Ρούμπεν στο Gazzetta: «Απολαύσαμε το ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό, αποδόθηκε δικαιοσύνη με το Κύπελλο»

Ρούμπεν στο Gazzetta: «Απολαύσαμε το ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό, αποδόθηκε δικαιοσύνη με το Κύπελλο»

Ρούμπεν στο Gazzetta: «Απολαύσαμε το ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό, αποδόθηκε δικαιοσύνη με το Κύπελλο»

bet365

Ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού, Ρούμπεν Πέρεθ, μιλά στο Gazzetta για όλα. Τα παιδικά του χρόνια, την σχέση του με την Ατλέτικο, το «μυστικό» της εξαιρετικής του παρουσίας στο «τριφύλλι», την βραδιά του τελικού και τους επόμενους μεγάλους στόχους των «πρασίνων».

H παρουσία του ανέβασε επίπεδο την μεσαία γραμμή και σε ατομικό επίπεδο ήταν ένας από τους λόγους της εξαιρετικής εικόνας που είχε ο Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ο Ρούμπεν Πέρεθ πραγματοποίησε μία εξαιρετική πρώτη σεζόν με την φανέλα του «τριφυλλιού» και ήταν σημείο αναφοράς στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος μίλησε στο Gazzetta για την καριέρα του, την συνύπαρξη με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, την δυσκολία να φύγει από την Μαδρίτη, την φετινή επιτυχημένη χρονιά του Παναθηναϊκό που τον ήξερε από το Champions League, το ονειρικό βράδυ του τελικού στο ΟΑΚΑ, τις αγαπημένες του συνήθειες και το πόσο εφικτός ή όχι είναι ο στόχος του πρωταθλητισμού για τους «πράσινους» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η... ΙΘΑΚΗ ΤΗΣ ΛΕΓΑΝΙΕΣ

«Μεγάλωσα στη Σεβίλλη. Αυτό που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια είναι να πηγαίνω σχολείο το πρωί και όλο το απόγευμα να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Ο πατέρας μου δούλευε στις κατασκευές και η μητέρα ως οικιακή βοηθός σε ένα σπίτι. Στο σχολείο δεν ήμουν και ο καλύτερος μαθητής αλλά ήμουν καλό παιδί που του άρεσε να βλέπει ποδόσφαιρο χωρίς να υποστηρίζω κάποια ομάδα, αν και ο πατέρας μου ήταν οπαδός της Μπαρτσελόνα.

Όταν ήμουν μικρός, σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με την Mi Pueblo με είδαν και μίλησαν στον πατέρα μου από την Ατλέτικο. Του είπαν πως θέλουν να υπογράψουν μαζί μου. Να σου πω την αλήθεια, δεν το πίστεψα. Υπήρχαν αρκετοί παίκτες στη Σεβίλλη και αυτοί επέλεξαν εμένα.

Ήταν μεγάλο «σχολείο» η Ατλέτικο για εμένα, στην καριέρα μου είχα συνεχή πρόοδο αλλά εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλο μπάτζετ, που μπορεί να κάνει μεγάλες μεταγραφές. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να δείξω πράγματα αλλά στο τέλος της ημέρας είμαι απόλυτα ευγνώμων για όλη μου την πορεία στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είχα την τύχη να κάνω και δύο προετοιμασίες υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε. Είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής και άνθρωπος που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα.

Στη Τορίνο ήταν όλα δύσκολα για εμένα. Πάρα πολύ δύσκολα. Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ σε τίποτα και έτσι δεν στέριωσα εκεί, όπως έγινε στη Λεγανιές. Ήταν ένας σύλλογος που χρόνο με τον χρόνο μεγάλωνε, είχε ένα πολύ καλό πρότζεκτ, με ποδοσφαιρική σκέψη και έναν προπονητή με πολύ ξεκάθαρες ιδέες. Ήταν πολύ δύσκολο να φύγω το καλοκαίρι από την ομάδα. Ζούσα στην Μαδρίτη 12 χρόνια, στην Ατλέτικο, την Χετάφε και την Λεγανιές. Ήμουν πολύ άνετος, σε μία σπουδαία πόλη, σε μία καλή ομάδα αλλά στο ποδόσφαιρο μερικές φορές πρέπει να πάρεις κάποιες σκληρές αποφάσεις».

Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

«Ήταν κομβική στιγμή για εμένα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Από μικρός παρακολουθούσα πολύ ποδόσφαιρο και ειδικά το Champions League. Ήξερα τον Παναθηναϊκό από τα παιχνίδια με τις ισπανικές ομάδες. Ο Χουάνκαρ μου είπε τα καλύτερα. Τον γνώριζα από την Μπέτις και την Γρανάδα. Ήταν μια γρήγορη και όπως αποδείχθηκε μια επιτυχημένη απόφαση. Όλοι με βοήθησαν να προσαρμοστώ από την πρώτη στιγμή και με έκαναν να νιώσω όμορφα στο νέο περιβάλλον.

ffff

Όταν νιώθεις καλά είναι πιο εύκολο να παίξεις καλά. Ο Γιοβάνοβιτς με βοήθησε πολύ. Σκεφτόμαστε κάποιες φορές και λέμε αν ένας παίκτης είναι καλός ή κακός αλλά ξεχνάμε πως πρέπει και ο προπονητής να τον βοηθήσει για να παίξει καλά. Αυτό δεν μου συνέβη στην Τορίνο και το εντελώς αντίθετο έγινε στον Παναθηναϊκό και για αυτό όπως λέτε είδατε τον καλό Ρούμπεν. Παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής».

«ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ»

«Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε την ποδοσφαιρική ιδέα της ομάδας, παίξαμε μαζί του πολύ καλό ποδόσφαιρο και το κυριότερο; Το απολαμβάναμε εμείς οι ίδιοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν δύσκολη η σεζόν και νομίζω εκεί που... γύρισε το κουμπί ήταν στην ήττα από τον Παναιτωλικό. Μπορεί να χάσαμε το παιχνίδι αλλά εκεί βάλαμε ένα μεγάλο stop και γίναμε αρκετά πιο σταθεροί. Νομίζω πως η κατάληξη της σεζόν ήταν αρκετά δίκαιη από εμάς. Με αρκετό κόσμο που συνομιλώ, όλοι μου έλεγαν πως παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αποδόθηκε δικαιοσύνη με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Βέβαια το ματς της χρονιάς ήταν ο τελικός. Σπουδαίο ματς, μεγάλο άγχος αλλά κοιμήθηκα κανονικά. Ξέρετε έχω δύο μικρές κόρες στο σπίτι, οπότε στο ξενοδοχείο βρίσκω τον χρόνο να ξεκουραστώ(γελάει). Ο Αϊτόρ ήταν εξαιρετικός φέτος οπότε δεν είχα καμία αγωνία για το πέναλτι. Μετά το γκολ πήγα αμέσως να τον προστατεύσω, ήξερα πως μπορούν να συμβούν τα πάντα.


Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά για εμένα. Ιστορική. Στη πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα κατάφερα να πάρω έναν τίτλο και να είναι και η οικογένειά μου στο γήπεδο. Ήταν ονειρικό. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά και πρέπει να συνεχίσουμε με την λογική και την φιλοσοφία πως πρέπει να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι δύσκολος, όπως ήταν και το Κύπελλο, αλλά μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Αν δουλεύεις σκληρά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στη νίκη. Πρώτος μας στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους και να παίξουμε με τους καλύτερους»

H OIKOΓΕΝΕΙΑ, Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

«Ως άνθρωπος είμαι απλός, μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου και να απολαμβάνω την παρέα τους. Μέσα στη σεζόν όταν μπορούμε μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να είμαστε ήρεμοι. Η ζωή στην Αθήνα είναι πολύ ωραία, μοιάζει αρκετά με την Ισπανία, άρα είναι πιο εύκολο για όλους μας. Εντάξει, αν δεν είχε και τόση κίνηση θα ήταν καλύτερα. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα, αφού είναι αυτοί καλά στην Αθήνα, είμαι και εγώ. Στην φανέλα μου αν δεις υπάρχουν τα αρχικά από τις κόρες μου. Julia και Ines.

Από κει και πέρα, μετά το τέλος της καριέρας μου σίγουρα θέλω να κάνω κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο. Θα μου άρεσε να είμαι προπονητής, ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά προετοιμάζομαι για αυτό.

Οι top επιλογές

Ταινία: La Vida es Bella

Τραγουδιστής: Parrita

Άθλημα: Paddle

Σειρά: The Serranos

Φαγητό: Μακαρόνια

Διακοπές: Νέα Υόρκη

Αριθμός: 21

Γκολ: Στο Καμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνα»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα