Ο Άρης, ο Αρίας, τα 16 εκατ. ευρώ κι ένας σπασμένος αστράγαλος

Ο Άρης, ο Αρίας, τα 16 εκατ. ευρώ κι ένας σπασμένος αστράγαλος

Ο Άρης, ο Αρίας, τα 16 εκατ. ευρώ κι ένας σπασμένος αστράγαλος

bet365

Η περίπτωση του Σαντιάγο Αρίας που απασχολεί τον Άρη είναι πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη, εμπεριέχει επίσης μια ιστορία με μπόλικο πόνο και το Gazzetta γράφει για τον 30χρονο fullback για τον οποίον επενδύθηκε ένα ποσό περί των 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Σαντιάγο Αρίας πέρασε κάπως στα ψιλά γιατί τα βλέμματα των περισσοτέρων – στο κύμα ονοματολογίας για τους παίκτης για τους οποίους συζήτησε ο Άρης με τους εκπροσώπους της Ατλέτικο Μαδρίτης το ενδεχόμενο δανεισμό τους – επικεντρώθηκαν στα κατορθώματα του βραχύσωμου Ροντρίγκο Ρικέλμε. Οι προοπτικές για τον 21χρονο winger χαρακτηρίζονται λαμπρές, αυτή η εκτίμηση αναδεικνύεται τουλάχιστον μέσα από την ικανότητά του, αλλά σε επίπεδο καριέρας μάλλον δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Κολομβιανό full back ο οποίος κατάγεται από την… ποδοσφαιρομάνα και ουδόλως άγνωστη πόλη του Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας του πίσω από την πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια εξάλλου, το όνομα του Σαντιάγο Αρίας ήταν στης μεταγραφικές λίστες σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων καθώς δεν ήταν δα τυχαίος ποδοσφαιριστής αλλά εκ των ηγετών της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά και παίκτης της χρονιάς στην Ολλανδία την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Και δεν είναι τόσο απλό για έναν full back να κερδίσει αυτόν τον τίτλο, προφανώς θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα στο χορτάρι για να «νικήσει» αυτούς που «ματώνουν» τα δίχτυα στο «απελευθερωμένο» ολλανδικό Πρωτάθλημα.

Με τον αστράγαλο στο χέρι

Οι σοβαροί τραυματισμοί πάντα στιγματίζουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν πρόκειται γι’ αυτούς που συγκλονίζουν το κοινό σε σημείο να μην μπορεί να αντικρίσει την εικόνα. Αυτό συνέβη με τον Σαντιάγο Αρίας πριν από περίπου 20 μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία άλλαξε η καριέρα του, σε αγώνα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα. Ο τραυματισμός ήταν τόσο σφοδρός και η εικόνα τόσο αποκρουστική σε σημείο όπου ο προσωπικός αντίπαλος του (σ. σ. Ντάρβίν Μασίς) δεν την άντεξε και τράβηξε το βλέμμα του από τον διαλυμένο αστράγαλο του Αρίας καθώς αυτός μετατοπίστηκε. Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο Κολομβιανός είχε υπογράψει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον ετήσιο δανεισμό του, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει περισσότερα από μόλις ένα παιχνίδι απέναντι στη Στουτγάρδη. Κι έτσι ο Αρίας έχασε ολόκληρη τη χρονιά (2020-21) καθώς επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι τον Σεπτέμβριο του 2021!

Στο «μάτι» των μεγάλων

Η καριέρα του Σαντιάγο Αρίας άλλαξε γιατί μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό και απουσία (σχεδόν) ενός χρόνου, δεν είναι δα και τόσο εύκολο να πειστεί μια ομάδα για το επίπεδο ετοιμότητάς σου. Κι έτσι, εκεί που ήταν στις μεταγραφικές λίστες σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων, διαπίστωσε την αμφιβολία των περισσοτέρων και πήγε στη Γρανάδα. Μάλιστα, η ισπανική ομάδα τον απέκτησε δίχως να πληρώσει ενοίκιο, όπως για παράδειγμα είχε κάνει η Μπάγερ Λεβερκούζεν η οποία είχε καταβάλει 3.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Κι έτσι η ισπανική ομάδα απόσβεσε ένα μικρό μέρος της δικής της επένδυσης διότι η ίδια είχε δαπανήσει 11.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2018, λίγο μετά την ανάδειξή του σε παίκτη της χρονιάς στο ολλανδικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αϊτχόφεν. Η δε ολλανδική ομάδα πήρε σχεδόν πενταπλάσια χρήματα συγκριτικά μ’ αυτό που είχε ξοδέψει το 2013 όταν έδωσε 1.600.000 ευρώ στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Κερδισμένη όμως ήταν και η πορτογαλική ομάδα γιατί είχε αποκτήσει τα δικαιώματά του με μόλις 300.000 ευρώ στην Εκουιδάδ από την οποία άρχισε την επαγγελματική καριέρα του. Κι αν σας μπερδέψαμε με του αριθμούς, δίχως να υπολογίζονται τα συμβόλαια που υπέγραφε ο ίδιος, το ποσό που επενδύθηκε γι’ αυτόν πλησιάζει στα 16.000.000 ευρώ. Για τα συμβόλαια εξάλλου, χρειάστηκε δικαστική απόφαση για να πάρει όλο το ποσό καθώς όταν ήταν πιτσιρικάς είχε συνάψει συνεργασία με επιχειρηματία στον οποίον είχε παραχωρήσει το 50% των μελλοντικών εισπράξεών του. Τελικώς, το δικαστήριο της Μπογκοτά έκρινε ουσιαστικά ότι είχε πέσει θύμα απάτης κι έτσι ο Αρίας δεν έχασε χρήματα από τα συμβόλαια που υπέγραψε στην τελευταία 10ετία.

329 παιχνίδια, 37 ασίστ και 13 γκολ

Στην παρθενική σεζόν του (2018-19) στην Ατλέτικο Μαδρίτης είχε βασικό ρόλο αλλά σταδιακά τον έχασε με συνέπεια να απομακρυνθεί και από το πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ δεν έχει καμία πιθανότητα επιστροφής σ’ αυτό, παράλληλα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του οπότε το κεφάλαιο της μαδριλένικης ομάδας ουσιαστικά έχει κλείσει. Ο Αρίας καλείται να πάρει μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην καριέρα του γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται το λάθος. Πλέον εξάλλου δεν είναι «παιδαρέλι». Προφανώς έχει να παρουσιάσει τη σπουδαία καριέρα που πραγματοποίησε καθώς τα 329 παιχνίδια σε μεγάλα Πρωταθλήματα δεν είναι λίγα, ούτε οι αριθμοί που συνοδεύουν την παρουσία του σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Ως ένα βαθμό είναι αναγκασμένος να αποδείξει ότι η μπογιά του παραμένει λαμπερή όπως και ταχύτητά του καθώς αυτό το στοιχείο αποτελεί το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του. Για τον ίδιο λόγο του αποδόθηκε το παρατσούκλι «γαζέλα» στα χρόνια που έπαιζε στα ξερά γήπεδα της γενέτειράς του και τον παρακολουθούσε ο πατέρας του. Βέβαια το όνειρο του πατέρα του δεν έγινε πραγματικότητα. Ως οπαδός της Ατλέτικο Νασιονάλ ήθελε να καμαρώσει τον γιο του με τη φανέλα της ομάδας του ή τουλάχιστον να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα. Όταν όμως ο Σαντιάγο ήτα 17 ετών, ο πατέρας του δολοφονήθηκε από έναν κακοποιό ο οποίος προσπάθησε να τον ληστέψει. Ο Αρίας, ωστόσο, εκπλήρωσε την υπόσχεσή του καθώς δεν έμαθε να εγκαταλείπει, αυτό απέδειξε στις αναποδιές που του έτυχαν στην καριέρα του…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα