Ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν προπονητή με φοβερή παράδοση στα προκριματικά

Ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν προπονητή με φοβερή παράδοση στα προκριματικά

Ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν προπονητή με φοβερή παράδοση στα προκριματικά

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν που δεν είναι άλλος από τους ομίλους του Conference League και το know how του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους καλοκαιρινούς ευρωπαϊκούς αγώνες.

Μετά το καλοκαίρι του 2017, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη μέσα από τα προκριματικά του Conference League. Η κατάκτηση του Κυπέλλου προσέφερε την δυνατότητα στο ''τριφύλλι'' να περάσει έναν γύρο και να ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης, με τα παιχνίδια να έχουν οριστεί για τις 4 και τις 11 Αυγούστου. Η πενταετής απουσία προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στο ranking του συλλόγου, ο οποίος θα μπει ως ανίσχυρος στο τρίτη τη τάξει τουρνουά της UEFA αλλά αν περάσει, τότε θα πάει ως ισχυρός στα playoffs!

δδδ

Η είσοδος στους ομίλους είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος για τους ''πράσινους'' ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως πολύ εύστοχα ξεκαθάρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον νικηφόρο τελικό επί του ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι εύκολο, θα χρειαστεί και λίγη... ρέντα ειδικά στη πρώτη κλήρωση αλλά ο Panathinaikos που έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αρχίσει από φέτος κιόλας να φτιάχνει το ευρωπαϊκό του μέλλον, κλείνοντας την πιο αρνητική παρένθεση της σύγχρονης ιστορίας του. Μέσα από το Conference League μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες που στο άμεσο μέλλον θα του αυξήσουν τις πιθανότητες να επιστρέψει στο Champions ή το Europa League, κάτι που θα σημάνει και τεράστια αύξηση στα έσοδα της ΠΑΕ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα που έρχεται στέλνει τον δεύτερο στα προκριματικά του Champions League και τον τρίτο στα προκριματικά του Europa League. Η 15η θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου προσφέρει ευκαιρίες, μόνο που αυτές οι ευκαιρίες για να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός μέσα από νίκες και προκρίσεις να ανέβει θέσεις στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο.

Ο Ιβάν ξέρει από προκριματικά και έχει πάρει μεγάλες προκρίσεις

Η επιστροφή στην Ευρώπη βρίσκει τον Παναθηναϊκό να διαθέτει στον πάγκο του, έναν προπονητή, ο οποίος εκτός από σπουδαίος στη δουλειά του, έχει φάει και με το... κουτάλι αυτά τα παιχνίδια. Και όχι μόνο διαθέτει τεράστια εμπειρία από μία πολύ δύσκολη καλοκαιρινή συνθήκη αλλά έχει να επιδείξει και μεγάλη αποτελεσματικότητα, τεράστιες προκρίσεις. Όχι με κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά με το ΑΠΟΕΛ που εκπροσωπούσε το κυπριακό ποδόσφαιρο και έπρεπε τις περισσότερες φορές να ξεκινά από πάρα πολύ νωρίς.

δδδχ

  • 2008/2009: Στα προκριματικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με στόχο την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό. Ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε την Πέλιστερ, έπειτα έκανε υπέρβαση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και τα κατάφερε. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Σάλκε που προκρίθηκε σχετικά εύκολα.
  • Την σεζόν 2009/2010 ο Γιοβάνοβιτς οδήγησε το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League. Απέκλεισε αρχικά την Στρέιμουρ με δύο νίκες, 2-0 και 3-0. Στην συνέχεια πέταξε εκτός την Παρτιζάν. Νίκησε 2-0 εντός και έχασε 1-0 εκτός. Στα playoffs έχασε 1-0 στη Κοπεγχάγη αλλά στην Λευκωσία νίκησε με 3-1 και έγραψε ιστορία.
  • Την επόμενη αγωνιστική περίοδο στα προκριματικά του Europa League, απέκλεισε την Ταόυρας (3-0 και 3-1), έπειτα την Γιάμπλονετς (1-0 και 3-1) και κληρώθηκε με την Χετάφε ένα βήμα πριν τους ομίλους. Έχασε 1-0 στην Ισπανία, με το 1-0 στην έδρα του πήγε το ματς στην παράταση, όπου λύγισε με ένα γκολ του αντιπάλου στο τελικό 1-1. Ακόμη και κόντρα σε μία ομάδα από την La Liga, το σύνολο του Ιβάν το πάλεψε μέχρι τέλους.
  • Το 2011/2012 επιστροφή στα προκριματικά του Champions League. Εύκολο πέρασμα κόντρα στην Σκεντέρμπεου (2-0 και 4-0), πρόκριση επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας και το τελευταίο εμπόδιο ήταν η Βίσλα. Ήττα στην Κρακοβία με 1-0, αλλά θρίαμβος με 3-1 εντός έδρας και ξανά όμιλοι!
  • Στη τελευταία του καλοκαιρινή διαδικασία ως προπονητής του ''θρύλου'' πήρε μέρος στα προκριματικά του Europa. Απέκλεισε εύκολα την Σένιτσα και την Άλεσουντ αλλά στα playoffs και ενώ είχε πάρει το 1-1 στο Μπακού, ηττήθηκε 3-1 από την Νέφτσι και έμεινε εκτός.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την παραπάνω μίνι έρευνα, ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που καταφέρνει να παρουσιάζει τις ομάδες του απόλυτα έτοιμες, ανταγωνιστικές και αποτελεσματικές στα προκριματικά. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα παραπάνω; Η χημεία, η συνοχή, ο κορμός που διατηρούσε από χρονιά σε χρονιά, ώστε τα σύνολά του να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι είναι αυτό που ζητά και τι πρέπει να κάνουν πάνω στο χορτάρι.

Προφανώς το παρελθόν δεν... παίζει μπάλα, αλλά είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να διαθέτει έναν προπονητή με την εμπειρία και το know how του Σέρβου τεχνικού στην προσπάθεια για την επιστροφή στους ομίλους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.