που αποκτά ο Παναθηναϊκός από το ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία εικοσαετία! Ποιοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν και ποια τα πεπραγμένα τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν φημίζεται για την εμπιστοσύνη του στα εγχώρια ποδοσφαιρικά προϊόντα και είναι πραγματικά λίγες οι κινήσεις που έκανε στο μεταγραφικό παζάρι με παίκτες που αγωνίζονταν και ξεχώριζαν στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Γιούρι Λοντίγκιν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα, όπως πέρυσι ο Γιάννης Κώτσιρας. Ο Ρώσος κίπερ γίνεται μόλις ο έβδομος... made in Greece άσος που αποκτά το ''τριφύλλι'' την τελευταία εικοσαετία!

Ποιοί ήταν οι προηγούμενοι έξι;

Την αγωνιστική περίοδο 2005/2006, ο Παναθηναϊκός προχωρά στην απόκτηση του Πιέρ Εμπέντε από την Χαλκηδόνα. Ο Αφρικανός γκολκίπερ θα αγωνιστεί σε 34 ματς με την φανέλα του συλλόγου και δεν θα καταφέρει να σταδιοδρομήσει στο κλαμπ, καθώς δεν ήταν αυτό που έψαχνε το ''τριφύλλι'', δεν του έκανε την διαφορά κάτω από τα δοκάρια.

Στην ίδια σεζόν, πάλι το 2005/2006, ο Παναθηναϊκός πήρε τον Κύπριο πορτιέρε, Μιχάλη Σιημητρά από τον Ιωνικό. Ελάχιστοι μπορεί να τον θυμούνται ως παίκτη των ''πρασίνων'', καθώς δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο παιχνίδι και είχε αποκτηθεί για τρίτη λύση, ώστε να ''κλείσει'' η τριάδα των πορτιέρε.

Ο Ορέστης Καρνέζης από τον ΟΦΗ την σεζόν 2007/2008. Ο νεαρός τότε τερματοφύλακας αποκτήθηκε με την λογική του Σιημητρά. Δηλαδή να είναι τρίτη λύση, πίσω από Γκαλίνοβιτς και Μάλαρτζ εκείνη την εποχή. Με τεράστια αποθέματα υπομονής και σκληρής δουλειάς, ο Έλληνας άσος καθιερώθηκε λίγα χρόνια αργότερα και μετά από 70 αγώνες στην υπεράσπιση της ''πράσινης'' εστίας άνοιξε τα φτερά του, όπου έκανε αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό με την φανέλα της Ουντινέζε(110 συμμετοχές) ενώ αγωνίστηκε και με τις Γουότφορντ, Νάπολι, Λιλ, Γρανάδα, χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την ίδια χρονιά, ο Παναθηναϊκός πήρε από την Ξάνθη τον Πολωνό τερματοφύλακα, Αρκάντιους Μάλαρτζ που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα των ''ακριτών''. O Mάλαρτζ έπαιξε μόλις σε 16 ματς και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν θα μάθουμε αν μπορούσε να μείνει για περισσότερα χρόνια στην ομάδα. Την πρώτη χρονιά έπεσε... θύμα του rotation που έκανε ο Ζοσέ Πεσέιρο στους τερματοφύλακες ενώ την δεύτερη και με την έλευση του Χενκ Τεν Κάτε, ο Ολλανδός είχε ''τρελαθεί'' με την μοϊκάνα του παίκτη και αποφάσισε πως δεν του κάνει ποδοσφαιρικά λόγω... μαλλιού!

Αρκετά χρόνια αργότερα, την σεζόν 2015/2016, ο Παναθηναϊκός αποκτά τον Νίκο Γιαννακόπουλο από τον Πανιώνιο. Για εναλλακτική λύση και ως μια προοπτική για το μέλλον. Ο Έλληνας κίπερ έπαιξε μόλις σε 1 ματς πριν αποχωρήσει από το ''τριφύλλι''.

Η τελευταία φορά πριν τον Λοντίγκιν που ο Παναθηναϊκός... ψώνισε τερματοφύλακα από το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το καλοκαίρι του 2017. Τον Σωκράτη Διούδη από τον Άρη. Ο διεθνής κίπερ έγινε βασικός και αναντικατάστατος μετά την φυγή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου το καλοκαίρι του 2018. Αγωνίστηκε σε 124 παιχνίδια, ήταν ο mvp της ομάδας την σεζόν 2020/2021 και αποτέλεσε μία αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια σε μία πολύ δύσκολη εποχή των ''πρασίνων''. Αγωνιστική και οικονομική.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα