Ολυμπιακός: ο Λόπες, ο Μπρούμα κι ο Ονιεκούρου…

Ολυμπιακός: ο Λόπες, ο Μπρούμα κι ο Ονιεκούρου…

Ολυμπιακός: ο Λόπες, ο Μπρούμα κι ο Ονιεκούρου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta περί Ολυμπιακού κι εξτρέμ.

Είναι αλήθεια ότι ο Ρόνι Λόπες δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό-για παίκτης 26 ετών, που κάποια στιγμή είχε βάλει 17 γκολ με τη Μονακό και που τέλος πάντων έχει συμβόλαιο 2,3 εκ. Ευρώ (το 1,3 το κάλυψε η Σεβίλλη και το ένα εκ. ο Ολυμπιακός).

Εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος (με το πορτογαλικό διαβατήριο) πήγε στον Ολυμπιακό στα μέσα Αυγούστου, άρα δεν έκανε προετοιμασία με τους «ερυθρόλευκους»-το ότι ήρθε με παραπανίσια κιλά δεν τον τιμάει ως αθλητή, άσχετα αν έκανε προσπάθεια και βελτιώθηκε σε αυτό το κομμάτι. Επιπλέον μόνο σε ένα κομμάτι της σεζόν του δόθηκε η αίσθηση του βασικού παίκτη, για ένα μήνα, από τέλη Νοέμβρη έως τέλη Δεκέμβρη, όταν κι έπαιξε έξι ματς βασικός και σε άλλα δύο μπήκε στο ημίχρονο.

Αυτή την στιγμή, η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα τον κρατήσει τον Λόπες, καθώς είναι δανεικός, η οψιόν αγοράς του είναι 10 εκ. Ευρώ, το συμβόλαιο του δυσβάσταχτο κλπ, κλπ. Επιπλέον, δεν ενθουσίασε κιόλας, για να είμαστε ρεαλιστές. Σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έβαλε τέσσερα γκολ (τα τρία στο πρωτάθλημα και το ένα στο Κύπελλο) κι έφτιαξε άλλα τέσσερα-τα στατιστικά είναι μέτρια.

Στην Ευρώπη έπαιξε όλα κι όλα δύο ημίχρονα, ενώ μπήκε και τέσσερις φορές αλλαγή, για λίγα λεπτά. Δεν τον θυμόμαστε για τίποτα…

Στην Ελλάδα τον θυμόμαστε για τα δύο ωραία και πολύτιμα γκολ στο φινάλε του πρωταθλήματος, το νικηφόρο στο 3-2 με τον ΠΑΣ στο 97.12 και το πρώτο στο 2-1 στην Τούμπα. Ακόμη για τρεις καλές εκτελέσεις κόρνερ που έφεραν τα γκολ με κεφαλιές του Τικίνιο στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 και του Σισέ στο Ολυμπιακός-Άρης 1-0, αλλά και του Ελ Αραμπί στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 την περασμένη Τρίτη (με παρεμβολή και του Σισέ).. Καθώς και για τις πάσες του προς τον Μασούρα στα γκολ του Έλληνα άσου κατά την πρόκριση στο Κύπελλο, στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ψήγματα. Ωραία πράγματα, αλλά πραγματικά λίγα, που δεν δικαιολογούν το όνομα και το συμβόλαιο του Λόπες, που ούτε μας έδειξε ότι είναι κάποιος πολυσύνθετος επιθετικογενής παίκτης (ποτέ π.χ. δεν έπαιξε 10άρι, παρότι το βιογραφικό του τον φέρνει ως εξτρέμ και 10άρι), ούτε βοήθησε ιδιαίτερα την άμυνα με επιστροφές του, ούτε ήταν κάποιος τόσο φαντεζί παίκτης ώστε να σηκώσει την εξέδρα στο πόδι.

Mprouma

Απλά σκέφτομαι μήπως ο Ολυμπιακός έπρεπε να το ξανασκεφθεί λίγο το θέμα του Λόπες, βάζοντας στο μυαλό του τι συνέβη την περασμένη σεζόν με τον 26χρονο τότε Μπρούμα. Κι εκείνος είχε έρθει με δανεισμό (από την PSV), δεν εντυπωσίασε, τουλάχιστον ως ένα σημείο της σεζόν, αλλά την έκλεισε με 33 εμφανίσεις, εννιά γκολ και δημιουργία άλλων τεσσάρων. Έβγαλε τέλος πάντων μία καλή εικόνα προς το τέλος κι ενώ στην αρχή είχε και τραυματισμό, είχε έρθει και αργά και ουσιαστικά έπαιξε στο β΄μισό της σεζόν. Όπως όλοι ξέρουμε ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην διαπραγματευθεί ουσιαστικά καν την οψιόν αγοράς του Μπρούμα, που ήταν 7 εκ. Ευρώ και προτίμησε να πληρώσει 4,5 εκ. Ευρώ για να αγοράσει τον Ονιεκούρου, με τα γνωστά αποτελέσματα (27 παιχνίδια, ένα γκολ, μία ασίστ).

Πού θέλω να καταλήξω: Πιστεύω, ακράδαντα, ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται για τη νέα σεζόν ένα πραγματικά καλύτερο εξτρέμ από το Ρόνι Λόπες που είδαμε φέτος. Όμως, αν είναι να φέρει κάποιον άλλο…Ονιεκούρου, ας αξιολογήσει μήπως πρέπει να κάνει μία προσπάθεια να κρατήσει τον Λόπες.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπρούμα φέτος στην Ολλανδία με την PSV, στην οποία γύρισε, είχε μία συμπαθητική σεζόν, με 45 συμμετοχές (15 βασικός και 30 αλλαγή), δέκα γκολ (εφτά στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και δύο στην Ευρώπη) και τέσσερις ασίστ (τρεις στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη). Όχι ότι έβαλε όμως την σφραγίδα του σε κάποια σημαντικά αποτελέσματα για την ομάδα του.

Άσχετο: Μην…ενθουσιάζονται οι φαν του Κούτρη. Η υποψία είναι ότι θα κληθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού λόγω της απουσίας στο πρώτο στάδιο τόσο του Ρέαμτσιουκ, όσο και του Κίτσου, λόγω των υποχρεώσεων του στις Εθνικές ομάδες. Μακάρι, πάντως, ο Λεονάρντο να έχει την διάθεση να κυνηγήσει αυτή την ευκαιρία. Θεωρητικά, θα μπορούσε να προκύψει ένα ενδιαφέρον δίδυμο, με τον Ρέαμτσιουκ πιο σκληρό και πιο καλό αμυντικά και τον Κούτρη πιο καλό επιθετικά. Αν και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει και πάρει ένα αριστερό μπακ από πιο ψηλό ταβάνι και ίσως να πουλήσει τον Όλεγκ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.