ΠΑΟΚ: Στο δρόμο για την Τούμπα ο Ράφα Σοάρες

ΠΑΟΚ: Στο δρόμο για την Τούμπα ο Ράφα Σοάρες

ΠΑΟΚ: Στο δρόμο για την Τούμπα ο Ράφα Σοάρες

bet365

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της απόκτησης του Ράφα Σοάρες από τον ΠΑΟΚ, με τον 27χρονο Πορτογάλο να έρχεται με την… τρίτη προσπάθεια στην Τούμπα.

O Ράφα Σοάρες είναι ο «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπως έγραψε το Gazzetta από την πρώτη στιγμή που το όνομα του 27χρονου Πορτογάλου μπακ ήρθε στην επιφάνεια από την εφημερίδα «FORZA».

Ο «Δικέφαλος» είχε το όνομα του Ράφα Σοάρες στην transfer list από το καλοκαίρι του 2020. Τότε ήταν επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα και του Μάριο Μπράνκο, η περίπτωσή του συζητήθηκε έντονα και το περασμένο καλοκαίρι πριν την απόκτηση του Σίντκλεϊ Φερέιρα.

Τελικά, ο Πορτογάλος αριστεροπόδαρος μπακ συμφώνησε με τον Ζοσέ Μπότο και έρχεται στον ΠΑΟΚ με την συμφωνία να προβλέπει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και ετήσιες απολαβές κοντά στα 500.000 ευρώ.

Απομένουν οι υπογραφές για την επικύρωση της συμφωνίας, με τον «Δικέφαλο» να περιμένει εντός των επόμενων ημερών να μείνει ελεύθερος ο 27χρονος ακραίος αμυντικός από την Γκιμαράες (το συμβόλαιο του λήγει στις 30/6) προκειμένου να είναι παρών στο ξεκίνημα της προετοιμασίας που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου.

Το who is who

Ο Λουίς Ράφαελ Σοάρες Άλβες, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1995 στο Μάρκο ντε Καναβέζες, μια μικρή πόλη στην ευρύτερη περιφέρεια του Πόρτο, οπότε δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το ξεκίνημα του στις φημισμένες ακαδημίες των «Δράκων», όπου εντάχθηκε το 2005 από την Αλπεντοράδα.

Η συμμετοχή με τη Β΄ ομάδα της Πόρτο, σε ηλικία 18 ετών, έδειχνε να είναι στη σωστή κατεύθυνση (μέτρησε 61 συμμετοχές, 8 γκολ και 12 ασίστ) για την «κλάση των 95αρηδων». Όμως, τα επόμενα βήματα έγιναν μακριά από το «Ντραγκάο». Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Ρίο Άβε (38 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ) και Ακαντέμικα Κοϊμπρα (15 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ), ενώ πρόλαβε να κάνει και ένα πέρασμα από την Αγγλία και την Championship.

Αρχικά, δεν «χώρεσε» στο ρόστερ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με το «κόψιμο» από την πρώτη ομάδα της Πόρτο να φέρνει το νέο δανεισμό, αυτή τη φορά στην αγγλική Φούλαμ. Στο Λονδίνο δεν αισθάνθηκε ποτέ καλά, έμοιαζε έξω από τα νερά του, αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια με τους «Cottagers», λόγω ενός τραυματισμού πριν τερματιστεί αμοιβαία ο δανεισμός του και επιστρέψει στην Πορτογαλία.

Πρώτος σταθμός ήταν η Πορτιμονένσε (11 συμμετοχές, 2 ασίστ) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στη Γκιμαράες, όχι δανεικό, αλλά με κανονική μεταγραφή. Οι «Vimaranenses» πλήρωσαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Πόρτο για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του για τα επόμενα τρία χρόνια. Στον ενάμιση χρόνο παραμονής στο «D. Afonso Henriques» μέτρησε 46 συμμετοχές και 7 ασίστ.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του έγινε μέσω… FaceTime! Οι άνθρωποι της Γκιμαράρες κάλεσαν τον Σοάρες στο τηλέφωνο, αυτός απάντησε με λίγη καθυστέρηση είναι αλήθεια, όμως μετά τις υποσχέσεις για έντονη προσπάθεια και βοήθεια έδωσε το σύνθημα: Vamos!

Το 2020 επέλεξε να αφήσει «στα κρύα του λουτρού» τον ΠΑΟΚ επιλέγοντας να πάει ως δανεικός στην Ισπανία και να αγωνιστεί για 28 παιχνίδια με την Εϊμπαρ, επέστρεψε στην Γκιμαράες και ολοκλήρωσε την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με τους «Vimaranenses» με 2 γκολ και 8 ασίστ σε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα