Μαρτίνς: «Δεν αξιώνω να γίνω ο Θεός του Ολύμπου, απέρριψα σημαντικές προτάσεις»

Μαρτίνς: «Δεν αξιώνω να γίνω ο Θεός του Ολύμπου, απέρριψα σημαντικές προτάσεις»

Μαρτίνς: «Δεν αξιώνω να γίνω ο Θεός του Ολύμπου, απέρριψα σημαντικές προτάσεις»

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τη δέσμευσή του στον Ολυμπιακό, για την ανάκτηση της εσωτερικής ηγεμονίας και του ευρωπαϊκού κύρους της ομάδας, ενώ υποστήριξε ότι εφέτος απέρριψε σημαντικές οικονομικά προτάσεις.

Συνέντευξη στη «Record» έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, στην οποία εξέφρασε ξανά το όνειρό του να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για την προσήλωσή του στους «ερυθρόλευκους», για το αγγλικό πρωτάθλημα που έχει πάντα στο μυαλό του, ενώ επεσήμανε πως εφέτος απέρριψε σημαντικές οικονομικά προτάσεις.

Νιώθεις ότι έχετε ήδη φτάσει στον Όλυμπο ή ακόμα ψάχνετε να μπείτε στην... επικράτεια των Ελλήνων Θεών;
«Είμαι απόλυτα ριζωμένος και προσαρμόζομαι στην πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Σε αυτή την πτυχή, από την αρχή, είχα μια πολύ εύκολη ενσωμάτωση. Ήταν ένα έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά και φτιάξαμε μια νέα ομάδα, εντελώς νέα. Δημιουργήσαμε έναν νέο κύκλο. Την πρώτη χρονιά, είναι αλήθεια ότι δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά ουσιαστικά έγιναν τα πρώτα βήματα ώστε σήμερα να καταγράψουμε τρεις συνεχόμενους τίτλους. Ανακτήσαμε και την εσωτερική ηγεμονία. Το ευρωπαϊκό κύρος, κατά την άποψή μου, έχει επίσης ανακτηθεί. Ούτως ή άλλως, είμαι πολύ χαρούμενος, προσαρμοσμένος και νιώθω σαν ένας ακόμα στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού.

Τι σου λείπει για να φτάσεις σε εκείνο το μέρος που προορίζεται για τους Έλληνες Θεούς;
«Δεν έχω καμία αξίωση να είμαι Θεός του Ολύμπου. Μακριά από αυτό. Έχουμε φιλοδοξίες εσωτερικά, αν και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός, αλλά, στην πραγματικότητα, φιλοδοξούμε να έχουμε μια σπουδαία ευρωπαϊκή συμμετοχή και να φτάσουμε σε έναν τελικό, αν και γνωρίζουμε επίσης τις τεράστιες δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, με άλλα μπάτζετ, με άλλες δυνατότητες. Αλλά ιστορία γράφεται και από μικρές ομάδες που έγιναν μεγάλες. Και υπάρχουν πολλοί ευρωπαϊκοί τίτλοι ομάδων που δεν ήταν καν αουτσάιντερ και κατέληξαν να κατακτήσουν σημαντικούς τίτλους. Αν δούμε, για παράδειγμα, την Ελλάδα, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, κάτι που δεν μας άρεσε, δεν την περίμενε κανείς αλλά τελικά κέρδισε. Όπως και να έχει, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει τέτοιου είδους ιστορίες και, σχεδόν κάθε χρόνο, συμβαίνει. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη φιλοδοξία που έχουμε, εσωτερικά, να πετύχουμε κάτι σημαντικό, σε διεθνές επίπεδο».

Αν χρειαζόσασταν ένα τίτλο για αυτή τη συνέντευξη, θα μπορούσατε να επιλέξετε το: «Ο Πέδρο Μαρτίνς κυνηγά έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό»;
«Δεν θα έλεγα, γιατί είναι υπερβολικό. Θα έβαζε τεράστια ευθύνη στην ομάδα όταν αυτό δεν θέλω να το κάνω. Ωστόσο, είναι ένα όνειρο που έχουμε, αν και ξέρουμε ποια είναι η αξία μας και ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Ολυμπιακός είναι μια περιπέτεια που θα συνεχιστεί ή έχετε άλλα πρότζεκτ για το μέλλον;
«Ανανέωσα το συμβόλαιό μου πριν από περίπου τρεις ή τέσσερις μήνες. Τα πρότζεκτ μου έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό. Για ένα ποιοτικό βήμα, προς πολλές κατευθύνσεις, και επομένως, ειλικρινά, εδώ είμαι. Από την άλλη, δεν έκρυψα ποτέ ότι θα ήθελα να εμπλακώ σε νέα πρότζεκτ, στα οποία θα μου προσφερθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Φυσικά μιλάω για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ή για την ικανότητα να παλεύεις για τίτλους. Πάνω από όλα στοχεύω σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, όπως το αγγλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή εστιάζω πολύ στον Ολυμπιακό και γι' αυτό ανανέωσα το συμβόλαιο».

Η επιστροφή στην Πορτογαλία δεν είναι μέρος των σχεδίων σας;
«Όχι. Απόλυτη δέσμευση στον Ολυμπιακό. Μάλιστα αυτή τη σεζόν απέρριψα κάποιες πιο συμφέρουσες από οικονομικής άποψης προτάσεις».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα