Η Α.Ε.Κ. πορεύεται με Αλμέιδα για το ρόστερ...

Η Α.Ε.Κ. πορεύεται με Αλμέιδα για το ρόστερ...

Η Α.Ε.Κ. πορεύεται με Αλμέιδα για το ρόστερ...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης μεταφράζει την προσπάθεια της Ένωσης για ενίσχυση του ρόστερ της με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γνωρίζει ο Αργεντινός τεχνικός, τι συμβαίνει με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και έχει υστερόγραφα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάλυσης δεδομένων του ρόστερ της κάθε ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη των σημαντικών που συνήθως πρωταγωνιστούν, είτε με θετική κατάληξη στην πορεία και τη σεζόν είτε μα απόλυτα αρνητική, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην ΑΕΚ τις τελευταίες δυο σεζόν με κορυφαία αυτή που ολοκληρώθηκε. Όχι μόνο επειδή τη βρίσκει εκτός Ευρώπης, αλλά σίγουρα κυρίως για αυτόν το λόγο, τι εννοώ με αυτό; Πως και ευρωπαϊκό εισιτήριο να εξασφάλιζε η ομάδα η σεζόν θα ήταν αποτυχημένη, τώρα είναι ισοπεδωτικά αρνητική!

Αυτό ισχύει (και) για την ΑΕΚ και το ρεπορτάζ της. Ό,τι δηλαδή είμαστε σε διαδικασία ανάλυσης και παρουσίασης των δεδομένων του αγωνιστικού σχεδιασμού. Θεωρώ ότι ίσως μας συμβαίνει πιο βιαστικά απ' ότι προκύπτει από το διαθέσιμο του χρόνου για την Ένωση, αλλά μας συμβαίνει και σε αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε, ίσως αυτό γίνεται επειδή ακόμη δεν έχει προκύψει καμία αλλαγή παρά το μέγεθος της συγκλονιστικής αποτυχίας για το club.

Δεδομένα πάντως δεν είναι ο χρόνος που μας ωθεί στο να ασχολούμαστε ιδιαίτερα με το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Διότι τέτοιος -χρόνος δηλαδή- υπάρχει άφθονος για την ΑΕΚ αφού στα τέλη Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου (και λίγο πιο μετά ίσως) πάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων»! Άρα δεν υπάρχει λόγος πίεσης και να... πνιγεί η Ένωση και ο Ματίας Αλμέιδα να πατήσει γκάζι σχετικά με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού σχεδίου και εκείνου της ενίσχυσης της ομάδας.

Βέβαια σαφέστατα παίζει ρόλο ότι πρόκειται για την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας και εδώ απαγορεύονται τα λάθη. Αν και από πέρυσι αυτό ...ουρλιάζαμε δίχως αποτέλεσμα! Η Ένωση το 'χει χάσει το τρένο να είχε βάλει ήδη τις βάσεις για την ομάδα του νέου γηπέδου και ψάχνει τη λύση στο πρόβλημα στο πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του. Αυτό είναι πασιφανές τη στιγμή που μοιάζει -μένει να αποδειχθεί- να 'χει μπει φρένο στους έως τώρα υπεύθυνους για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Πώς προκύπτει αυτό; Πάμε να το διαπιστώσουμε μαζί...

Πινέδα, Χουάνγκ και η ατζέντα Αλμέιδα...

1235

Η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται να ιδρώσει κανείς για να το διαπιστώσει, τούτη τη στιγμή, πορεύεται αποκλειστικά με τον Αργεντινό τεχνικό για τη δημιουργία του ρόστερ της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι γεγονός ότι από όσους ποδοσφαιριστές έχουν ακουστεί ουσιαστικές κινήσεις και επαφές – κρούσεις έχουν γίνει με αυτούς που έχει ξεχωρίσει ο Ματίας Αλμέιδα. Επιπρόσθετα είναι ξεκάθαρο ότι το club και ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχουν επιλέξει να προτιμήσουν τον Αργεντινό για τον σχεδιασμό από τους υπεύθυνους που υπάρχουν (όσοι και για όσο) ακόμη στην ομάδα.

Οι περιπτώσεις Πινέδα, Χουάνγκ και άλλων τέτοιων ονομάτων είναι από την ατζέντα του Αλμέιδα και προφανώς γι' αυτό και γίνεται ουσιαστική προσπάθεια, είτε έχει αποτέλεσμα είτε όχι, αυτό μένει να το δούμε. Προσοχή αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Διότι αν προχωρούν οι μέρες και δεν προκύπτει αποτέλεσμα σε αυτά που θα θέλει να κλείσει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν και πάλι οι τωρινοί απενεργοποιημένοι. Εκτός αν συνιστά σχέδιο -δύσκολο μου μοιάζει- των ανθρώπων του club στο Μαρούσι για να δουλεύουν όπως θέλουν εκείνοι άλλες υποθέσεις!

Πάντως ότι κατέληξε στην επιλογή να εμπιστευτεί τούτη την ώρα περισσότερο τον Αλμέιδα απ' τους υπόλοιπους ο Μελισσανίδης έχει να κάνει με μια σειρά από λόγους. Ένας από αυτούς δεδομένα είναι διότι δεν εμπιστεύεται όσους έκαναν τη δουλειά έως τώρα, δικαιολογημένα, αφού τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για την ΑΕΚ που επιστρέφει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη δίχως να δύναται να προσφέρει ευρωπαϊκές βραδιές στο φίλαθλο κοινό της και φυσικά σε βάρος του ίδιου του club...

Όπως και να 'χει είναι πασιφανές ότι Παπαδημητρίου και Κονέ φαίνεται να λειτουργούν μόνο για επαφές πολύ μακριά από την ουσία των εξελίξεων και των περιπτώσεων που πραγματικά απασχολούν την ομάδα. Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία του καλοκαιριού αν δεν τρέχουν όπως απαιτείται στα μεταγραφικά και εφόσον δεν αντικατασταθούν οι δυο που προαναφέραμε, ή ένας από αυτούς από τη θέση που έχουν στο club.

Υγ: Κάτι που έγινε με την παρουσίαση της συμφωνίας του Ματίας Αλμέιδα από την ΑΕΚ και ίσως να πρόσεξαν πολλοί, ίσως πάλι και λίγοι, είναι ότι σε όλες τις φωτογραφίες του Αργεντινού τεχνικού μαζί με τους συνεργάτες (αλλά και σε αυτές που ήταν μόνος) δεν υπάρχει κανείς από την Ένωση δίπλα του. Δεν δημοσιεύτηκε φωτογραφία με τον Αλμέιδα και τους Παπαδημητρίου – Κονέ, ή με έναν εκ των δυο, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις! Κάτι που δεν θυμάμαι να 'χει γίνει στο παρελθόν στην ΑΕΚ...

123565

Υγ2: Χρέωμα δίχως λόγο και αιτία για το θέμα της Ευρώπης... Η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα και πάλι κάποιοι επιχείρησαν να την μπλέξουν. Όπως τότε, το 2018, με τον ΠΑΟΚ που πήγε σε ΟΛΑ τα δικαστήρια για να πάρει απόφαση στα χαρτιά και να κερδίσει ενστάσεις αλλά χρέωναν την ΑΕΚ και ας έχασαν οπουδήποτε και αν πήγαν! Ο Άρης κέρδισε δίκαια την έξοδό του στην Ευρώπη και συγχαρητήρια... Δεν υπήρξε καμία κίνηση από την Ένωση, ο κόσμος δε ασχολήθηκε έως να πει «να μη πάμε Ευρώπη εμείς να μείνει εκτός ο Άρης, ας πάρει τη θέση της ο ΠΑΣ». Στο χώρο των ΜΜΕ όσοι έχουν επωμιστεί το ρεπορτάζ και την αρθρογραφία της ΑΕΚ δεν ασχολήθηκαν καθόλου και κανείς δεν έγραψε να πάρει η ομάδα τη θέση του Άρη... Πάντως συμφωνώ με τη θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ότι στην ΕΠΟ πρέπει να παραιτηθούν κάποιο γι' αυτή τη παρωδία. Ξεφτιλίστηκαν όσοι έχουν ασχοληθεί και σωστά το αξιώνει ο Άρης, να αποχωρήσουν, δεν κάνουν.

Υγ3: Το πρωτάθλημα στο χάντμπολ το 'χασε η ΑΕΚ στο πρώτο ματς όπου έδειξε άδεια και χωρίς κίνητρο. Δυστυχώς φέτος στερήθηκε δυο τίτλων που άξιζε και μπορούσε να πάρει και ήταν το φαβορί. Τεράστια αποτυχία για την Ένωση, αλλά προχωράμε, θα φτιάξει καλύτερη ομάδα και δεν μπορεί να γκρινιάξουμε για μια ομάδα με τέτοιες επιτυχίες, η οποία μόλις πέρυσι κατέκτησε το τρεμπλ και φυσικά φέτος έπαιζε παράλληλα όλη τη σεζόν σε μια απαιτητική ευρωπαϊκή διοργάνωση με ελπίδες πρόκρισης όπου ούτε να δηλώσουν συμμετοχή δεν έχουν τη δυνατότητα άλλες ελληνικές ομάδες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...